اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  دانشگاه

کتاب «حقوق تجارت بین‌الملل پیشرفته» به قلم استاد دانشگاه تهران منتشر شد

کتاب «حقوق تجارت بین‌الملل پیشرفته» که به بررسی تحریم‌های اقتصادی آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل از منظر حقوق تجارت بین‌الملل و با ذکر مبانی، انواع، تاریخچه و آثار آنها پرداخته است، منتشر شد.

کتاب «حقوق تجارت بین‌الملل پیشرفته» به قلم استاد دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، کتاب «حقوق تجارت بین‌الملل پیشرفته» تألیف سید محمدحسن رضوی، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی است که از سوی نشر میزان منتشر شد.

این کتاب که در ۱۶۷ صفحه و ۷ فصل تدوین شده است، برای اولین بار به بررسی تحریم‌های اقتصادی از منظر حقوق تجارت بین‌الملل می‌پردازد.

کتاب «حقوق تجارت بین‌الملل پیشرفته» تلاشی جهت عمق بخشیدن به مطالعات حقوقیِ مربوط به تحریم در کشور است و به معرفیِ نظام حقوقی تحریم‌ها از منظر مقام واضع تحریم (ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل)، از منظر گستره اِعمال مقرره تحریمی (تحریم‌های سرزمینی و فراسرزمینی) و نوع مقررات محدودکننده (تحریم‌های بخشی و شخصی) می‌پردازد.

در این کتاب، اثر تحریم‌های اقتصادی بر قراردادهای تجاری و ایجاد اختلافات تجاری و همچنین راهکارهای اقدام حقوقی علیه تحریم‌های اقتصادی مورد مطالعه قرار گرفته و در نهایت تاریخچه تحریم‌های اقتصادی علیه ایران (تا زمان نگارش کتاب)، به عنوان نمونه یکی از سخت‌ترین تحریم‌های همه‌جانبه بیان شده است.

به گفته مؤلف کتاب «حقوق تجارت بین‌الملل پیشرفته»، تحریم‌های اقتصادی، کشور ایران را هدفِ «شدیدترین تحریم-های تاریخ» قرار داده است و گسترش دانش مربوط به تحریم‌های اقتصادی که شاملِ شناختِ کامل از نظام حقوقیِ کشورهای تحریم‌کننده و مقررات فراسرزمینی مرتبط مانند قوانینِ مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، مقرراتِ کنترلِ صادرات، قوانینِ بانکی، مالی و مالیاتی می‌باشد، از اولویت‌های ضروریِ جامعه علمی کشور است.

رضوی می‌افزاید: در حالی که محدودیت‌های ایجادشده در اثر تحریم‌های اقتصادیِ وضع شده در رابطه با ایران، تبدیل به بخشی از زندگی روزمره ایرانیان شده است، دانشِ اندکِ جامعه علمی در حوزه تحریم‌های اقتصادی، در کنار فقدان بستری قانونی جهت حمایت و تنظیم روابط فعالان این حوزه، منجر به ایجاد اختلافات و دعاویِ متعدد تجاری و سرمایه‌گذاری شده است. نیاز امروز نظام آموزشی ایران، جبرانِ ضعفِ عمومی دانشِ تحریم‌های اقتصادی در جامعه علمی ایران و آموزشِ تحریم‌های اقتصادی در قالب درسی مستقل ذیل رشته‌های حقوق، اقتصاد و علوم سیاسی است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول