اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

کاهش فناورانه آلودگی هوا/ سبک زندگی را با نوآوری‌های فناورانه اصلاح کنیم

چالش‌های زندگی امروز، ما را بیش از پیش به سمت استفاده از فناوری‌های نوین سوق می‌دهد. این گرایش به استفاده از فناوری، سبک زندگی فناورانه را پدید آورده است.

کاهش فناورانه آلودگی هوا/ سبک زندگی را با نوآوری‌های فناورانه اصلاح کنیم

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فرهنگ‌سازی و اصلاح سبک زندگی را از جمله اقدامات کارآمد و موثر در کاهش آلودگی شهرهای بزرگ می‌دانند. دو گزینه مؤثر که در کنار دیگر اقدامات اجرایی می‌توانند آثار مخرب این آلودگی‌ها را کاهش دهند.

چند سالی است که روزهای سرد سال، شهرهای صنعتی کشورمان میزبان میهمان ناخوانده‌ای به نام آلودگی هوا هستند که هم مدیران شهری را با چالش‌های جدی مواجه کرده و هم آسیب‌های غیرقابل جبران آن گریبان شهروندان را گرفته است. معضلی دست پرورده زندگی‌های صنعتی و شهری که پایداری محیط زیست را هم به مخاطره انداخته است.

آلودگی‌هایی که با کمک فناوری‌های نوینی چون انرژی‌های نو، فرآورده‌های شیمیایی فناورانه، وسایل نقلیه خودران و برقی، فناوری هوای مایع و مبدل‌های شیمیایی می‌توان کاهش داد هرچند که برخی معتقدند منشأ بروز این آلودگی‌ها توسعه فناوری در شهرهای بزرگ است، اما تحلیل‌گران و کارشناسان بر این باورند که آلودگی هوای شهرها نیز با کمک فناوری‌های نوین و نوآوری‌های بشری قابل حل و رفع است. فناوری‌هایی که در برخی کشورها به کار گرفته می‌شود تا میزان آلاینده‌های هوا را کاهش دهند.

اما در کنار فناوری‌های ذکر شده می‌توان به راهکارهای دیگری هم اشاره کرد که در کاهش این معضل مؤثر هستند. اقداماتی که به حوزه فرهنگ‌سازی و اصلاح سبک زندگی مرتبط است و به اندازه اقدامات اجرایی می‌توانند ابزاری کارآمد در دست مدیران شهری باشند.

راهکارهایی چون «توسعه سامانه‌های اشتراک سفر»، «تسهیل استفاده از الگوی حمل‌ونقل سبز»، «توسعه پلتفرم‌های برنامه‌ریزی سفر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی درون شهری»، «توسعه سامانه‌های آنلاین ثابت و پرتابل سنجش و تجزیه و تحلیل آلودگی هوا»، «سامانه‌های کاهش مصرف و بازیافت انرژی ساختمان» و «توسعه سیستم‌های هوشمندسازی ساختمان» که کلید آنها در اختیار فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان است.

تجربیات سایر کشورها نشان می‌دهد که توسعه فناوری و نوآوری و حتی بکارگیری ظرفیت‌های پلتفرمی‌ استارت‌آپ‌ها می‌توانند به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کاهش شدت بحران آلودگی هوا و مدیریت آن موثر باشد.

پایان پیام/ ت 241

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول