اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

نجفقلی حبیبی: پایان‌نامه‌فروشی در خیابان انقلاب، مایه شرمساری کشور است

عضو هیأت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: چند سالی است با مصیبت پایان‌نامه‌نویسی از سوی افراد غیردانشجو مواجه هستیم. دانشجویان رساله‌های خود را در خیابان انقلاب می‌دهند برایشان بنویسند و این مایه شرمساری کشور است.

نجفقلی حبیبی: پایان‌نامه‌فروشی در خیابان انقلاب، مایه شرمساری کشور است

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم سیزدهمین جشنواره ملی پژوهش و نوآوری با محوریت کارایی پژوهش با مدیریت داده‌های پژوهشی، صبح امروز با حضور علیرضا مختارپور قهرودی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، فاطمه صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال‌ سازمان اسناد و نجفقلی حبیبی عضو هیأت امنای سازمان اسناد و پژوهشگر فلسفه اسلامی در مرکز همایش‌های این مجموعه برگزار شد.

در موضوع داوری با بیش از ۲۰ مرکز دانشگاهی و ۱۵ موسسه مرتبط بودیم

فاطمه صدر، معاون پژوهش و منابع دیجیتال‌ سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در خصوص ویژگی‌های جدید این دوره گفت: سیزدهمین جشنواره ملی پژوهش و نوآوری با همت همه معاونت‌های تخصصی سازمان با تفاوت‌هایی نسبت با سال‌های گذشته برگزار شد و ما میزبان پژوهشگرانی بودیم که محوریت موضوعاتشان مسئله‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود. در فرآیند داوری که ۲ ماه و نیم را سپری کرد، ما در موضوع داوری با بیش از ۲۰ مرکز دانشگاهی و ۱۵ موسسه مرتبط بودیم. از نقاط قوت و برجسته این دوره تحقیق و تدقیق پژوهش‌ها بود تا آثار با دقت بیش‌تری برسد.

سعی کردیم محورها را تدقیق کنیم

وی در ادامه افزود: سعی کردیم محورها را تدقیق کنیم و به همین دلیل آثاری را دریافت کردیم که در محورهای جشنواره بودند. در محورهایی مثل اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی متولیان متعددی داریم اما باید به مطالعات تمدنی توجه بیشتری شود. یکی دیگر از ویژگی‌های این دوره شاخص‌های جدیدی است که در کاربرگ‌های داوری قرار گرفته است تا کاربردی و مسئله‌مندی پژوهش‌ها مورد بررسی قرار بگیرد و اگر این موضوعات رعایت شود، اثر امتیاز بیشتری را دریافت می‌کند. از معاونت‌های تخصصی درخواست کردیم تا در کمیته‌های علمی حضور داشته باشند تا بعد از جشنواره نیز باب جشنواره بسته نشود تا بتوانیم مسائل سازمان را حل کنیم.

مهم‌ترین دغدغه آرشیویست‌ها به محورهای این همایش اضافه شد

در ادامه سعیده اکبری داریان، دبیر علمی سیزدهمین جشنواره ملی فناوری و پژوهش در خصوص سه ویژگی این دوره گفت: کسانی که می‌خواهند در خصوص فرآیند این جشنواره اطلاعاتی را کسب کنند به تارنمای جشنواره مراجعه کنند. مهم‌ترین دغدغه آرشیویست‌ها به محورهای این همایش اضافه شد و سال ۹۸ نیز محور انتخاب ایده برتر مورد توجه قرار گرفت. ما هر ساله شعاری برای این جشنواره انتخاب می‌کردیم که در عوض شعار موضوع جشنواره را که کارایی پژوهش با مدیریت داده‌های پژوهشی است، انتخاب کردیم.

 هفت کاربرگ داوری ارزیابی سال‌های گذشته باز طراحی شد

وی در خصوص تهیه‌ کاربرگ‌های داوری جدید اظهار داشت: هفت کاربرگ داوری ارزیابی سال‌های گذشته باز طراحی شد و ۶ تا کاربرگ جدید طراحی شد که برای شفافیت در سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار گرفته است و با این کار ما شاهد افزایش بازدید پنج و نیم برابری نسبت به قبل بودیم. فراوانی آثار به دست رسیده به ترتیب در کتاب، پایان نامه و رساله‌ها تقسیم می‌شود و ۷۸% آثار رسیده منطبق با محورهای فراخوان بود و بیشترین مغایرت به طرح‌های پژوهشی، ایده‌های برتر و کتاب است، مشارکت برون سازمانی برای ارسال آثار به مجموعه نیز ۸۷ درصد بود. امسال شاهد آثاری به زبان انگلیسی از خارج از کشور بودیم که نشان از ظرفیت بین‌المللی شدن این جشنواره دارد و باید رویکرد تحولی در طرح‌های پژوهشی صورت بگیرد.

مسئله پژوهش در کشورمان جدی گرفته شده است

نجفقلی حبیبی عضو هیأت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در خصوص جایگاه پژوهش در کشور گفت: پژوهش در دنیا جایگاه خود را پیدا کرده است و مسئله پژوهش نیز در کشورمان جدی گرفته شده است؛ در صورتی که قبلًا این جدیت نبود. ما در این زمینه ضعیف بودیم و بعد بعداز انقلاب به سرعت و به پشتوانه‌های علمی وارد این عرصه شدیم و خوب درخشیدیم. حفظ حرمت پژوهشگر در کشور جایگاهی ندارد. همه مسئولین فرهنگی باید این نکته را سرلوحه خود قرار دهند.

وی در ادامه افزود: کسانی که در خصوص موضوعی پژوهش می‌کنند باید تخصص داشته باشند و اگر تخصص نباشد تباهی عمر خود را خواهند دید. نکته بعدی روحیه پژوهشگری است. اگر کسی این روحیه را نداشته باشد نمی‌تواند موفق شود و باید تلاش کنیم تا این روحیه را پرورش دهیم و موضوعی را که انتخاب می‌کنیم باید درموردش اطلاعاتی داشته باشیم. در اینجا مشاوره با متخصصین را نباید فراموش کرد چون تجربه آنها کمک می‌کند که کار به سرعت پیش برود.

دانشجویی که رساله‌اش را فرد دیگری نوشته یعنی عقل منفصلش در جای دیگری است

وی در پایان در خصوص جعل در حوزه پژوهش گفت: چند سالی است که با این مصیبت مواجه هستیم. دانشجویان رساله‌های خود را در خیابان انقلاب می‌دهند و برایشان می‌نویسند و این مایه شرمساری برای کشور است. این ننگ را باید پاک کرد. دانشجویی که رساله‌اش را فرد دیگری نوشته یعنی عقل منفصلش در جای دیگری است. این امر پیگیری شده، اما نتیجه نداده است و اینکه جامعه نسبت پژوهشگران چقدر ارزش قائل است، در جامعه بسیار رخ داده است که پژوهشگری با کوچک‌ترین وسوسه از این حوزه دور شده است. دولت باید برنامه‌هایی را برای توجه بیش‌تری نسبت به این مسئله داشته باشد و دستگاه های دولتی باید شکرگزار باشند که منابعی را تهیه می‌کنند تا پژوهشگرانی تربیت شوند.

در پایان نیز از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره ملی پژوهش و نوآوری تقدیر شد.

پایان پیام/ ت 14

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول