اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

توانا  /  اخبار

کیسه صفرا و نکاتی درباره مشکلات ناشی از جراحی آن

کارشناس برنامه تلویزیونی طبیب درباره جراحی پولیپ کیسه صفرا گفت: این بیماری در بعضی موارد جراحی می خواهد اما اغلب به جراحی نیاز ندارد. اگر اندازه کیسه صفرا زیر 10 میلی‌متر باشد نیاز به جراحی ندارد اما اگر بالای 10 میلی‌متر باشد احتمال جراحی وجود دارد.

کیسه صفرا و نکاتی درباره مشکلات ناشی از جراحی آن

به گزارش باشگاه خبرنگاران توانا، مهران بابایی فوق تخصص گوارش، کبد و مجاری صفراوی در برنامه تلوزیونی طبیب درباره عوارض مصرف داروها در طولانی مدت گفت: تا زمانی که بیماری در بدن بیمار وجود دارد باید دارو مصرف شود. به عنوان مثال فردی که به دیابت، فشار خون یا رفلاکس معده مبتلا است باید به طور مداوم داروهای خود را مصرف کند تا بیماری درمان شود. حال این سؤال به وجود می‌آید آیا مصرف طولانی مدت این داروها عوارضی ندارد؟

وی تأکید کرد: مصرف هرنوع دارویی اعم از شیمیایی یا گیاهی و سنتی عوارض دارد. نکته‌ای که باید توجه کرد این است که فواید مصرف داروی مورد نظر باید بیشتر از عوارض آن باشد. اگر پزشک متوجه شود که عوارض دارویی بر بدن بیمار زیاد شده است دارو را تعویض می‌کند یا میزان مصرف آن را بالا و پایین می‌کند.

درمان پولیپ کیسه صفرا

بابایی در پاسخ به این پرسش مخاطب برنامه که آیا پولیپ کیسه صفرا باید حتماً عمل شود توضیح داد: خیر. پولیپ کیسه صفرا در بعضی موارد جراحی می‌خواهد اما در اکثر موارد به جراحی نیازی ندارد. اگر اندازه کیسه صفرا زیر ۱۰ میلی‌متر باشد نیازی به جراحی ندارد اما اگر اندازه کیسه صفرا بالای ۱۰ میلی‌متر باشد احتمال جراحی دارد.

وی درباره میزان حجم نرمال کیسه صفرا بیان کرد: کیسه صفرا شبیه به گلابی است و حجم آن حدوداً بین ۱۵ تا ۳۰ سی سی است.

آیا با برداشتن کیسه صفرا، صفرا ترشح می‌شود؟

وی در پاسخ به این پرسش بیان کرد: در واقع صفرا را کبد می‌سازد و ترشح می‌کند و کیسه صفرا محل نگهداری و ذخیره صفرا است. اگر صفرا چرک کند، سنگ تولید کند و وجود آن برای بدن مضر باشد باید خارج شود. زمانی که کیسه صفرا برداشته می‌شود هم چنان صفرا در بدن ترشح می‌شود. زمانی که صفرا از بدن خارج می‌شود کبد مستقیماً صفرا را به اثنا عشر ترشح می‌کند.

مشکلات ناشی از خارج شدن کیسه صفرا

کارشناس برنامه طبیب درباره طبعات خارج شدن کیسه صفرا از بدن عنوان کرد: خارج کردن کیسه صفرا بیمار، مفید است. کیسه صفرا مسئولیت ذخیره صفرا را دارد. بعداز صرف غذا کیسه صفرا فشره می‌شود و صفرا ترشح می‌شود تا غذا را هضم کند. زمانی که این کیسه از بدن خارج می‌شود صفرای تولید‌شده توسط کبد مستقیم به اثنا عشر می‌رود. بنابراین مشکلاتی مانند اسهال، نفخ، خونریزی، بی‌اختیاری و کاهش وزن برای فرد به وجود می‌آید.

درمان مشکلات ناشی از برداشتن کیسه صفرا

فوق تخصص کبد و گوارش درخصوص درمان مشکلات ناشی از برداشتن کیسه صفرا اظهار کرد: ما برای درمان این مشکلات به جنگ سیستم ایمنی می‌رویم چون روده را از پا در می‌آورد. برای این اقدام نکاتی مانند رعایت رژیم غذایی پس از برداشتن کیسه صفرا لازم است.

بابایی درباره رژیم غذایی این دسته از افراد تصریح کرد: این دسته از بیماران باید نکاتی را رعایت کنند که به شرح زیر است:

به هیچ عنوان بعد از غذا خوردن نباید دخانیات مصرف شود.
تا یک ساعت بعد از غذا نباید دراز کشیده شود.
تا دو ساعت پس از صرف غذا از ورزش کردن خودداری شود.
تا یک پس از خوردن غذا باید از مصرف میوه و چای خودداری شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول