اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

خاطره‌ای از جلسه‌ اهالی فرهنگ با سردار اشتری که امیدی بر ادامه‌اش نبود!

محسن مؤمنی شریف، رئیس پیشین حوزه هنری و نویسنده آثاری چون «در کمین گل سرخ»، یادداشتی را درباره سردارحسین اشتری، فرمانده سابق کل انتظامی نوشته که حاوی خاطره‌ای از دیدار با اوست.

خاطره‌ای از جلسه‌ اهالی فرهنگ با سردار اشتری که امیدی بر ادامه‌اش نبود!

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محسن مؤمنی شریف، رئیس پیشین حوزه هنری و نویسنده آثاری چون در کمین گل سرخ، زندگینامه داستانی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی و «پسر خانم آغا» یادداشتی را درباره سردار حسین اشتری، فرمانده سابق کل انتظامی نوشته و در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است که در ادامه می‌خوانیم:

خدا قوت، سردار!

حدود هفت، هشت سال پیش بود. در مسافرت بودم که سردار منتظرالمهدی تماس گرفت. او سخنگوی پلیس بود و توضیح داد که قرار است برای آشنایی بیشتر سردار فرماندهی جدید با دغدغه‌­های صاحب­‌نظران حوزه فرهنگ و بعضی مدیران فرهنگی، جلسه­‌ای برگزار شود. بنده هم به عنوان مسئول حوزه هنری انقلاب اسلامی یکی از آنان بودم. طبعاً به بهانه سفر عذرخواهی کردم که توفیق حضور و آشنایی با سردار را ندارم. گفت: «پس لطفاً برای جلسه دوم که پنج­شنبه دو هفته دیگر خواهد بود، برنامه دیگری نداشته باشید.»

 توضیح داد این جلسات استمرار خواهد داشت و من که خاطره فراوانی از این­گونه جلسات ناکام داشتم، در دل خندیدم و گفتم: «چشم!»

آن روز گمان نمی‌­کردم آن جلسه، جلسه دومی را به خود ببیند، چه برسد به سلسله جلسات! چون حضراتی را که نام برده بود، همه‌­ آن‌ها در سازمان‌­های خود سرشان آن­قدر شلوغ بود که گاهی به جلسات موظف خود هم نرسند چه رسد به جلسه‌­ای ظاهراً دور از اولویت­‌های مسئولیت‌­های آنان. اما نشان به این نشان که این جلسات آن­قدر ادامه پیدا کرد که عجالتاً آخرین آن در پنج­شنبه گذشته (۱۵ دی ۱۴۰۱) در صبح برفی تهران و در آخرین لحظات مسئولیت سردار با همان جدیت و امید روزهای نخستین برگزار شود! هرچند در این مدت همه آن کسان (غیر از حجت‌­الاسلام پناهیان و آقای صفارهرندی) در عنوان‌شان به پیشوند سابق ـ و حتی مورد داریم به اسبق ـ مفتخر شده­‌اند؛ مانند رئیس اسبق سازمان صداوسیما!

این گعده دوست­‌داشتنی یکی از ۲ جلسه‌­ای است که من بعد از اتمام مسئولیتم در حوزه­‌ هنری آن را با افتخار نگه داشتم و برنامه‌­های سفرم را تا به امروز با آن هماهنگ کرده­‌ام. بقیه دوستان نیز همین روحیه را داشتند؛ چون جلسه­‌ای بود بسیار بامحتوا و مؤثر که گمان نمی‌­کردی ساعاتی از عمرت، آن هم در یک روز تعطیلی به هدر می‌­رود. این یکی از هنرهای مدیریت سردار حسین اشتری بود.

او در فضای بسیار آزاد و صمیمی که ایجاد کرده بود، نه تنها امور مربوط به پلیس و مسائل آن در حوزه­‌های فرهنگ و اجتماع که بی‌­تعارف و بدون مجاملات رایج مطرح می­‌شد و به آن اهمیت داده می‌­شد و حتی پیگیری می‌­شد و اغلب هم ما را هم از نتیجه آگاه می­‌کرد؛ بلکه به خیلی از مسائل مهم فرهنگی و هنری کشور هم پرداخته می‌شد که چه بسا در شوراهای مسئول مورد غفلت قرار می‌­گرفت و می‌­گیرد!

در این جلسات سردار اشتری شنونده بسیار خوبی بود. در برابر پیشنهادها و حرف نو به قول معروف گاردش بسته نبود، بلکه با روی باز از آن استقبال می­‌کرد. با همین روحیه انتقادها را هم می‌­پذیرفت و بیهوده دفاع نمی‌­کرد. پیگیر هم بود. به گفته سردار قصری دبیر این جلسات، مصوبات آن در نخستین روز کاری، یعنی شنبه برای اعمال به بخش و یگان مربوط اعلام می‌­شد.

اما این جلسات برای من فرصت مناسبی بود در جهت آشنایی با سازمان بسیار بزرگ و بی­‌مانندی به نام پلیس که در روز به طور متوسط ۳۰ هزار عملیات دارد و گستره‌­اش از در خانه هر ایرانی تا مرزهای این کهن بوم و بر است و بیش از ۲۰۰ مأموریت در حوزه­‌های مختلف امنیتی، انتظامی و خدماتی دارد.

اشراف فرمانده این سازمان بزرگ به همه امور آن و اطلاعش از آخرین اتفاقات و اخبار گاهی حیرت‌­انگیز بود. او در برابر انتقادات بسیار صبور بود و با سعه صدر نظرات را می­‌شنید و در پاسخ، صادق بود و از بیان ضعف و احیاناً خطای زیرمجموعه‌­اش راجع به مورد انتقاد، ابایی نداشت.

سردار اشتری، مرد مدیریت بحران بود. در آغاز مدیریتش با چند بحران در درون ناجا مواجه بود که اگر به موقع و با تدبیر حل نمی­‌شدند، هریک می­‌توانست نتیجه نامبارکی برای کشور داشته باشد. اما در بیرون از سازمان و در سطح ملی چنان که می‌دانید و می‌دانیم در این سال‌­ها بحران‌­های هولناکی پیش آمد. برای ما که در آن روزها او را می‌­دیدیم، آرامش و اعتمادش به خدا، شگفت­‌آور بود.

در میان همه صفات برجسته سردار اشتری، خصلت مردم­داری بسیار ممتاز و درخشان است. همواره مردم دغدغه نخست در هر تصمیمی بود و این­که باید تمام تلاش‌­ها به گونه‌­ای باشد که به مردم آسیبی نرسد. توصیه‌­ای که سفارش همیشگی رهبری با او در همه دیدارها بود. در این باره بنده خاطرات فراوانی دارم که ممکن است دارای ملاحظات امنیتی باشد، لذا از بیان آن‌ها معذورم. سربسته بگویم گاهی پیش می­‌آمد برای رعایت حقوق قشری از اقشار، بعضی دستورات تند و تیز مسئولان سیاسی، امنیتی وقت اجرا نشود، بلکه سردار آنان را مجاب می­‌کرد تا با آن موضوع طور دیگری برخورد شود. اگر نبود این تدبیرها چه بسا ما شاهد حوادث تلخ بیش‌تری می­‌بودیم.

سردار همیشه با روی گشاده با درخواست­‌های هنرمندان برخورد می­‌کرد. نامه­‌های آنها را با احترام می­‌گرفت و نهایتاً چند روز بعد نتیجه اقدام اعلام می­‌شد. در این میان بخشی از درخواست­‌ها مربوط به هنرمندان مهاجر افغانستانی بود. در این‌گونه موارد او نظامی مرّ قانون نبود بلکه بسیار منعطف می­‌شد و دستور می­‌داد تا حد امکان موضوع بدون سختگیری‌­ها معمول حل شود و آن فرآیند طولانی طی نشود. زیرا او از نظر رهبری معظم انقلاب در اهمیت این قشر فرهیخته مطلع بود. لذا دستور دادند بخشی در معاونت فرهنگی ـ اجتماعی فراجا برای پی­گیری امور مهاجرین نخبه افغانستانی ایجاد شود.

در مجموع در این سال‌­ها دسترسی به فرمانده پلیس خیلی دشوار نبود. علاوه بر تدابیر و تمهیدات سازمانی مانند روابط عمومی، سامانه و... حضور وی در اجتماعات و بازدید مداوم‌اش از خانواده شهدا و دیدارهای ناگهانی‌ وی از مساجد و محافل این فرصت را ایجاد می‌­کرد تا مردم مسائل‌شان را بدون واسطه به او بگویند و بازتاب آن را هم ببینند.

لذا در روزگار مدیریت وی جایگاه اجتماعی پلیس ارتقاء یافت. این را همه نظرسنجی‌­ها تا پیش از فتنه اخیر می­‌گویند، از نظرسنجی مهر سال گذشته دانشگاه مریلند گرفته تا مراکز نظرسنجی داخلی. براساس پیمایش ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در تابستان امسال، در میان نهادهای مورد اعتماد مردم، پلیس بعد از معلمان رتبه دوم را دارد و در گزارش مرکز افکارسنجی صداوسیما در میان ۲۶ دستگاه، پلیس رتبه سوم را حائز شده است.

بی‌­شک در دوره مدیریت جدیت فراجا، موضوع پلیس و مردم بیش از گذشته مورد توجه قرار خواهد گرفت؛ به ویژه این­که فرماندهی محترم جدید، علاوه بر سابقه طولانی در حوزه­‌های مختلف عملیات، مسئولیت بلندمدت در مرکز راهبردی فراجا، فرصت بسیار گران‌قیمتی برای وی به وجود آورد است تا در ادامه تلاش­‌های فرمانده پیشین در بازمهندسی پلیس تراز انقلاب و ارتقای جایگاه آن در جامعه، دست پُری از دانش و تجربه داشته باشند. 

ضمن عرض خدا قوت به سردار اشتری برای همه مجاهدت‌های شبانه‌­روزیش در هشت سال اخیر، برای سردار رادان عزیز از خداوند منان توفیقات روزافزون مسألت دارم. درود خداوند برهمه مجاهدان و شهدای عزیز به ویژه شهدای گمنام و مظلوم پلیس!

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول