اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

«ایروان» میزبان نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی

به میزبانی و تحت ریاست ارمنستان اجلاس شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار می‌شود.

«ایروان» میزبان نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، امروز 23 نوامبر به میزبانی ارمنستان و تحت ریاست «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر این کشور اجلاس شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی، برگزار می‌شود.

بنابر سخنان «عبدالفتاح شریف‌زاده»، سخنگوی ریاست جمهوری تاجیکستان، «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور این کشور در نشست شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی شرکت و سخنرانی خواهد کرد.

رحمان را در سفر به ایروان «سراج‌الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه، «شیرعلی میرزا» وزیر دفاع،  «اعظم شاه شریفی» دستیار رئیس جمهور در امور مسائل سیاست بین‌المللی، «نصرالله محمودزاده» دبیر شورای امنیت و «دولت‌شاه گل محمدزاده» سفیر تاجیکستان در روسیه همراهی می‌کنند.

علاوه بر رئیس جمهور تاجیکستان در این نشست همچنین «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور بلاروس، «قاسم ژامرت تاکایف»، رئیس جمهور قزاقستان، «سادیر جباراف»، رئیس جمهور قرقیزستان، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و «استانیسلاو زاس»، دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی شرکت می‌کنند.

اعضا شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی در جریان نشست فردا خود موضوعات مهم مانند امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای و نتایج اصلی فعالیت این سازمان در دوره بین جلسات را بررسی خواهند کرد.

بهبود سیستم واکنش به بحران سازمان پیمان امنیت جمعی یکی از مهم ترین موضوعات نشست پیمان امنیت جمعی خواهد بود.

انتظار می‌رود در جریان اجلاس شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی اعلامیه این شورا به تصویب می‌رسد.

همچنین با در نظر گرفتن انتقال ریاست بر سازمان پیمان امنیتی جمعی به بلاروس در سال‌های 2022-2023 میلادی «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور این کشور اولویت‌های «مینسک» برای سال آینده میلادی را، ارائه خواهد کرد.

دستور کار نشست فردا شامل تعدادی از اسناد برای امضا است که تجهیز نیروهای حافظ صلح با تسلیحات مدرن، تجهیزات نظامی و ویژه، تشکیل مشترک حفاظت شیمیایی، تشعشعی و بیولوژیکی، حمایت پزشکی از سازمان پیمان امنیت جمعی است. تعیین مجموعه اقدامات عملیاتی و پیشگیرانه با نام «مزدور» به عنوان یک عملیات ضد تروریستی منطقه‌ای از دیگر موضوعات نشست فردا به شمار می‌رود.

در جریان نشست همچنین بودجه سازمان پیمان امنیت جمعی برای سال 2023 میلادی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

در رابطه با چرخش آتی، از اول ژانویه سال 2023، شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی موضوع مربوط به دبیرکل این سازمان را بررسی خواهد کرد.

 پیش از این اجلاس، نشست مشترک شورای وزیران امور خارجه، شورای وزرای دفاع و کمیته دبیران شورای امنیت برگزار می‌شود که در جریان آن وضعیت نظامی و سیاسی در مناطق امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی و دستور کار اجلاس آتی شورای امینت جمعی پیمان امنیت جمعی بررسی می‌شود.

قرار است تصمیم کمیته دبیران شوراهای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در مورد ترکیب شورای هماهنگی نهادهای مجاز کشورهای عضو این سازمان در مورد ایمنی زیستی اتخاذ شود.

معاهده امنیت جمعی در 15 می سال 1992 در تاشکند از سوی سران ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان (این کشور در سال 2012 میلادی پیمان امنیت جمعی را ترک کرد) به امضا رسید.

همچنین در سال 1993 میلادی کشورهای آذربایجان و گرجستان (هر دو این کشور در سال 1999 سازمان مذکور را ترک کردند) و همچنین بلاروس به این سازمان پیوستند.

در 14 می سال 2002، شورای امنیت جمعی در جلسه‌ای در مسکو تصمیم گرفت که سازوکارها و ساختارهای همکاری بین کشورهای عضو معاهده امنیت جمعی را به یک سازمان بین المللی منطقه «سازمان پیمان امنیت جمعی» تبدیل کند و به آن وضعیت مناسب بدهد.

در 18 سپتامبر سال 2003 منشور سازمان پیمان امنیت جمعی لازم الاجرا شد. سازمان پیمان امنیت جمعی شامل کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان است.

پایان پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول