اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

زارعی: از بودجه خبر ندارم و امیدوارم پشتمان را خالی نکنند/ «اتحادیه تئاتر جهان اسلام» برگزار می‌شود

کوروش زارعی دبیر تئاتر فجر در نشست خبری این جشنواره گفت: از میزان بودجه خبر ندارم،‌ به ما گفتند حمایت خواهیم شد و امیدوارم پشتمان را خالی نکنند.

زارعی: از بودجه خبر ندارم و امیدوارم پشتمان را خالی نکنند/ «اتحادیه تئاتر جهان اسلام» برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، نشست خبری چهل‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر روز سه‌شنبه ۲۷ دی‌ماه برگزار شد.

در ابتدای این نشست کوروش زارعی به حضار خیرمقدم گفت و سپس مجری برنامه از هوشنگ توکلی برای ایراد سخن دعوت کرد.

*مشکلات هنر از جاسوسان این عرصه نشأت می‌گیرد

توکلی در ابتدا بیان کرد: گزارشی را قبل از کرونا به مقام معظم رهبری ارائه کردیم و اعلام کردیم که یک‌میلیون نفر فارغ‌التحصیل رشته هنر داریم و این در طول این ۴۴ سال انقلاب شگفت‌انگیز است، این‌یکی از گزارش‌هایی است که پنهان مانده علی‌رغم این‌که رهبری در آن جلسه فرمودند که این مسئله مطرح شود و به هنرمندان توجه شود.

 وی افزود:‌ در انتخابات آقای رئیسی هنرمندان جوان فعالیت داشتند و بیشترین فعالیت را از این قشر دیدیم دولت جدید روی این مسئله و فعالیت جوانان و فعال کردن هنرمندان شهرستان‌ها کارکرد.

توکلی اظهار کرد: وقتی آقای زارعی انتخاب شدند خوشحال شدم چراکه هم در آن جلسه با رهبری بودند و هم با ارتباطی که با هنرمندان دارند می‌توانند از هنرمندان دعوت کنند، جشنواره امسال پربار است و این جای خوشحالی است.

توکلی ادامه داد: در طول این ۴۴ سال انقلاب اتفاقات مختلفی افتاده و جاسوسان بسیاری را شناسایی کردند و برخی مشکلات فرهنگ و هنر هم از همین جاسوسان بوده است؛ اعدام آقای اکبری گشایشی را در حوزه دیدگاه‌های نظام مطرح کرد.

وی افزود: تا دلتان بخواهد از این جاسوس‌ها داشتیم وقایع حوزه هنر بعضاً حاصل همین جاسوسی‌ها بود اما این اولین حرکتی بود که نشانه بود؛ نشانه‌ی این‌که این حوادث چقدر می‌تواند به ارتباطات وحدت مردم ما ضربه بزند.

توکلی بیان کرد: در طول دوره‌های مختلف انقلاب تئاتر رشد زیادی داشته و برخی از قدیمی‌های تئاتر تصمیم داشتند چراغ تئاتر را روشن نگه‌دارند و این هنرمندان هستند که تصمیم می‌گیرند تئاتر باشد یا نباشد و این تحریم‌ها و اتفاقات و صحبت‌های بچه‌گانه باید به عقلانیت نزدیک شود؛ خوشحالم که چهل‌ویکمین دوره از جشنواره تئاتر فجر را دیدم و میدانم که پربار بوده و اتفاقات مهم جدیدی را رقم‌زده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هنرمندان ما در فقر زندگی می‌کنند و اگر نتوانیم دغدغه مالی‌شان را رفع کنیم به بیراهه می‌روند و باید حمایت شوند.

سپس کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی پشت تریبون رفت و گفت: خداقوت میگم به همه‌کسانی که به برگزاری این اتفاق کمک کردند از عزیزان اصحاب رسانه می‌خواهم که یار جشنواره باشند چراکه در این شرایط سخت همه هنرمندان ما در سراسر کشور تلاش کردند که این جشنواره به‌خوبی برگزارشده و به تعالی تئاتر کمک کند و اگر این‌طور نباشد جشنواره‌ای بیهوده بوده است.

وی افزود: تئاتر نیاز به حمایت دارد و‌ اگر این حمایت نباشد اتفاقی نخواهد افتاد.

 سپس از دو پوستر جشنواره رونمایی شد؛ یکی از این پوسترها طراحی محمد اسفندیاری و دیگری طراحی حسن موسی زاده است.

سپس نشست خبری چهل‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر شروع شد.

*اتحادیه تئاتر جهان اسلام برگزار می‌شود

کوروش زارعی دبیر این دوره از جشنواره در ابتدا گفت: از روز شنبه به‌صورت رسمی جشنواره شروع به کار خواهد کرد؛‌ البته رادیو تئاتر پیش‌ازاین شروع‌شده چراکه وقتی بخش صحنه‌ای شروع می‌شود بخش رادیو تئاتر مغفول می‌ماند؛ هم‌زمان با افتتاحیه، اختتامیه بخش رادیو تئاتر را خواهیم داشت و بعدازآن هم از دو هنرمند علی سلیمانی و سعید تشکری تجلیل خواهد شد.

وی افزود: غیر از بخش بین‌الملل بخش اتحادیه تئاتر کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد و در سال‌های آینده توسعه پیدا خواهد کرد؛ قصد داشتیم این بخش را در خوزستان برگزار کنیم که به دلایل مالی نتوانستیم.

وی در رابطه آثار رسیده به جشنواره گفت: ۳۷ نمایش در بخش مسابقه تئاتر ایران و‌ ۲۳ نمایش در بخش بین‌الملل و دو اثر در بخش ویژه در بخش صحنه‌ای اجرا خواهند داشت و 31 اثر هم در بخش خیابانی و ۱۳ نمایش هم در بخش رادیو تئاتر حضور دارند.

زارعی افزود: امسال سال استعدادهای جوان تئاتر کشور است و چهره‌های جدیدی به تئاتر کشور افزوده خواهد شد. ۸۰ درصد آثار از شهرستان‌ها و ۲۰ درصد آثار از تهران خواهد بود.

سپس داریوش نصیری دبیر بخش خیابانی گفت: ۱۱۵ اثر از ۴۲ شهر ایران که بیشترین آثار از تهران و کرمانشاه بود در این بخش شرکت کردند که درنهایت ۴۰ اثر از طریق بازبینی فیلم‌ها انتخاب شدند و بعد از بازدید حضوری ۲۳ اثر انتخاب شد و از دیگر جشنواره‌ها هم ۸ اثر مهمان هستند که با دو نمایش ویژه ۳۷ اثر در بخش خیابانی خواهیم داشت. تعداد شهرهای شرکت‌کننده ۲۵ شهر بوده که بیشترین آثار برای آذربایجان غربی است.

سپس حسن رونده در رابطه با بخش استانی جشنواره گفت: امور استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی از اسفند سال گذشته شروع کرد و ۳۴ جشنواره را برنامه‌ریزی کردیم که ‌‌برگزار شد. ۷۶۳ اثر واصل و ۵۵۰ اثر انتخاب شد و ۲۶۰ اثر به جشنواره‌های استانی راه پیدا کردند و بعد ۶۷ اثر به جشنواره منطقه‌ای راه پیدا کرد و درنهایت ۱۷ اثر در جدول نهایی معرفی شدند.

همچنین ایوب آقاخانی دبیر بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره گفت: بخش نمایشنامه‌نویسی این دوره از جشنواره کمی فراتر از انتظار من آماری را داشت ک حیرت‌آور بود؛ ۳۲۰ نمایشنامه ثبت‌شده بدون تمدید مهلت واصل شد و هیچ شهری از ایران نبود ک در این دوره شرکت نکرده باشد.

وی ادامه داد: استعدادهای بسیاری در این دوره حضور دارند و اگر برنامه‌ای برای آن‌ها نباشد آن‌ها را از دست خواهیم داد، ضعف و قوت تئاتر از بخش نمایشنامه آغاز می‌شود.

سپس امین رهور گزارشی از بخش رادیو تئاتر جشنواره ارائه کرد.

 بعد از رهور مرتضی منصوری دبیر بخش بین‌الملل جشنواره گفت: بخش بین‌الملل با اجرای آثاری از برزیل، روسیه، عمان، اسپانیا، عراق، ارمنستان، تونس و اردن برگزار می‌شود. ضمن اینکه چند کارگاه آموزشی با حضور استادانی از ایرلند جنوبی، صربستان، الجزایر و روسیه برپا خواهد شد.

وی ادامه داد: روز هفتم و هشتم بهمن‌ماه در راستای شکل‌گیری اتحادیه تئاتر جهان اسلام، ۲۰ مقاله از ۱۰ کشور ارائه می‌شود.

به گفته منصوری، ۷ تن از مدیران جشنواره‌های خارجی، ۲۵ هنرمند مهمان و بیش از صد هنرمند که اعضای گروه‌های نمایشی هستند، ازجمله هنرمندان بخش بین‌الملل به شمار می‌آیند.

سپس صادق رشیدی از بخش پژوهش جشنواره گفت و بعدازآن نصرالله قادری مشاور عالی دبیر جشنواره اظهار کرد: جشنواره امسال راه رفتن روی میدان مین بود و همه عزیزان از مجریان تا هنرمندان تلاش کردند تا چراغ تئاتر را روشن نگه‌دارند.

وی ادامه داد: این جشنواره هم مشکلات خودش را داشت ولی برگزار شد گروهی معتقد هستند این آمار حقیقی نیست و درباز است برای چک کردن این اطلاعات و همه داده‌ها مکتوب هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همیشه دو بخش در همه جشنواره‌ها هست ک مهجور است یکی بخش نمایشنامه‌نویسی است و‌یکی پژوهش که تلاش کردیم با امکاناتی بهتر از این دو بخش بهره ببریم.

*تئاتر مسیر خود را ادامه خواهد داد

 زارعی در ادامه نشست خبری گفت: تشکر می‌کنم از افرادی که تهدید و ارعاب شدند ولی جوانمردانه عاشق تئاتر بودند و ایستادند چراکه کمک‌هزینه جشنواره کم است و ‌‌پول دکورشان هم نمی‌شود از همه این گروه‌ها تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: عده‌ای از هم‌صنفان ما تئاتر را تحریم کردند و باید به این عزیزان بگویم تئاتر متوقف نمی‌شود و به راه خود ادامه می‌دهد ‌‌تنها شمایید که از مخاطب محروم می‌شوید و مخاطب است که از اجرای شما بی‌بهره می‌ماند؛ مگر باقی مشاغل تعطیل است؟ اگر مخالفید حقوق دولتی نگیرید شما از ارگان حکومتی حقوق می‌گیرید و به کسی که خرجش از این راه است میگویید تئاتر بازی نکن خواهش می‌کنم به تئاتر و مردمی ک مخاطب آثار ما هستند ظلم نکنید.

زارعی در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت که از میزان بودجه اطلاعی ندارد و امیدوار است که مسئولین پشت او را خالی نکنند.

وی در پاسخ به سؤال دیگری گفت: تئاتر اولویت مسئولین کشور ما نیست، چندی پیش داور جشنواره تئاتر بغداد بودم و شاهد بودم که با چه امکاناتی این جشنواره برگزار شد.

کوروش زارعی افزود: اما تئاتر کشور ما که بسیار جلوتر است مهجور مانده و معمولاً حمایت خاصی ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم تا از هنرمندان شهرستانی بعد از جشنواره هم حمایت کنیم و در حد توان خودم در حوزه هنری حتماً این کار را انجام خواهم داد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول