اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان شمالی

بیماری‌های زمینه‌ای عامل بالا رفتن آمار کرونا در خراسان‌شمالی/ احتمال شیوع موج هشتم کرونا

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: در استان بیماری‌های زمینه‌ای و غیرواگیر مثل فشار خون، دیابت و چاقی کنترل شده نیست و همین باعث ضعیف شدن بدن و بالا بودن امکان ابتلا به کرونا شده است.

بیماری‌های زمینه‌ای عامل بالا رفتن آمار کرونا در خراسان‌شمالی/ احتمال شیوع موج هشتم کرونا

فلوریا انفرادی، مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بجنورد با اشاره به اینکه خوشبختانه در هفته‌های اخیر فوتی ناشی از کرونا در استان ثبت نشده است، اظهار کرد: خیلی از کشورها مانند چین، آلمان، آمریکا و ژاپن وارد پیک هشتم کرونا شده‌اند و در حال حاضر این نگرانی مطرح هست که با توجه به اینکه در ۷ پیک قبلی این کشورها پیش‌رو بودند و بعد از آنها این پیک وارد کشور ما می‌شده، انتظار ورود پیک هشتم را داریم.

وی با بیان اینکه احتمالا نیمه دی ماه تا بهمن موارد ابتلا و بستری ما زیاد باشد، گفت: ما جامعه‌ای را داریم که خیلی از آنها ۶ ماه از تزریق آخرین دوز واکسن گذشته است و سطح ایمنی جامعه خیلی پایین آمده است.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، افزود: با ویروسی مواجه هستیم که سرایت آن بسیار بالاست، اُمیکرون بسیار مسری است و در پیک جدید در یک جامعه ۱۰ نفره اگر فرد مبتلا حضور داشته باشد و فاصله رعایت نشود و تهویه مناسب هم نباشد، حداقل ۷ نفر را درگیر می‌کند.

انفرادی ادامه داد: ما هرچقدر سختگیرانه‌تر در پیشگیری عمل کنیم، کمتر آسیب می‌بینیم و توصیه می‌شود افراد بالای ۱۸ سال که از آخرین دوز واکسن آنها ۶ماه گذشته حتما برای تزریق دوز یادآور یا دوز بعدی خودشان مراجعه کنند.

وی تصریح کرد: نوع واکسن هم مهم نیست چه واکسنی تزریق شود و واکسن به وفور در مراکز جامع سلامت، خانه‌های بهداشت و مراکز تجمیع واکسن وجود دارد.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان کرد: یادآوری این نکته حائز اهمیت است که واکسیناسیون به معنی این نیست که دیگر مبتلا به کرونا نخواهند شد و واکسن به طور صد در صدی جلوی ابتلا را نمی‌گیرد اما باعث کاهش شدت بیماری، عدم بستری و کاهش احتمال مرگ و میر می‌شود و سطح ایمنی را تا حدی بالا می‌برد که فرد آسیب زیادی از بیماری نبیند.

وی در خصوص نگرانی ابتلا به بیماری بعد واکسیناسیون، گفت: توصیه می‌شود افرادی که واکسن تزریق کردند تا دو هفته مراقبت از خود داشته باشند، در جمع‌های غیرضروری حاضر نشوند، ماسک بزنند و فاصله را رعایت کنند تا بعد دو هفته سیستم ایمنی بدن تقویت بشود و احتمال ابتلا کاهش پیدا کند.

انفرادی در رابطه با عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط افرادی که سالم هستند اظهار داشت: در ۴۰ درصد افراد که مبتلا هستند، علایمی نشان داده نمی‌شود و در برخی، علایم بعد از دو روز بروز پیدا می‌کند پس توصیه می‌شود افرادی که حتی فکر می‌کنند سالم هستند، از ماسک استفاده کنند و از حضور در جمع‌های غیرضروری اجتناب کنند.

وی خاطرنشان کرد: در استان ما بیماری‌های زمینه‌ای و غیرواگیر مثل فشار خون، دیابت و چاقی کنترل شده نیست و همین باعث ضعیف شدن بدن و بالا بودن امکان ابتلا به کرونا شده است.

پایان پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول