اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قزوین

«آبیک و بویین زهرا» پایلوت اجرای طرح زنجیره تولید و تامین گوشت قرمز/ نسخه ای برای حذف دلالی و واقعی سازی قیمت

شهرستان های آبیک و بویین زهرا به عنوان پایلوت اجرای طرح زنجیره تولید و تامین گوشت قرمز در استان قزوین انتخاب شده اند که طبق اذعان مسئولان استانی و شهرستانی، اجرای این طرح می‌تواند در واقعی‌سازی قیمت گوشت، حذف دلالان و کاهش قیمت تاثیرگذار باشد.

«آبیک و بویین زهرا» پایلوت اجرای طرح زنجیره تولید و تامین گوشت قرمز/ نسخه ای برای حذف دلالی و واقعی سازی قیمت

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، «استان قزوین» یکی از استان های قطب تولید گوشت قرمز در کشور است که تولید دام سنگین در این استان به نحو احسن انجام می‌شود که عمده گوشت تولیدی، به خارج از استان صادر می شود.

طبق اذعان مسئولان جهاد کشاورزی استان قزوین، پیش بینی می‌شود ۳۶ هزار تن گوشت قرمز تا پایان امسال در استان تولید شود.

اخیرا دو شهرستان آبیک و بوئین‌زهرا به عنوان پایلوت زنجیره تولید و تامین گوشت قرمز در استان قزوین انتخاب شدند که برای نخستین بار در کشور این مهم قرار است اجرایی شود.

شهرستان آبیک تامین‌کننده حدود 15 درصد گوشت استان است و در این شهرستان سالانه حدود 4 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود.

افزایش قیمت گوشت به ضرر ماست

طالبی متصدی یکی از واحدهای قصابی شهر آبیک در گفت  وگو با خبرنگار فارس می گوید: طی یک ماه اخیر قیمت گوشت گوساله از ۲۵۰ هزار تومان به ۲۸۰ هزار تومان یعنی افزایش ۱۲ درصدی و قیمت گوشت گوسفند از ۲۳۰ هزار به ۲۸۰ هزار تومان یعنی ۱۸ درصد افزایش داشته که احتمال افزایش قیمت گوشت گوسفند باز هم وجود دارد.

وی می افزاید: هر چقدر قیمت گوشت افزایش یابد به ضرر ماست و فروش ما کاهش می یابد و اگر ارزان  شود، به نفع  ما و مردم است.

این فروشنده قصابی با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز بیش از حد در حال افزایش است، ادامه می دهد: در کشتارگاه زیاران گوشت مورد نظر واحدها را تامین می کنیم و زمانی که افزایش قیمت گوشت را جویا می شویم اعلام می شود وضعیت همین است. در این چند روز فروش ما کاهش یافته  و با کاهش بضاعت مالی مردم، وضع فروش ما هم پایین می آید.

افزایش قیمت گوشت موجب کاهش فروش می‌شود

فلاح یکی دیگر از قصابان شهر آبیک در گفت وگو با خبرنگار فارس در آبیک با اشاره به افزایش قیمت گوشت طی یک هفته اخیر اذعان می کند: قیمت گوشت گوسفند بره از ۲۵۰ به ۳۰۰ هزار تومان و قیمت گوشت گوساله از ۲۴۰ به ۲۷۰ هزار تومان رسیده است. برای اینکه هوای مردم را داشته باشیم اندکی با تخفیف و سود پایین ‌تر به مردم می فروشیم.

وی می‌افزاید: زمانی که قیمت گوشت افزایش می یابد به طور خودکار و عادی، قیمت مواد آلایشی دام هم افزایش می یابد.

این متصدی بیان می کند: با افزایش قیمت گوشت خودمان هم متاثر می شویم و فروش ما هم پایین آمده و به تبع آن پرداخت اجاره بها نیز به تاخیر می افتد.

به گزارش فارس، برخی از متصدیان واحدهای قصابی اذعان کردند گوسفند زنده ای که کیلویی 120 تا ۱۲۵ هزار تومان در میدان و کشتارگاه معامله می شود در افزایش قیمت گوشت  تاثیر مستقیم دارد. از سویی این موضوع مطرح است که دامداران هم با توجه به بالا بودن قیمت نهاده ها مجبورند دام خود را گران تر بفروشند.

گوشت بر اساس سودهای عادی به دست مصرف کننده می رسد 

فرماندار شهرستان آبیک در گفت وگو با خبرنگار فارس با اشاره به سیاست‌ها و تغییرات حوزه اقتصادی دولت اظهار می کند: مانند موضوع آرد و نان یکی از موضوعاتی که دولت  پیگیری می کند اجرای چرخه تولید و تامین گوشت قرمز در سامانه ستکاوا است، یعنی فرایند زمانی که دام دارد تغذیه می کند و به مرحله ای می رسد که در اختیار کشتارگاه قرار می گیرد و آن را کشتار و به صورت لاشه یا بسته بندی در اختیار واحدهای قصابی قرار می دهد از ابتدا تا انتهای این موضوع به صورت الکترونیکی انجام می شود.

حامد فتوحی می افزاید: زمانی که دام در اختیار کشتارگاه و سپس کشتار و در اختیار مغازه‌دار قرار می گیرد وضعیت لاشه قصابی، قیمت گوشت درجه از یک، دو و سه و دامدار  و.... تعیین می‌شود.

این مسئول در خصوص مزایایی پایلوت شدن شهرستان آبیک در زنجیره تولید و تامین گوشت توضیح می دهد: با اجرای این طرح گوشت با کیفیت که مدنظر خریدار است با قیمت مناسب در اختیارش قرار می گیرد، قیمت گوشت کنترل و گوشت بر اساس سودهای عادی که وجود دارد به دست مصرف کننده می رسد و در واقعی سازی قیمت گوشت تاثیر گذار است.

فرماندار شهرستان آبیک می افزاید: دو شهرستان آبیک و بوئین زهرا به دلیل وجود کشتارگاه به عنوان پایلوت زنجیره تولید و تامین گوشت در استان قزوین انتخاب شده‌اند که در فرمانداری شهرستان آبیک جلسه ای با حضور مسئولان جهاد کشاورزی استان قزوین و شهرستان آبیک، مسئولان کشتارگاه، اتاق اصناف و تعدادی از واحدهای قصابی برگزار شد و دغدغه های بخش خصوصی مطرح شد و بر این اساس در شهرهای مختلف تعدادی از قصابی ها به عنوان منتخب اجرای پایلوت مذکور تعیین می شوند.

فتوحی ادامه می دهد: طی جلسه ای از سوی مسئولان جهاد کشاورزی فرایند فعالیت ها تشریح می شود و فرایند و نظارت ارائه گوشت به دست مصرف کننده الکترونیکی و ساماندهی می شود و اقلام گوشتی با قیمت مناسب در اختیار مصرف  کننده قرار می گیرد که هر چه سریع تر در هفته آینده اجرایی و عملیاتی می شود.

وی بر این نظر است، ممکن است طرح با مشکلات و اشکالاتی مواجه شود که در جهت ارتقاء طرح، وضعیت مصرف کننده، کشتارگاه و قصابی‌ها مشخص و تدبیر لازم برای وضعیت دام طرح در صورت موفقیت بودن، اندیشیده می شود.

وی با اشاره به فعالیت ۷۲ واحد شیری دامداری صنعتی و ۴۰ واحد پرواری و ۱۳۰ هزار راس گوسفند و 5000 راس گاو در دامداری های سنتی در روستاهای شهرستان آبیک خاطرنشان می کند: تعداد گاوهای ۷۲ واحد شیری حدود ۵۷ هزار راس  است و ۳۵ درصد شیر استان در شهرستان آبیک تولید می شود، همچنین بیشتر واحدهای قصابی شهرستان آبیک گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاه زیاران تهیه می کنند.

این گزارش حاکی است، فعالیت روستاهای بویین زهرا و شهر دانسفهان این شهرستان بیشتر تولید گوشت است و در هر خانه ای بین ۵۰ تا ۱۰۰ و حتی ۵۰۰ راس گوساله پرواری وجود دارد و به صورت خیلی تخصصی کار پرواربندی را انجام می دهند.

حذف واسطه‌ها از مزایای طرح است

یوسف جلوخانی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در گفت با خبرنگار فارس با اشاره به اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در دو شهرستان آبیک و بوئین‌زهرا به دلیل وجود دو کشتارگاه صنعتی در این شهرستان‌ها اظهار می کند: برای اجرای این طرح در دو شهرستان مذکور که به عنوان پایلوت در استان انتخاب شده اند، در فرمانداری‌ها جلساتی برگزار شده و استقبال خوبی هم صورت گرفته است.

وی افزود: لیست قصاب‌ان مد نظر برای اجرای این‌ طرح توسط جهاد کشاورزی شهرستان‌ها ارسال‌ شده و قرار است با تشخیص شهرستان، جلسه توجیهی برای آنان برگزار و اجرای طرح کلید بخورد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه می دهد: رفع دغدغه دامداران برای خرید دام آنها رفع شده، پرداخت به موقع پولِ دامِ خریداری شده آنها به مدت حداکثر یک هفته، مشخص شدن هزینه های سربار که در کشتارگاه انجام می‌شود، حذف واسطه‌ها و قیمت مناسب برای مصرف کننده و تولید کننده و تاثیر در کاهش قیمت گوشت را می‌توان از جمله مزایای اجرای زنجیره تولید و تامین گوشت قرمز برشمرد.

به گفته جلوخانی با اجرای این طرح قیمت تمام شده برای هر کیلو گوشت مشخص می شود و قابلیت رصد را دارد و قیمت دام زنده و قیمت گوشت برای مصرف کننده تعیین می شود که در صورت موفقیت، این طرح در سطح استان اجرایی می‌شود.

وی اضافه می کند: با توجه به نیاز برخی استان‌ها به گوشت، بازار تولید در استان قزوین دچار مشکل می شود چرا که  برخی افراد خارج از استان، دام زنده را با قیمت بالاتر از دامدار خریداری می کنند و سبب افزایش قیمت دام زنده و گوشت در استان می شوند که اگر عوامل خارجی نباشند می توان گوشت را به قیمت مناسب در استان عرضه کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین علت گرانی گوشت در استان قزوین را قاچاق دام، تولید کم دام در خارج از استان، افزایش نهاده ها و....  می داند و می گوید: با اجرای طرح زنجیره گوشت می توان گفت که به نوعی حمایت از تولید و مصرف است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول