اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

لرستان

پای کار محرومیت‌زدایی با شعار «من یک ریاکارم»!/ حاج وحید از سختی و شیرینی‌های کار جهادی می‌گوید

وحید یاری مسوول گروه جهادی شهید سلیمانی است. گروهی که در حوزه های مختلف برای کمک به نیازمندان و محرومان پای کار است. این گروه یک شعار ویژه دارد؛ «من یک ریاکارم».

پای کار محرومیت‌زدایی با شعار «من یک ریاکارم»!/ حاج وحید از سختی و شیرینی‌های کار جهادی می‌گوید

خبرگزاری فارس لرستان_ مرضیه شیرخان چگنی، خدمت به مردم اولین ویژگی گروه‌های جهادی است، خدمت به مردمی که دست یاری دراز کرده اند یا روزگاری بر آنها سخت آمده تا دست یاری گری به مدد آید و گره گشا باشد.

گره از مشکل خلق الله باز کردن  و یاری گر بودن مختص انسان‌های  دست و دل باز و بزرگ اندیشه است که این روزها در گوشه و کنار این شهر بسیار هستند اما چون از سر فروتنی فعالیت می‌کنند، سعی در معرفی خود ندارند.

این بار به سراغ کسی رفتیم که فعالیت‌هایش علاوه بر فضای حقیقی در بین کاربران در فضای مجازی نیز به چشم می‌خورد. وحید یاری مسوول گروه جهادی حاج قاسم سلیمانی است. با او ساعتی به گفتگو نشستیم و درد دلهایش رو گوش دادیم.

او چهل و یک سال دارد و ساکن روستای دیناروند علیا است. فردی خوش رو و متین که همیشه در تمام فعالیت‌های جهادی چه علنی و چه خصوصی حضور دارد. حضورش در همه کارهای خداپسندانه نشان از  علاقه‌ زیادش به این فعالیت‌ها  دارد و می‌گوید لذت در انجام کار‌های جهادی را با هیچ چیز نمی‌توان عوض کرد.

بیش از ۱۸ سال سابقه بسیجی دارد و ۱۲ سال فرمانده پایگاه و عضویت در گردان های بسیج و شورای حوزه بوده است.

دیپلم ریاضی دارد اما دست از درس خواندن نکشیده و تلاش برای ادامه تحصیلش دارد، حتی بالا بردن علم برای کار کشاورزی را ضروری می‌داند.

وقتی فعالیت و دلیل وقفه طولانی بین تحصیلش را پرسیدم، گفت: دانشجو بودم و به دلیل مشکلات مالی مجبور به انصراف شدم. در آن برهه از زمان بهترین کار را آبی کردن زمین‌های دیم پدریم دیدم و همین  سبب شد کشاورزی را پیشه قرار دادم.

وی گفت: یک کشاورز هستم و منبع درآمدم هم از همین بخش است، کشاورزیم چنان رونق گرفت که بالای ۱۵ خانوار در ازای این چاه ارتزاق می‌کنند  و درصدی از سود آن را نیز برای نیازمندان استفاده می‌کنم.

این جهادگر لرستانی در ادامه بیان کرد: گروه جهادی ما سال ۹۸ و در خلال سیل استان به صورت رسمی ثبت شد ولی از سال ۹۲  و ۹۳ کار جهادی در قالب پایگاه و حوزه انجام دادیم. اوایل کرونا بالای ۳۰ نفر عضو داشتیم ولی اکنون ۱۲ تا ۱۵ نفر پای کار داریم  که در صورت فراخوان افراد زیادی پای کار می‌آیند.

وی می‌گوید: گروه جهادی ما هم که شاید بسیاری از اعضا آن را کسی نشناسد خالصانه و تنها برای رضای خدا گام بر داشته‌اند.

یاری دلیل شروع فعالیت جهادی خود را اینگونه بیان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که هر جا کشور به  کار جهادی رو آورده پیشرفت کرده و هر جا غافل شدیم، عقب ماندیم  و با توجه به اینکه اگر ما دلسوز این نظام باشیم حتما نباید مسئول باشیم اینقدر کار روی زمین مانده که با حرکت های جهادی از زمین بلند می‌شوند و کار جهادی تنها حرکتی است که شیرینی خاصی دارد، تصور کنید وقتی رنج، اندوه و مشکل یک نیازمند و گرفتار را حل می‌کنید، چقدر شیرین است و این حلاوت در عمق وجود جهادگر جاری می‌شود که این لحظه با هیچ چیز عوض کردنی نیست.

وی گفت: ما مصداق عملی کردن فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بسیجی باید آتش به اختیار بودن را دنبال کردیم پیش رفتیم و هر جایی مشکلی بود ورود کردیم.

وی در رابطه با آغاز فعالیت گروه جهادی شهید قاسم سلیمانی و علت نامگذاری این گروه افزود: در ابتدا نام گروه جهادی شهدای دیناروند بود، اما با شهادت حاج قاسم نام گروه را به نام حاج قاسم سلیمانی تغییر دادیم.

این جهادگر لرستانی عنوان کرد: دلیل نامگذاری با توجه با اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی خود را تماما وقف مردم کرده بود و در تمام زمینه‌ها و عرصه‌ها در کنار مردم بوده؛ اعضای گروه نیز هم پیمان شدیم که ما هم بتوانیم برای رفع مشکلات مردم تمام قد به میدان بیاییم.

لذت شیرینی کار جهادی توصیف نشدنی است

وی با بیان اینکه لذت و شیرینی که در کارهای جهادی است توصیف نشدنی است تا جایی که شیرین ترین خاطره من این بود که به منزل یکی از افراد نیازمند رفته بودیم که فرزند معلولی داشت، هیچگاه یادم نمی‌رود وقتی از او پرسیدم چه آرزویی داری گفت آرزویم این تلویزیون رنگی داشته باشم.

یاری ادامه داد: باور کنید شب و روز خواب نداشتم تا اینکه با کمک یکی از خیران توانستیم تلویزیون رنگی و وسیله دیگری را برای این خانواده تهیه کنیم.

وی عنوان‌ کرد: باور کنید صحنه خوشحالی آن بچه را با دنیا عوض نمی‌کنم، بچه که فلج بود از خوشحالی نزدیک بود با پای فلجش راه برود.

وقتی اعتقاد داشته باشی، لذت کمک به دیگران را درک می‌کنی و سختی و فشار کار را به جان می‌خری

این جهادگر لرستانی افزود: بچه‌های گروه بدون چشم‌داشت، بی ریا و خالصانه پا به این عرصه گذاشتند، اعتقاد قلبی‌شان این است که مشکلی از مردم را حل کنند، من معتقدم دعای مردم و برکت خون شهدا باعث شد هر کجا قدم بر‌می‌داشتیم گره‌گشایی می‌شد.

وی گفت: گروه جهادی ما محدود به شرایط و بحران خاصی نیست،گروه هیچگاه ساکت و منفعل نیست هر جا که احساس کنیم به حضور ما نیاز است ولو کاری کوچک ورود می‌کنیم.

یاری عنوان کرد:  ساخت و مرمت واحد مسکونی  نیازمندان، توزیع بسته‌های معیشتی، نوشت‌افزار و بهداشتی، گندزدایی و ضدعفونی کردن معابر و ادارات در زمان شیوع کرونا، زلزله کرمانشاه، سیل پلدختر و خرم‌آباد، خرید جهیزیه، تهیه لوازم اساسی زندگی برای نیازمندان، آزادسازی زندانی و جشن گلریزان تامین هزینه درمانی بیماران نیازمند، شرکت در صلح و سازش‌های محلی بین طوایف مختلف، تامین هزینه ساخت سنگ قبر، اعزام ۳ ورزشکار به مسابقات کشوری و تهیه ملزومات ورزشی، اعزام نیازمندان به سفر‌های زیارتی، رهن و اجاره چند منزل برای نیازمندان،  تهیه بالای ۱۵۰ جفت کفش برای عیدی به کودکان نیازمندان، برگزاری یادواره شهدای عشایری حوزه هجرت و ... گوشه‌ای از فعالیت‌های گروه جهادی ما است.

وی گفت: بعد از فوت برادر، پدر و مادرم در برهه زمانی چندساله و پیاپی به این فکر افتادم که هزینه مراسم  را صرف خرید تجهیزات پزشکی برای مراکز درمانی کنم تا ثواب بیشتری برای آن مرحوم رقم بخورد و هم کار خیری باشد که افراد زیادی از آن بهره‌مند شوند.

این جهادگر لرستانی در رابطه با تلخ ترین خاطره‌اش در دوران انجام فعالیت‌های جهادی گفت: مادر یک خانواده نیازمند علارغم تلاش‌های ما برای نجاتش از بیماری سرطان، فوت کرد، پدر خانواده کارگر بود حتی هزینه خرید سنگ قبر را هم در آن برهه از زمان نداشت، هیچ گاه چهره دو دختر خانواده بعد از فوت مادرش از جلوی چشمانم کنار نمی‌روند.

من یک ریا کارم

این جهادگر لرستانی در رابطه با موضوع من یک ریا کارم گفت: اوایل فعالیت جهادی زمان پخش کردن فیلم و عکس بچه‌ها در فضای مجازی افرادی به این کار و پخش آن خورده می‌گرفتند و همین سبب شد که کمپین" من یک ریاکارم" را راه انداختیم و شعارمان این بود که هر کس کاری برای رفع مشکل مردم انجام دهد را پخش کند.

وی با بیان اینکه این کمپین سبب شد افراد زیادی با این شعار پیش روند، گفت: برخی سلبریتی‌ها و افراد مشهور نیز با تبلیغ فعالیت‌های ما کمک می‌کردند که فعالیت در این عرصه سبب شد زیبایی‌های کار به خوبی دیده شود و هم مردم با هر نیتی، تشویق به این کار شوند که ما حتی شاهد کمک‌هایی از افرادی خارج از کشور هم بودیم.

ضرورت گسترانیدن چتر حمایتی مسئولان بر گروه‌های جهادی

یاری خطاب به مسئولان نیز اظهار داشت: مسوولان باید چتر حمایتیشان را بر سر گروه‌های جهادی بیش تر از پیش گسترده کنند و زمینه آموزش‌های تخصصی برای گروهای جهادی را فراهم کنند و مدیران جهادی باید نوع فعالیت‌ها در روستا و داخل شهر را کاملا اصولی انجام دهند.

وی صحبت‌هایش را اینگونه پایان داد: هر وقتی دستی را می‌گیری بدان دست دیگرت در دست خداست، هر وقت انفاقی کردم به عینه دیدم هزار برابرش را خدا به ما داده، پس در کارهای جهادی ضرر نکردیم هر چقدر تلاش کنیم مشکلی از مردم حل کنیم به همان مقدار و حتی چندبرابرش خدا از مشکلاتمان حل می‌کند.

به ثمر نشستن تلاش‌های ما از نگاه ویژه شهدا است

یاری افزود: بنا به فرمایش مولی متقیان که می‌فرماید همانگونه که یاری می‌کنید یاری می‌شوید، اتفاق می‌افتد. "خرّم آن کس که در این محنت گاه خاطری را سبب تسکین است/ چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود، تا جهان باقی و آئین محبت باقیست" و در آخر  این به ثمر نشستن تلاش‌های گروه شهید حاج قاسم سلیمانی شهرستان خرم‌آباد حاصل عنایات و نظر ویژه شهدا و روح حاج قاسم است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول