اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

مشکلات معلولان همدان نادیده گرفته می‌شود/ مناسب‌سازی شهر جدی گرفته شود

رئیس جامعه توانمندان استان همدان با بیان اینکه مشکلات جامعه معلولان همدان نادیده گرفته می‌شود گفت: جلسات ستاد مناسب‌سازی همدان هر ماه برگزار شود تا پیگیری حل مشکلات راحت باشد.

مشکلات معلولان همدان نادیده گرفته می‌شود/ مناسب‌سازی شهر جدی گرفته شود

محمدعلی افشاری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه جامعه توانمندان استان که قبلا جامعه معلولان نام می‌گرفت، ۴ هزار و ۳۰۰ نفر هستند اظهار کرد: معلولیت‌های جسمی حرکتی بیشترین آمار جمعیتی معلولان این استان را تشکیل می‌دهند که به دلیل نبود امکانات نمی‌توانند به راحتی در سطح شهر تردد کنند.

وی با اشاره به اینکه طی‌ سال‌های مختلف پیگیر حل مشکلات این جمعیت بودیم اما تصور می‌کنیم روز به روز به دست فراموشی سپرده می‌شود گفت: باید مناسب‌سازی شهر برای معلولان مورد توجه باشد چراکه در قانون نیز صراحتا به این موضوع اشاره شده است.

رئیس جامعه توانمندان استان همدان با بیان اینکه در ستاد مناسب‌سازی کشور اقداماتی آغاز شده بود که در سطح استان نیز فعالیت خوبی صورت می‌گرفت اما متاسفانه از سال گذشته در کشور کم‌رنگ شده است افزود: برگزاری جلسات ستاد و پیگیری مناسب‌سازی کمتر شده و این مشکلاتی را برای معلولان ایجاد خواهد کرد.

وی با تاکید به اینکه تا زمانی که حضور معلولان در جامعه حل نشود پیگیری موارد دیگری از مشکلات آنها مختل خواهد شد گفت:  اکثر معلولان امکان حضور در سطح شهر را ندارند و قطعا چنین افرادی با این مشکلات نمی‌توانند امور زندگی خود را بچرخانند و پیگیر کارهای خود باشند.

افشاری خاطرنشان کرد: با وجود اینکه رئیس جمهور سال گذشته در روز جهانی معلولان تاکید فراوان به پیگیری مناسب‌سازی شهر برای معلولان داشت اما متاسفانه از سوی سازمان بهزیستی کشور و دبیر اجرایی ستاد مناسب‌سازی کشور این موضوع نادیده گرفته است.

وی با بیان اینکه  قبل از اینکه مسئول ستاد مناسب‌سازی کشور تغییر کند، جلسات ستاد کشور هر ماه برگزار می‌شد و استان‌ها نیز موظف بودند جلسات و مصوبات خود را به صورت فصلی به ستاد کشور ارسال کنند افزود: با تغییر رئیس سازمان بهزیستی و رئیس ستاد مناسب‌سازی کشور این جلسات مختل شده است و نمی‌توانیم پیگیر حل مشکلاتی باشیم.

رئیس جامعه توانمندان همدان با اشاره به اینکه در استان نیز این جلسات برگزار نمی‌شود تا اجرای امور در دستور کار باشد عنوان کرد:‌ مشکل پیگیری تامین تجهیزات توانبخشی معلولان نیز وجود دارد و  این در گیر و دار کمیسیون‌های پزشکی بهزیستی قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر معلولی که نیاز به ویلچر دارد، حتما باید مدتی صبر کند تا این وسیله را بگیرد، یعنی مددکار تشخیص دهد و کارشناس تایید کند تا ویلچر تحویل داده شود در حالی که با طی این مراحل یک مددجو باید پنج سال صبر کند تا یک ویلچر به او تعلق گیرد.

افشاری تصریح کرد: در حال حاضر ویلچرهایی هم که تحویل مددجویان شود، بیشتر از یک سال کار نمی‌کنند و معلولان ما باید هزینه هنگفت ۱۰ میلیون تومانی را متحمل شود تا بتواند یک ویلچر با کیفیت پایین را خریداری و استفاده کند تا پنج سال پر شود و سازمان بهزیستی ویلچری در اختیار وی قرار دهد.

وی با بیان اینکه در خصوص تامین وسایل توانبخشی دیگر نیز مانند تشک مواج، واکر و تجهیزات بریس، پروتز و ... مشکلاتی وجود دارد در حالی که اینها برای معلولان از نان شب نیز  واجب‌تر است گفت: معلولان هزینه‌های فراوانی را متحمل می‌شوند تا تجهیزات مورد نیاز خود را تأمین کنند در حالی که سازمان بهزیستی درصدی را و آن هم برای برخی این اقلام را تامین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه با وجود قول‌هایی هم که در تامین مسکن معلولان داده شد متاسفانه تنها آمار و ارقام و گزارش‌های خبری بی‌پایه و اساس را می‌شنویم افزود: بسیاری از بچه‌های معلول در تامین هزینه‌های مسکن، یعنی در خصوص ودیعه و هم در خرید مسکن دچار مشکل هستند.

رئیس جامعه توانمندان همدان گفت: تامین هزینه خرید مسکن که کمترین میزان در شهر همدان یک و نیم میلیارد است، برای یک معلول حتی اگر اداره بهزیستی که گفته می‌شود ۲۰۰ میلیون قرار است در اختیار این افراد قرار دهد، امکان‌پذیر نیست.

وی گفت: ودیعه مسکن ۱۵ میلیون تومانی که در اختیار معلولان قرار می‌دهند، مشکل آنها را حل نمی‌کند و حتی با این میزان یک معلول در پایین از شهر نیز نمی‌تواند خانه‌ای اجاره کند.

افشاری با اشاره به ضرورت توجه به ورزش معلولان بیان کرد: متاسفانه هیات ورزشی جانبازان و معلولان فاقد بودجه‌ است در حالی که سایر هیات‌های ورزشی دارای بودجه خاص و امکاناتی نیز نظیر سالن‌ها و زمین‌های ورزشی  هستند که با اجاره دادن آنها برای هیات کسب درآمد می‌کنند.

وی یادآور شد: با وجود اینکه سال‌های زیادی پیگیر بودیم سالنی در اختیار هیات ورزشی جانبازان و معلولان هیاتی قرار گیرد و حداقل هزینه‌های هیات تامین شود اما تاکنون اتفاقی رخ نداده است.

رئیس جامعه توانمندان همدان گفت: در حال حاضر رئیس هیات جانبازان و معلولان برای اینکه بتواند تیمی را به مسابقات  اعزام کند باید از طریق صحبت با چندین اداره و درخواست کمک، هزینه‌های تیم را تامین کند یا دنبال خیرانی باشد که لباس‌های ورزشی برای تیم مهیا شود!

 وی با بیان اینکه به راحتی می‌توان یک سالن ورزشی که در اختیار هیات‌های دیگر است را در اختیار هیات جانبازان و معلولان قرار داد و هزینه‌های تمام وزرش‌های جانبازان و معلولین استان را با یک سالن تامین کرد افزود: امیدواریم موضوع استخدامی معلولان نیز مورد توجه باشد و استانداری نظارت لازم بر تحقق سه درصدی را داشته باشد.

پایان پیام/89026/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول