اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

زندگی  /  آداب زندگی

خبرخوب|روایتی از فناورانی که یخ زمستان را می‌شکنند/دیگر نگران وزن خود نباشید!

این را خوب می دانم که روز خوب اتفاق نمی افتد، بلکه ساخته می شود مثلا الان می‌گویید: خب چطوری؟دور و برمان را خوب نگاه کنیم، مثلا همین ماهی که شب گذشته در آسمان دیدید، می‌دانستید دیشب ماه ، نزدیک ترین فاصله را به زمین داشت به آن می‌گویند؛ ابرماه . لابد می‌گویید: «ای آقا خب که چی؟ گفته می شه که بشه...»اگه بدانید این پدیده دفعه بعدی که تکرار می شود حدود سال 2368 میلادی است. بازهم می‌گویید: که چی؟ قطعا نمی گویید چون قرار است ماه ،روی ماهش را به شما نشان بدهد.

خبرخوب|روایتی از فناورانی که یخ زمستان را می‌شکنند/دیگر نگران وزن خود نباشید!

گروه زندگی ـ  این را خوب می‌دانم که یک روز خوب اتفاق نمی‌افتد، بلکه ساخته می شود. مثلا الان می‌گویید: خب چطوری؟

دور و برمان را خوب نگاه کنیم، مثلا همین ماهی که شب گذشته در آسمان دیدید، می‌دانستید دیشب  ماه ، نزدیک ترین فاصله را به زمین داشت به آن می‌گویند؛ ابرماه . لابد می‌گویید: «ای آقا خب که چی؟ گفته می شه که بشه...»

اگه بدانید این پدیده دفعه بعدی که تکرار می شود  حدود سال 2368 میلادی است. بازهم می‌گویید: که چی؟ 

اگر بدانید موقع رخ دادن این پدیده ، پشت ماه رو به زمین است، باز هم برایتان مهم نیست؟ فکر کنید شخصی  با شما قهر کرده و پشتش به شما است یا مثلا خورشیدی که پشت ابر رفته است و... حالا  قرار است همه جا آشتی شود و ماه  روی ماهش را  به شما نشان بدهد. باز هم میگویید که چی ؟

خداوند در آیه 5 سوره زمر می‌گوید :که خورشید و ماه تسخیر شدند تا وظیفه خود را انجام دهند و خورشید و ماه تا مدت معینی در حرکتند، این مدت معین برای ماه معلوم است به شرطی که در آن تدبر کنیم. گاهی خداوند برای اثبات قدرت و بی نیاز بودنش به هر چیزی به مخلوفاتش استدلال می آورد که این شگفتی و عظمتشان چیست به شرطی این چیزها را ببینیم، در آن تفکر کنیم . بیاید امروزمان را با آیه 5 سوره زمر شروع کنیم همان که خداوند یکتا می فرماید: «آسمان ها و زمین را به حق و راستی (و برای حکمت و غرض ثابتی) ایجاد کرد، شب را بر روز و روز را بر شب بپوشاند و خورشید و ماه را مسخر کرد، هر یک (بر مدار خود) به وقت معیّن گردش می‌کنند. آگاه باشید که او خدای مقتدر مطلق و بسیار آمرزنده است.»

برویم سراغ خبرهای خوب امروزمان که البته همه و همه شان از جنس دانش و علم و فناوری هستند که حسابی از شنیدنشان سرکیف می آییم:

*از جنس دانش بنیان هایی که یخ زدایی می‌کنند

حتما زیاد برایتان پیش آمده روزها و شب های سرد برفی که پس از آن عزای یخ زدگی خیابان ها و معابر را می‌گیرید. البته تا آن زمانی که برف می آید حالمان خوب است، برف بازی می‌کنیم یا اینکه از پشت پنجره یا حتی راه رفتن توی برف لذت می بریم اما امان از وقتی که این برف ها تبدیل به یخ شوند حالا دیگر اگر یخ شکن هم در پایمان باشد، باز هم چهارستون بدنمان می لرزد که سر بخوریم و جایی از بدنمان دچار کوفتگی یا شکستگی شود. البته در معابر همیشه کیسه های شن و ماسه یا نمک قرار می دهند که موقع یخ زدگی ماشین ها یا افراد سر نخورند و مشکلی برایشان پیش نیاید اما اولا همه جا اینها نیست دوما این نمک ها طبق گفته محققان نه تنها سود ندارد بلکه ضرر هم برای محیط زیست و آلودگی آب و سلامتی انسان ها دارند.

حالا یک تعداد دانش بنیان کار جدیدی کردند، محلولی در دانشگاه تبریز ابداع کردند که هوشمند است و خاصیت مناسبی در دماهای پایین دارد و همان کار نمک را انجام می دهد اما با قابلیت چندگانه بدون ضرر  از یخ زدگی  معابر جلو گیری می‌کنند. واقعا چنین ابداعی در شرایط کنونی دست مریزاد و دست و جیغ و هورا دارد بخصوص حالا که دمای هوا هم خیلی پایین آمده  و پس از برف و باران  به چنین اقداماتی نیاز داریم تا عابران و ماشین ها دچار آسیب نشوند. باید ببینیم کی این اختراع وارد چرخه استفاده برای مردم می شود.

 

 

*رد پای دانش بنیان ها برای حل مشکلات سنگین وزن ها

تا حالا شده برایتان پیش بیاید مثلا برای خودتان یا یکی از اعضای خانواده و فامیل که وزن زیادی داشته، موقع سی تی اسکن اجازه عکس برداری به او بخاطر وزنش نداده باشند یا اینکه او را حواله به بیمارستان خصوصی با هزینه های هنگفت داده باشند؟ این اتفاق بیشتر در بیمارستان های  دولتی رخ می دهد که دستگاه ها تحمل وزن بالا را ندارند و حالا آن بنده خدایی که هم وزنش بالاست، و هم با عدم تشخیص بیماری روبه روست.تا اینجا که خبرمان خوب نبوده و سگرمه هایتان در هم رفته است  اما اینجایش را بخوانید که باز هم یک مجموعه دانش بنیان دیگر  در این راستا اقداماتی انجام داده  یعنی دستگاه سی تی اسکنی با قابلیت تحمل وزن بالای بیمار را بومی سازی کرده اند.

بومی سازی این دستگاه علاوه بر اینکه کار ارزنده ای در برابر نمونه خارجی است نکته قابل توجهش این است که هزینه اش بسیار کمتر از هزینه مابه ازای خارجی اش است. سخنگوی یکی از این دانش بنیان ها می‌گوید که هزینه این دستگاه تقریبا یک سوم نمونه اروپایی و آمریکایی آن است و دارای قابلیت های بسیاری هم دارد . حالا خبر خوبترش هم این است که دانشمندان ما دنبال فروش این دستگاه در بازار بین المللی هم هستند خود این امر یک بازار اقتصادی  خیلی خوب برای دانش بنیان ها محسوب می شود، این یعنی یک تیر با چندین نشان که به هدف می خورد هم یکی از نیازهای داخلی بیمارستان های خودمان حل می شود و هم بازاری برای فناوری پیشرفته در خارج ایجاد می شود. واقعا این خبر خوب خداقوت ندارد؟ 

*نگران تأمین داروی کشور نباشیم

همه ما در جریان این تحریم ظالمانه علیه ایران برای ورود هر دارو یا لوازم مختلف از سوی آمریکا و دیگر کشورها هستیم گاهی اوقات خیلی از دیابتی ها یا سایر بیماران خاص به داروهای کم یاب نیاز پیدا می کنند و  مشکلاتی پیش می آید اما الان خبر خوب این است که در زمینه خیلی از داروهایی که در گمرک برای ترخیص مانده بود، مشکلات رفع شده و الان ذخیره دارویی کشور از سی به شصت درصد رسیده است، این یعنی دو برابر شدن ذخیره دارویی. ضمن اینکه در خبر خوبمان انرژی مثبت برای همه بیماران می فرستیم که هم از تخت بیمارستان بلند شوند و سلامتی شان را بدست بیاورند و هم نیاز به دارو پیدا نکنند، این خبر خوب را هم می دهیم ؛ که خط تولید دارو  در سه شیفت  و در کارخانه های داروسازی کشور مشغول به کار است.

این خبرها بی خود و بی جهت نمی چرخد، بلکه مدیرکل دارو و موارد تحت کنترل سازمان غذا و دارو مطرح کرده که علاوه بر ترخیص خیلی داروها از گمرک، تولید آنتی بیوتیک ها در کشورمان هم میلیونی شده، حتی خطوط تولید دارو و سرم سه شیفت مشغول به کار هستند و این جای قدردانی از تولید کنندگان دارد. خود این خبر دل مردم را قرص می کند که ما کمبودهایمان کمتر خواهد شد و اگر مشکلی خدایی ناکرده برای مردم پیش بیاید بازار اشباع است و کمبود دارویی نداریم. آخر این خبر هم باز یک اللهم اکشف کل مریض برای همه بیماران می فرستیم تا حال دلشان و جسمشان خوب و خوب تر  شود.

*از پروژه آب رسانی به روستاها چه خبر

آخرین خبر خوب کشورمان هم به آب و آبادانی مربوط می شود درست است که کمبود آب در کشور زیاد شده، ریزش های جوی کم شده و آب سدها هم کمتر از قبل است اما کارهایی هم از جنس خبرخوبی انجام می شود که کمبودها را مرتفع کند مثلا همین پروژه طرح جهاد آب رسانی به روستاها که مدتی است در کشور فعال شده و الان مطرح می شود که 2757 روستا یعنی معادل 38 درصد از کل پروژه به شبکه آب رسانی شرب و بهداشتی کشور متصل شدند و این پروژه تا بیست ماه دیگر هم تکمیل می شود. جای بسی خوشحالی و خوشنودی دارد که بشنویم  هم وطنانمان در سراسر ایران مشکل آب شرب و بهداشتی ندارند و کسی از آب ناسالم بیمار نمی شود.

حال امیدوارم این پروژه حتی زودتر از زمان تعیین شده همه روستاها را به شبکه آب شرب سالم وصل کند و در کنارش بشنویم خبرهای دیگری هم از نزولات آسمانی فراوان تا انتهای زمستان و هم فعالیت هایی که بتوانیم این بارش ها را به صورت آب قابل شرب مورد استفاده قرار دهیم.

*و بارانی که نافع و پرمنفعت باشد

آخرین خبر خوبمان به آب و آبادانی ربط داشت حال که برودت هوا هم زیادشده و نزولات آسمانی در شهرهای مختلف زیاد است، بیاییم دعا کنیم تا این نزولات آسمانی برایمان آبادانی و برکت بیاورد.همانطور که در دعای نزول باران آمده است: «بار خدایا! بارانت را بر ما فرو فرست، ما را سیراب کن و از درگاهت مأیوس برمگردان. با خشکسالى و قحطى ما را هلاک مکن و به اعمال ناشایسته اى که بى خردانِ ما انجام داده اند ما را مؤاخذه مفرما. اى مهربانترین مهربانان. بار خدایا! باران و برکات و رزق و رحمتت را بر ما بگستران. بارانى بر ما بفرست نافع و سودمند و بارور کننده که آنچه را خشک شده با آن برویانى و آنچه را مرده، زنده کنی. آبى بسیار پر منفعت، پربار که تپه‌ها و کوه‌ها را با آن سیراب نمایی. » 

*خوش‌خبر باشید!

و اما سخن پایانی، خبرهای خوب‌تان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توییتر و واتس‌اپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید.

منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول