اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  آموزش و پرورش

بررسی 213 هزار پرونده گزینش در آموزش و پرورش/ نامه‌ای مهم برای تغییر روش جذب دانشگاه فرهنگیان

مدیرکل دبیرخانه هیأت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش از بررسی 213 هزار پرونده درگزینش طی یک سال گذشته خبر داد.

بررسی 213 هزار پرونده گزینش در آموزش و پرورش/ نامه‌ای مهم برای تغییر روش جذب دانشگاه فرهنگیان

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سید حسین داود الموسوی مدیرکل دبیرخانه هیأت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش در نشستی که امروز در دفتر گزینش وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: در فاصله یک سال گذشته حدود ۲۱۳ هزار پرونده را بررسی کردیم یعنی ۲۱۳ هزار نفر درخواست اشتغال دادند.

وی با بیان اینکه سالیانه ۸۰ هزار بازنشسته داریم و ورودی دانش‌آموزان رشد داشته است و کمبود معلم در آموزش و پرورش احساس می‌شود، گفت: در فاصله یک سال گذشته، ۵۰ هزار و ۷۰۰ نفر دو برابر ظرفیت دانشگاه فرهنگیان معرفی شدند تا ۲۵ هزار نفر جذب شوند؛ ۲۵ هزار داوطلب ماده ۲۸، یک گروه ۳۱ هزار نفری مربوط به ورودی‌های سال ۹۷ دانشگاه فرهنگیان، مرحله استخدام قطعی ۴۰ هزار تعیین تکلیف نیروهای حق‌التدریس به عنوان استخدام پیمانی، ۳۰ هزار نفر از مدارس غیردولتی، ۳ هزار سربازمعلم و ۲۰ هزار نفر خرید خدمات آموزشی بررسی شدند و در مجموع ۲۱۳ هزار پرونده بررسی شد.

داودالموسوی افزود: در این مدت ذکر شده ۱۶۰ هزار مصاحبه و ۲۰۸ هزار تحقیق انجام شده است و این در حالیست که ۸۰۰ نیروی انسانی به صورت تمام وقت و ۱۶۰۰ نفر به صورت پاره وقت در گزینش فعالیت می‌کنند. 

وی به اصلاح قوانین گزارش اشاره کرد و گفت: بحث اصلاح قوانین نیاز به مرجع بالادستی دارد که مرجع آن هیأت عالی گزینش است؛ الحمدلله ضوابط و معیارهای گزینشی اصلاح شده است و به صورت آزمایشی در یکی از هیأت‌های مرکزی کشوری انجام می‌شود و در چند ماه آینده به کل کشور ابلاغ خواهد شد. 

مدیرکل دبیرخانه هیأت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در تلاش هستیم در فرایندها و روش‌های گزینش تغییراتی ایجاد کنیم چرا که در سال‌های گذشته، سنتی بوده و از کاغذ استفاده می‌کردیم و به دنبال استفاده از هوشمندسازی هستیم یعنی از فرایند ارزیابی سنتی عبور کرده و از فناوری‌های جدید استفاده کنیم.

* دلیل اعلام دیرهنگام پاسخ گزینش مشمولان ماده 28

وی در خصوص دیر اعلام کردن جواب گزینش مشمولان ماده ۲۸ گفت: سال گذشته یک اتفاق بد افتاد و آزمون ماده ۲۸ با تأخیر انجام شد، مصاحبه علمی و تخصصی دیر شد در نتیجه تا مهر و آبان نتوانستیم پاسخ دقیق و کامل به ماده ۲۸ دهیم و باعث شد گروهی بدون گزینش وارد مدارس شوند و بعد از آنکه نتیجه آمد و برای برخی مشکل پیش آمد. البته در حال تعامل هستیم ولی افرادی که صلاحیت ندارند بدون اغماض باید از کلاس خارج شوند. 

*به‌کارگیری نیرو به روش جذب اعضای هیأت علمی

موسوی درباره تغییر روند گزینش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان گفت: فرصت گزینش برای اعلام نتایج گزینش دانشجومعلمان کمتر از 15 روز است که زمان کافی نیست؛ با پیگیری‌های وزیر آموزش و پرورش و بخش گزینش و همراهی دانشگاه فرهنگیان، تغییر روش جذب دانشگاه فرهنگیان به روش نیمه متمرکز مطرح شد تا با ایجاد فرصت ۳ ماهه، گزینش اصلح صورت گیرد. یعنی به جای اینکه در شهریور، پاسخ گزینش را دهیم و این افراد مهرماه وارد دانشگاه شوند، از بهمن وارد دانشگاه خواهند شد. در این راستا روز گذشته نامه‌ای از سوی وزیر آموزش و پرورش به وزیر علوم ارسال شد و ان‌شاءالله این اتفاق از سال ۱۴۰۲ انجام شود. 

وی با بیان اینکه فرایندهای جذب نیرو در آموزش و پرورش باید اصلاح شود و در این راستا به دنبال راه‌های جدید برای جذب معلم هستیم، افزود: یکی از راه‌هایی که اکنون پیگیری می‌کنیم، به‌کارگیری نیرو به روش جذب اعضای هیأت علمی است یعنی فراخوان داده شده، افراد مدارک‌شان را بارگذاری کرده، این مدارک بررسی شده و مصاحبه انجام می‌گیرد؛ در این راستا مجوز شفاهی از سازمان اداری و استخدامی گرفتیم که این روش را امسال برگزار کنیم.

مدیرکل دبیرخانه هیأت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه روش جذب در قانون متعهدین خدمت اصلاح می‌شود، اظهار کرد: در سال آینده وزارت آموزش و پرورش با کسری 50 هزار نیرو مواجه باشد که باید با آزمون و روش‌های دیگر، کمبود جبران شود.

*به دنبال گزینش شیشه‌ای هستیم

داود الموسوی با تأکید بر اینکه به دنبال گزینش شیشه‌ای هستیم، افزود: قانون گزینش، محرمانه نیست و ضوابط جذب معلم است و مکلفیم قوانین را رعایت کنیم.

وی از امضای تفاهم‌نامه با سازمان تعلیم و تربیت کودک خبر داد و گفت: تمام پرنسل مهدهای کودک طی فرایندی گزینش می‌شوند که این افراد حدود 100 هزار نفر از مدیر مهدکودک تا مربی و کمک مربی است؛ همچنین تفاهم‌نامه‌ای را به زودی با سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی امضا می‌کنیم.

مدیرکل دبیرخانه هیأت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش درباره سهم گزینش در رتبه‌بندی معلمان، بیان کرد: برای رتبه‌بندی یک نمره حداقلی به گزینش و حراست دادند که برای همه معلمان بررسی و ثبت شده است.

وی با بیان اینکه تمام نیروهایی که در آموزش و پرورش چه به صورت رسمی و چه به صورت غیررسمی فعالیت می‌کنند باید گزینش شوند، افزود: در برنامه گزینش نیز گزینش همه نیروهای آموزش و پرورش اعم از کارکنان مراکز رفاهی و درمانی فرهنگیان، آموزشگاه‌های آزاد و زبان، کانون زبان و نیروهای پروژه‌ای قرار دارند. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول