اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

درخشش نخبه‌های شیرازی در برترین مجله فیزیک جهان

مقاله محققان شیرازی در یکی از برترین مجلات فیزیک جهان منتشر شد

درخشش نخبه‌های شیرازی در برترین مجله فیزیک جهان

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، نتایج پژوهش بین‌المللی انجام شده توسط محققان دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و محققانی از کشورهای یونان و پاکستان در حوزه نانوساختارهای فولرن، در مجله Physics Reports  که یکی از معتبرترین و پراستنادترین مجلات علمی دنیا است، منتشر شد.

این مقاله 116 صفحه ای به قلم اسماعیل قوانلو (دانشیار دانشگاه شیراز)، هاشم رفیعی تبار (استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  و عضو شاخه فیزیک فرهنگستان علوم)، سید احمد فاضل زاده حقیقی (استاد دانشگاه شیراز)، عایشه کوثر (استاد مرکز ملی فیزیک پاکستان) و جورجیوس جیانوپولوس (استادیار دانشگاه پلوپونز یونان) در شماره اخیر مجله‌ی بسیار معتبر Physics Reports با ضریب تاثیر (Impact Factor) 30 و 51 صدم که از پرچمداران مجلات انتشارات بسیار معتبر الزویر می‌باشد، به چاپ رسیده است. این مجله که از سال 1971 منتشر می شود و یکی از پراستنادترین مجلات علمی دنیا است که مقالات دارای بهترین کیفیت و اهمیت را در حوزه های مختلف فیزیک به چاپ می‌رساند. 

اسمعیل قوانلو، دانشیار دانشگاه شیراز درباره محتوای علمی این مقاله به خبرنگار فارس گفت: موضوع اصلی این مقاله، مطالعه فیزیک تجربی و محاسباتی فولرن ها و نانوکاپوزیت‌های تقویت شده با این نانوساختارها و کاربردهای متعدد آنها در حوزه های گوناگون علمی از جمله در حوزه های مختلف مهندسی، نانو فناوری پزشکی و رشته جدید نانو عصب شناختی می باشد.

 

وی با بیان اینکه اکتشاف اولین عضو از خانواده فولرن (C60) در سال 1985 و متعاقب آن کشف سایر فولرن ها سبب ایجاد تحولی بنیادین در همه حوزه های علم و فناوری گردید، ادامه داد: خواص منحصر به فرد این ساختارها موجب شده که بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گیرند.

قوانلو اظهار داشت: در این مقاله ، انواع روش های سنتز، جداسازی و تعیین خواص مکانیکی و حرارتی فولرن ها و تشکیل لایه های نازک آنها بر انواع زیر پایه های فلزی، نیمه رسانا و شبه فلزی به تفصیل از جنبه های محاسباتی و آزمایشگاهی بررسی شده است. به علاوه، یکی از جدیدترین کاربردهای این ساختارها در حوزه نانوپزشکی در درمان بیماری‌های عصب شناختی (آلزایمر و پارکینسون)، استفاده از آن‌ها در فرایندهای دارورسانی هدفمند، کاربردهای ضد ویروسی، ژن تراپی ، فتودینامیک تراپی و مهندسی بافت می باشد که به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است. 

وی همچنین افزود: این مقاله، با توجه به ارائه طیف وسیعی از روش های تولید، نتایج آزمایشگاهی و شبیه سازی های عددی و کاربردهای متنوع نانوساختار فولرن در حوزه های صنعتی و پزشکی، می تواند مورد استفاده محققان در زمینه‌های گسترده‌ای از رشته‌ها شامل ‏فناوری‌نانو، فیزیک محاسباتی، مهندسی مکانیک، نانو پزشکی و نانو-علوم اعصاب ‏قرار گیرد.

تقدیم مقاله به جان باختگان پاندومی کرونا

دانشیار دانشگاه شیراز بیان کرد: نظر به اینکه این مقاله در سال پاندمی کووید- 19 که در طی آن تعداد کثیری از همکاران ملی و بین المللی نویسندگان جان باختند، نگاشته شده بود، به جان باختگان این پاندمی در سراسر جهان و کادر درمان کشور تقدیم شده است.

قوانلو در بیان چگونگی تدوین مقاله هم‌گفت: تهیه و نگارش چنین مقاله ای که یکی از موضوعات جدید و کاربردی را بیان می کند و در آن نتایج پژوهشی  نویسندگان نیز با دیدگاهی نو آورده می شود، کاری بسیار انرژی بر و مستلزم صرف زمانی طولانی است، بنابراین حمایت ویژه از این گونه فعالیت های پژوهشی ارزشمند می تواند گامی مناسب در جهت دستیابی به مرجعیت علمی باشد. 

این مقاله ‏هم اکنون در سایت ‌مجله در دسترس قرار گرفته و علاقمندان می توانند جهت ‏مشاهده آن به نشانی https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0370157322003775 مراجعه کنند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول