به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، فتحالله عالیپور با اشاره به اینکه کمبود مواد مغذی در هر دورهای از رشد، آثار مخربی بر سلامت جسمی و فکری فرزند برجای میگذارد، گفت: داشتن تغذیه مطلوب از مهمترین مؤلفههای موثر بر رشد و تکامل جسمی و رفتاری فرزندان است.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان داشت: در فصل مدارس اختلالاتی در تغذیه کودکان ایجاد میشود که در صورت برطرف نشدن، مشکلات متعددی گریبانگیر آنها میشود.
عالیپور یکی از مهمترین اختلالات را عدم صرف وعده صبحانه بهویژه در دانشآموزان دبستانی عنوان کرد و افزود: سالهایی که کودک در مقطع ابتدایی میگذراند از نظر تغذیه دوران بسیار مهمی است زیرا با اینکه سرعت رشد در این دوران کمتر از سالهای قبل است اما بر میزان رشد فرد در دوران نوجوانی و بلوغ تاثیر زیادی میگذارد.
وی با بیان اینکه دانشآموزانی که صبحانه میل نمیکنند با اختلال در یادگیری مواجه خواهند شد، اظهار کرد: تحریکپذیری، حواسپرتی و بیحالی ناشی از افت زودهنگام انرژی از تبعات دیگر عدم مصرف صبحانه در کودکان است.
کارشناس تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص کودکانی که صبحانه نمیخورند، مطرح کرد: این افراد اگر شب گذشته نیز شام کافی نخورده باشند، پس از گذشت ساعات کمی از روز به دلیل افت قند خون با گرسنگی موقت و کمبود انرژی مواجه میشوند که در این حالت قدرت حل مسائل فکری مثل ریاضی به شدت کاهش مییابد.
عالیپور ادامه داد: باید صبحانه را برای کودک به صورت جذاب و متنوع آماده کرد، در کنار او سر سفره حاضر شد و به گونهای برنامهریزی کرد که دانشآموز نگران دیر رسیدن به مدرسه نباشد.
وی تاکید کرد: شیر، نان سبوسدار که غنی از فیبر و ویتامینهای گروه B است، پنیر و گردو، عسل طبیعی، تخم مرغ و... از جمله مواد غذایی است که وجودشان در وعده صبحانه دانشآموزان مفید است.
پایان پیام/ ۶۸۰۳۸