اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمان

جان‌فدا| فرمانده میدان سخت یا رب‌النوع اخلاق و مدارا؟/ نامه‌ای از حاج‌قاسم که دختران جامعه آن را ندیدند

کسی که به‌شدت مراقب عکسی است که نویسنده با رضایت خود روی جلد اول کتابی گذاشته و مراقب است تا مبادا کسی آن را ببیند، چیزی فراتر از آن است که تاکنون از سلیمانی درباره حجاب برای دختران جامعه جا انداخته‌ایم.

جان‌فدا| فرمانده میدان سخت یا رب‌النوع اخلاق و مدارا؟/ نامه‌ای از حاج‌قاسم که دختران جامعه آن را ندیدند

خبرگزاری فارس_کرمان؛ آمنه شهریارپناه: وقتی رفتارها و عملکرد حاج‌قاسم سلیمانی در طول سالیان زندگی او را بررسی می‌کنیم، متحیر می‌شویم و با تعجب از خودمان می‌پرسیم که آیا واقعا او یک فرمانده نظامی و جنگی بوده، یا مصلح اجتماعی و رب‌النوع اخلاق؟

کسی که از هر پنجره‌ای به زندگی او نگاه می‌کنیم، سرتاسر افتخار است، وقتی رهبر معظم انقلاب از مردم و مسؤولان می‌خواهند سلیمانی را نه به‌عنوان یک فرد، بلکه به مثابه یک مکتب ببینیم و بشناسانیم، باید بپذیریم زندگی حاج‌قاسم ابعاد گوناگون و زوایای زیادی دارد که می‌تواند سرنوشت هر موضوع و مطلبی را تغییر دهد، حتی اگر مسأله‌ای اجتماعی مانند حجاب باشد.

شاید بزرگترین ظلم به تفکر سلیمانی درباره حجاب، پررنگ کردن سخنی باشد که خارج از حیطه پوشش بانوان بوده و صرفا آن را برای مسؤولان عنوان کرده است.

او در یک سخنرانی از مسؤولان و چهره‌های سیاسی و فرهنگی می‌خواهد افرادی که دور خودشان جمع می‌کنند از طیف‌های مختلف باشد. حتی روزی در فرودگاه یکی از چهره‌های مشهور فرهنگی را می‌بیند که جمعی از دختران جوان دور او را گرفته‌اند، این شخص را فرا می‌خواند و به او می‌گوید، دختران محجبه پناه‌گاهی مانند مسجد، هیئت و البته همان چادر خود را دارند و شما سعی کنید پناه پی‌پناهان باشید، انگشتری هم به او می‌دهد تا به نوعی امضا صحبت‌هایش باشد، این نشان می‌دهد که حاج‌قاسم حجاب را یک قلعه مستحکم می‌دیده‌اند.

به همین منظور هم نگاه پدرانه خود را از هیچ‌کسی دریغ نکرده و می‌گوید همان دختر کم‌حجاب هم دختر او و دختر ما و شماست، اما این موضوع هرگز نشان‌دهنده این نیست که خدای ناکرده طرفدار نقض حدود شرعی باشد. موضوعی که همیشه و همه وقت آن را با شدیدترین وجه ممکن مراقبت کرده و چه سندی بالاتر از کلام رهبر که بر روی آن صحه گذاشته و در جایی فرموده‌اند: شهید سلیمانی یک فرمانده جنگاورِ مسلّط بر عرصه‌ی نظامی بود، در عین حال به‌شدت مراقب حدود شرعی بود.

اگر بخواهیم تفکر سلیمانی درباره حجاب را بدانیم باید نامه او برای نویسنده کتاب «من زنده‌ام» را بخوانیم، نامه مهم و سرگشاده‌ای که نمی‌دانم چرا و به چه دلیلی کمتر به گوش دختران ایران‌زمین رسیده است.

سلیمانی در این نامه برای معصومه آباد می‌نویسد: خواهرم، مثل همان برادرهای اسیرت همه‌جا با تعصب مراقبت می‌کردم کسی عکس روی جلد کتابت را نبیند و در تمام کتاب با ناراحتی و استرس به‌دنبال این بودم که آیا کسی به شما جسارت کرد؟ آخر مجبور شدم روی عکست را با کاغذ بچسبانم تا نامحرمی او را نبیند/ برادرت/ بغداد/ «سلیمانی».

کسی که به‌شدت مراقب عکسی است که نویسنده با رضایت خود روی جلد اول کتابی گذاشته و مراقب است تا مبادا کسی آن را ببیند، چیزی فراتر از آن است که تاکنون از سلیمانی درباره حجاب برای دختران جامعه جا انداخته‌ایم.

لازم است برگردیم و این موضوع را اصلاح کنیم، موضوعی که وظیفه حساس متولیان فرهنگی کشور را چند برابر می‌کند.

 پایان پیام/۸۰۰۶۵/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول