اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

کهگیلویه و بویراحمد

انتظار ۳۶ ساله| سهم من از پدر فقط دلتنگی‌ست/ قصه درد است و از او حتی نیامد یک پلاکی

فرزند سردار جاویدالاثر شهید سید مسعود نیک‌محمدی در سالروز شهادت پدر خود که در عملیات کربلای پنج مهمان حضرت زهرا(س) شد، گفت: سهم من از پدر فقط دلتنگی‌ست و قصه درد است و از او حتی نیامد یک پلاکی.

انتظار ۳۶ ساله| سهم من از پدر فقط دلتنگی‌ست/ قصه درد است و از او حتی نیامد یک پلاکی

خبرگزاری فارس کهگیلویه، سیده مریم پیروزان_ عملیات غرورانگیز و پیروزمند کربلای ۵ که ۱۴ روز پس از عملیات کربلای ۴، در بامداد ۱۹ دی ۱۳۶۵ در منطقه شلمچه و شرق بصره با رمز یا زهرا (س) توسط سپاه پاسداران و با هدف وارد کردن ضربات نظامی تعیین کننده، انهدام قوای دشمن و نزدیک شدن به شهر راهبردی بصره در منطقه‌ای به عرض ۱۰ تا ۱۳ کیلومتر و عمق ۱۲ تا ۱۵ کیلومتر طراحی و اجرا شد.

این عملیات که به انهدام ماشین جنگی عراق منجر شد موثرترین عملیات بر سرنوشت جنگ بود مجموعا ۲۱۵ هزار نفر در قالب ۱۶ لشکر و ۸ تیپ مستقل به استعداد ۲۲۰ گردان هجومی و ۴۵ گردان توپخانه در ۳ قرارگاه تاکتیکی کربلا، نجف و قدس بکارگیری و سازماندهی شدند.

رزمندگان اسلام در عملیات کربلای پنج، ۱۴ کیلومتر از جاده شلمچه به بصره را پس گرفتند و ۱۰ روستا را در عراق آزاد کرده و بصره در خطر جدی سقوط قرار گرفت و صدام برای آزادی این مناطق دست به دامن سران کشورهای اسلامی، عربی و غربی شد.

در این عملیات ایران توانست ۴۰ جنگنده، پنج هلیکوپتر، ۸۰۰ تانک و نفربر، هزار و ۵۰۰ خودروی نظامی و ۵۸۰ خمپاره‌انداز دشمن را منهدم کند و بیش از ۳۰ هزار کشته و زخمی روی دست صدام به جای گذاشت. عراق در این عملیات دو هزار و ۶۵۰ اسیر متحمل شد و ۷۰ هزار نفر مجروح داشت.

بعد کربلای پنج بود که سازمان ملل صدام را به‌ عنوان متجاوز در جنگ شناخت و قطعنامه ۵۹۸ تصویب شد.

شهرستان کهگیلویه هم به سهم خود در این عملیات غرورآفرین نقش به سزایی داشت و رزمندگان و شهدای والامقامی را تقدیم این انقلاب و نظام کرد.

قصه درد است

و هنوز بعد از گذشت ۳۶ از عملیات کربلای پنج، پیکر مطهر برخی از این شهداء پشت خاکریزهای شلمچه جامانده و از این انقلاب و نظام حفاظت و پاسداری می‌کنند.

از جمله این شهیدان، فرمانده جاویدالاثر سردار شهید سید مسعود نیک‌محمدی است، که با حضور در عملیات کربلای پنج در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۶۵ به آرزوی دیرینه خود شهادت نائل آمد و طی این سال‌ها حتی پلاکی از این شهید والامقام به خانواد‌ه‌اش نرسیده است.

در همین راستا و به مناسبت عملیات کربلای پنج و سالروز شهادت این شهید والامقام بر آن شدیم تا مصاحبه‌ای با خانواده این شهید عزیز داشته باشیم.

با توجه به نامساعد بودن احوال همسر گرانقدر شهید نیک‌محمدی موفق نشدیم از ایشان مصاحبه تهیه کنیم، چرا که طی دو هفته گذشته با ورود پیکر یک شهید گمنام به شهر دهدشت و حضور همسر شهید نیک‌محمدی در کنار مدفن این شهید عزیز که با تمام وجود دلتنگی‌های ۳۶ ساله خود را با گفتن "مسعود سلام" فریاد می‌زد، حال این مادر برای مصاحبه و تداعی خاطرات مساعد نبود.

در همین راستا گفت‌و‌گویی با تنها یادگار این شهید والا مقام داشتیم که تماماً بغض است و دلتنگی، سید محسن نیک‌محمدی فرزند سردار جاویدالاثر شهید سید مسعود نیک‌محمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کهگیلویه این‌گونه سر صحبت ۳۶ سال چشم‌انتظاری خود و مادر را باز می‌کند و می‌گوید: قصه درد است و از او حتی نیامد یک پلاکی، از آخرین دیدارم با پدر که چیزی یادم نمی‌آید فقط می‌دانم ۳۶ سال می‌گذرد و من نمی‌دانم راز پرواز پدرم چی بود که نخواست برگردد.

آری ۳۶ سال است که مادر برایم خاطرات جبهه و جنگ را ولوله می‌رود او به این بهانه تمام خاطرات دل تیر خورده خود را ورق می‌زند.

و من ۳۶ سال بی‌صبرانه منتظرم و اما می‌دانم هیچ‌کس نمی‌تواند هم‌پای صبوری چشم‌انتظاری ۳۶ ساله مادرم شود.

رو به قاب عکس پدر می‌کند و می‌گوید: پدرجانم امروز ۳۶ سال گذشت و شما سال به سال جاودانه‌تر می‌شوی و شجاعتت به هزاران جانِ زنده شهامت می‌دهد.

عاقبت شد آن چه خواست

او که هیچ‌چیزی از پدر توی ذهنش نیست و تمام خصوصیاتش را از همرزمان پدر شهیدش شنیده است این چنین ادامه داد که: همرزمانت می‌گویند از خدا می‌خواستی مثل مادرت زهرا(س) گمنام بمانی و خدا هم دعایت را مستجاب کرد و الان دقیق ۳۶ سال است گمنام و غریب پشت خاکریزهای شلمچه جامانده‌ای تا خورشیدی برای راهیان نور باشی.

چشم‌هایش پر از حرف و به سختی جلوی بغض گلویش را می‌گیرد و با نگاه به قاب عکس پدر می‌گوید: تمام آرمان من، چه قدر جای خالی تو ما را دق‌ می‌دهد، تو گمنام بودن را از خدا خواستی و با این که من و مادرم رنج‌ها و درد نبودنت را تحمل می‌کنیم اما می‌دانیم گمنامی خیلی زیباست و به تمام این دردها می‌ارزد.

او ادامه می‌دهد: سهم من از پدر فقط دلتنگیست و تنها شنیدن نام مسعود مرا آرام می‌کرد و به همین خاطر نام فرزندم را مسعود گذاشتم و راهش را برایش ترسیم کرده‌ام و روزی هزاران بار صدایش می‌زنم شاید ذره‌ای از دلتنگی‌‌ام کم شود.

او وجود پدر را در تمام ثانیه‌‌های زندگی در کنار خود حس کرده و می‌گوید: هر چند ظاهراً پدرم نیست و تمام تصورم از او یک قاب عکس است اما پدرم هیچ‌وقت ما را تنها نگذاشته، او مونس و همدم لحظه‌های بی‌قراری من و مادر بوده، لابلای مشکلاتمان جرقه صبر می‌شود، اسباب بازشدن قفل‌های زندگی و آرامش میان دلهره‌هایمان است.

دفترچه‌ خاطرات شهید گمنام آرامش برای خانواده

او تمام دارایی‌های خود از پدر را یک قرآن و تسبیح و دفترچه خاطرات عنوان می‌کند و می‌گوید: آرامش شب‌هایم را با دفترچه خاطراتی که از او به دستم رسیده سپری می‌کنم، و چه قدر خوب شد که پدرم تسبیح و قرآنش را برای روزهای دلتنگی‌ام به جا گذاشت و شاید پدرم می‌دانست باید سال‌های عمرم را بدون حتی پلاکی از او بگذرانم.

دلتنگی‌های این فرزند شهید والامقام آنقدر زیاد است که نمی‌توان دلتنگی ۳۶ را در قالب یک گزارش آورد، او پدر را رفیق لحظه‌های خوشی و ناخوشی‌های خود عنوان کرد و گفت: کلمات برای گفتن از پدرم کم‌ می‌آورند، ستون شدن در ۶ ماهگی سخت‌ترین کار دنیاست و از آن موقع تا الان که ۳۶ سال می‌گذرد دلم پر از آشوب است و هیچ‌چیزی جز حضور پدرم آرامم نمی‌کند.

برگرد باباجونم

او با نگاهی پر از آه به قاب عکس پدر گفت: و من این جا سخت دلم معجزه‌ می‌خواهد برگرد باباجونم، این‌جا هیچ‌کس نفهمید چه قدر دلم برای تو تنگ می‌شود، از همان کوچکی دستای تو را لابلای انگشتان کوچکم جست‌وجو می‌کردم و طی این سال‌ها چه روز و شب‌هایی هجوم دلتنگی‌هایم را با بغض نبودنت سپری کردم و تو هنوز نیامدی.

او آن‌چنان از دلتنگی برای پدرش گفت که اشک‌‌های من هم سرازیر شدند، او گفت: از کجا برایتان بگویم از آن شب‌هایی که با طلوع خورشید هزار سال هم بگذرد صبح نمی‌شود یا از شنیدن خبرهای پیدا شدن پیکر شهدای گمنام یا از چشم انتظاری مادرم.

 

دیگر دلم طاقت نیاورد و خواستم آن چه نسبت به پدر شهیدش در دل دارد بگوید و مصاحبه را خاتمه دهم که این‌چنین با افتخار گفت: پدر جان، به احترام شما، تمام قد می‌ایستم‌، شما را می‌ستایم که بر سر عهد و پیمانتان با ولی خویش زمانتان راست قامتانه ایستادید و لبیک گفتید به هل من ناصر پیر جماران و لحظه‌ای قد خمود نکردید و سرمشق شدین برای کوفیان و همه کوفی‌صفتان تا یاد بگیرند که چگونه باید مشق عشق کرد در دفتر ولایت.

تحقق بخشیدن به فرمایشات رهبر انقلاب در راستای بیانیه گام دوم انقلاب

یادآور می‌شود فرزند شهید نیک‌محمدی با راه‌اندازی گروه‌ جهادی شهید نیک‌‌محمدی پیشتاز در تمامی برنامه‌ها از کرونا تا جنگ نرم بوده و چندین مرحله توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان، توزیع نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان نیازمند، ضدعفونی معابر و امکان دولتی و عمومی و جذب جوانان دهه هشتادی و دیدار آن‌ها با خانواده شهدا را در کارنامه نیک خود دارد.

هم‌چنین این فرزند شهید والامقام در راستای بیانیه گام دوم انقلاب، به این مهم جامه عمل پوشانده و با مطالبه‌گری‌های خود گام‌های مثبتی در راستای حل مشکلات شهرستان برداشته است.

به گزارش فارس، فرمانده مفقودالاثر سردار شهید سید مسعود نیک‌محمدی در عملیات کربلای ۵ با قرارگرفتن در کانال بندگی خاص پروردگار «عبودیت» خویش را به اثبات رساند و بزرگترین اثر را در صفحه تاریخ انقلاب اسلامی از خود به یادگار گذاشت و به جایگاه قدسیان قدم گذارد.

شهید والامقام در عملیات کربلای ۵ در تاریخ ۱۳۶۵/۱۰/۲۱ از ناحیه سر هدف گلوله تیربار یکی از متجاوزین بعثی قرار گرفت و به فیض شهادت نائل آمد و بزرگترین افتخار را برای کشور و خانواده خویش به ارمغان آورد و بعد ۳۶ از سال از شهادتش هنوز پیکر مطهر این شهید والامقام در شلمچه جامانده است و حتی پلاکی از وی به خانواده‌اش نرسیده است.

آری فرمانده گروهان مالک اشتر بزرگترین حماسه را در منطقه شلمچه حین عملیات کربلای ۵ خلق کرد و بزرگترین اثر را در صفحه تاریخ انقلاب اسلامی از خود به یادگار گذاشت او همانطور که آیه : «و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون» را در آغاز وصیت نامه خویش آورده با قرار گرفتن در کانال بندگی خاص پروردگار «عبودیت» خویش را به اثبات رسانید و به جایگاه قدسیان قدم گذارد و در فضای باز و آزاد جنت الهی بیارمد.
یادش جاوید.

 

 

انتهای پیام/۸۲۰۳۵

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول