اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

کودکان بیش از آنچه والدین بخواهند برای استقلال تلاش می‌کنند

کارشناس ارشد روانشناس با بیان اینکه غالب کودکان بیش از آنچه والدین بخواهند برای استقلال تلاش می‌کنند گفت: پذیرش فشار بچه‌ها برای آزادی عمل و استقلال داشتن امری طبیعی است؛ بسیاری از والدین به اشتباه انگیزه فرزندشان را برای استقلال، به شورش و نافرمانی تعبیر می‌کنند.

کودکان بیش از آنچه والدین بخواهند برای استقلال تلاش می‌کنند

مریم مولایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک با بیان اینکه تعیین حدود به رشد و گسترش خویشتن‌داری کودک کمک می‌کند اظهار کرد: تشویق و تأیید استقلال به کودک کمک می‌کند تا مهارت خویش را رشد دهد؛ البته کودک برای موفقیت در زندگی به هر دوی این توانمندی‌ها نیاز دارد.

وی افزود: کم‌تر پیش می‌آید که اشتیاق بچه‌ها به استقلال یافتن و رهایی از مقررات و محدودیت‌ها، مستلزم پرورش آن توسط والدین باشد.

کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه غالب کودکان بیش از آنچه والدین بخواهند برای استقلال تلاش می‌کنند اضافه کرد: پذیرش فشار بچه‌ها برای آزادی عمل و استقلال داشتن امری طبیعی است؛ بسیاری از والدین به اشتباه انگیزه فرزندشان را برای استقلال، به شورش و نافرمانی تعبیر می‌کنند، حال آنکه بچه‌ها به خاطر شورش علیه والدین یا نافرمانی عمدی خواستار استقلال نمی‌شوند.

مولایی با بیان اینکه کودکان به این دلیل استقلال می‌خواهند که بخشی از طبیعت بشر است که دوست دارد به جای نظارت و کنترل دیگران بر رفتارش، حس کند خودش مهارت رفتارش را در دست دارد، ادامه داد: اگر به اشتیاق فرزندتان به استقلال‌خواهی به صورت نیاز طبیعی او برخورد کنید و نه محرکی آسیب‌پذیر که باید سرکوب شود، از رویارویی با بسیاری از دردسرها اجتناب خواهید کرد.

وی افزود: والدین هوشمند می‌دانند در هر سنی راه اداره نیاز کودک به استقلال، یافتن روش‌های محدود کردن رفتار کودک بدون ایجاد احساس در کنترل و مهار بودن است.

این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه بعضی‌ها انتظار دارند فرزندشان در خانه یک نوع شخصیت داشته باشد و در بیرون از خانه با دوستانش آدم به کلی متفاوتی بشود تأکید کرد: اگر در خانه به فرزندتان برای اینکه خودش را با خواسته‌های شما تطبیق دهد تشر بزنید، نه‌تنها کودکی تربیت می‌کنید که خودش را با خواسته‌های شما تطبیق می‌دهد بلکه کودکی بار می‌آورید که برای ایستادن روی پای خودش در مقابل هرکسی حتی سایر بچه‌ها به مشکل خواهد خورد، این چیزی است که شما می‌خواهید.

مولایی خاطرنشان کرد: با فرصت دادن به کودک برای تمرین در منزل، او می‌تواند مهارت‌هایی را تمرین کند که والدین انتظار دارند وقتی همراه آنها نیست بتواند از خود نشان دهد؛ ولی اگر به او فرصت ندهند مستقلاً تصمیم‌گیری کند، هرگز این مهارت‌ها را فرا نخواهد گرفت.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون که ضرورت دادن آزادی عمل به فرزندتان را درک می‌کنید، می‌توانیم ببینیم نحوه تهیه این فرصت چگونه باشد تا ضمن دادن احساس استقلال به کودک، به شما نیز اجازه دهد کنترل نهایی را در دست داشته باشید.

کارشناس ارشد روانشناسی اظهار کرد: ستیزه‌جو نبودن، از پیش تعیین کردن انتخاب‌های کودک، کمک کردن به کودک در تفکر برای تصمیم‌های مشکل، ستایش تصمیمات فرزندان و اینکه گاهی اجازه دهید فرزندتان از طریق تصمیم‌های غلط آموزش ببیند، پنج عامل مهم مؤثر در اعطای استقلال است.

پایان پیام

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول