اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

قصد تل‌آویو برای عملیات نظامی گسترده علیه کرانه باختری با همنوایی آنکارا

یک روزنامه عبری با انتشار گزارشی از قصد تل‌آویو برای انجام یک عملیات نظامی گسترده علیه کرانه باختری خبر داد و مدعی همراهی ترکیه با تل‌آویو در اعمال محدودیت و فشار علیه حماس برای دور نگه داشتن آن از میدان نبرد کرانه باختری خبر داد.

قصد تل‌آویو برای عملیات نظامی گسترده علیه کرانه باختری با همنوایی آنکارا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع آگاه امنیتی رژیم صهیونیستی بر این باورند که موج مقاومت فلسطین که از مارس سال ۲۰۲۲ آغاز شده، با سرعت و خشونت بیشتری ادامه خواهد یافت و این نشان می‌دهد که مهار عملیات‌های استشهادی در کرانه باختری دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود.

روزنامه هاآرتص با انتشار گزارشی در این خصوص نوشت: «ضعف تشکیلات خودگردان فلسطین و درگیری‌های شدید بر سر جانشینی "محمود عباس" رئیس این تشکیلات، در نهایت اسرائیل را به انجام یک عملیات نظامی گسترده در شمال کرانه باختری، به ویژه در منطقه جنین سوق خواهد داد».

این منابع می‌گویند: نهادهای تصمیم‌گیرنده و مسئول در تشکیلات امنیتی اسرائیل از پذیرش درخواست‌های احزاب راست‌گرا برای انجام عملیات نظامی در مقیاس بزرگ مشابه عملیات «السور الواقی» در سال ۲۰۰۱ در کرانه باختری و اشغال مجدد این منطقه خودداری می‌کنند، زیرا بر این باورند که نیازی به این امر وجود ندارد».

در همین راستا، یک تحلیلگر امور نظامی در هاآرتص می‌گوید که دستگاه اطلاعات ترکیه در پی آشتی با رژیم صهیونیستی، به منظور مهار و جلوگیری از شعله‌ور شدن کرانه باختری، تحرکات جنبش حماس در خاک خود را محدود کرده است تا این جنبش از راه دور یعنی آنکارا نتواند در این زمینه نقش ایفا کند.

به نوشته این روزنامه، ترکیه ترجیح داد که برای حفظ آشتی با تل آویو، حماس را قربانی کند و به همین دلیل آنکارا از رهبری جنبش حماس حاضر در خاک خود خواسته تا از فعالیت‌های نظامی خود علیه اسرائیل بکاهد. این درخواست ترکیه به «صلاح العاروری» رهبر جنبش حماس که در سال ۲۰۱۰ فلسطین را ترک کرده، ابلاغ شده است.

به گفته این منابع، دولت ترکیه بارها از العاروری خواسته تا از سرعت فعالیت‌های خود علیه اسرائیل بکاهد. این پیام از طریق دستگاه‌ اطلاعاتی ترکیه به تل‌آویو نیز ارسال شده که همواره این دستگاه را به بی‌توجهی به فعالیت‌های نظامی حماس در ترکیه متهم می‌کند. 

اما در خصوص دلیل این درخواست ترکیه، هاآرتص نوشت که این درخواست به دلیل نگرانی آنکارا از مواجهه با انتقادات و اتهامات آمریکا مبنی بر «حمایت از تروریسم» وجود دارد. دستگاه‌های امنیتی «اسرائیل» پیش از اعتراض از فعالیت‌های حماس در ترکیه، سازمان‌های امنیتی این کشور را به چشم پوشی از فعالیت‌های حماس متهم می‌کنند. این گزارش‌ها در ترکیه جنجال به راه انداخت و به نظر می رسد واشنگتن از دولت ترکیه توضیح خواسته است که این دولت نیز از حماس خواسته تا فعالیت‌های خود را کاهش دهد.

بنا بر این گزارش، العاروری سمت فرماندهی منطقه کرانه باختری را از ترکیه برعهده دارد. پس از آنکه بیش از ده سال پیش از سوی رژیم صهیونیستی از منطقه رام الله اخراج و به خارج از فلسطین تبعید شد. منابع صهیونیست مدعی هستند که العاروری شخصیت مرموز است که در پشت گروگان‌گیری‌ها و آدم‌ربایی‌هایی که جرقه جنگ اسرائیل در نوار غزه در تابستان سال 2014 را زد، قرار دارد. 

به نوشته هاآرتص، «او کسی بود که شاخه نظامی حماس، کتائب القسام را تأسیس کرد. او در سال 2007 گفته بود که دیگر پول جمع‌آوری نمی‌کند، برای حملات برنامه‌ریزی نمی‌کند یا افراد مسلح جدید را جذب نمی‌کند. وی در آن زمان گفت که اگر غیرنظامیان هدف قرار گیرند، حماس متضرر خواهد شد. در نهایت ثمره اقدام نظامی، اقدام سیاسی است و همه جنگ ها به قول خودش با آتش بس و مذاکره خاتمه می یابد، اما اکنون مقامات اسرائیلی می گویند العاروری مسیر را برعکس کرده و مذاکرات را با جنگ به پایان رسانده است».

 «یوسی میلمن» تحلیلگر امور نظامی و امنیتی در هاآرتص، به نقل از منابع آگاه در تل آویو اذعان می‌دارد که اوج  همکاری اطلاعاتی میان تل‌آویو و آنکارا، دیدارهای نیمه دائمی سران موساد و اطلاعات نظامی ارتش (امان) با همتایان خود در ترکیه است و این دیدارها، هر از گاهی در فلسطین اشغالی صورت می‌گیرد. به گفته این منابع، تمام سران موساد در دهه پنجاه و شصت از ایسار هرئیل گرفته تا حتی دیوید بارنیا، رئیس فعلی موساد، برای هماهنگی با همتایان خود در آنکارا، به طور مخفیانه به ترکیه سفر کرده‌اند. 

به نوشته هاآرتص، موساد و دستگاه اطلاعاتی ترکیه، هرگز همکاری با یکدیگر را متوقف نکرده‌اند و دستگاه اطلاعاتی ترکیه که «هاکان فیدان» در رأس آن قرار دارد، همواره به همکاری با رژیم صهیونیستی حتی در زمانی که روابط دیپلماتیک آنکارا و تل‌آویو قطع شده بود، ادامه داده است. 

روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» نیز در ماه آوریل گذشته به نقل از یک منبع فلسطینی که آن را عالی‌رتبه خوانده بود، مدعی شد تل‌آویو لیستی از اعضای مقیم حماس در ترکیه را به آنکارا تحویل داده و از دولت این کشور خواسته که آن‌ها را اخراج کند.

روزنامه اسرائیل هیوم نیز چندی پیش ادعا کرده بود که ترکیه عملا ده‌ نفر از فعالان حماس را از خاک خود اخراج کرد و دیگر به آن‌ها اجازه ورود به خاک خود را نداده است.

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول