اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

اصرار رئیس‌ آژانس بین‌المللی انرژی برای بازنگری در تصمیم کاهش تولید اوپک پلاس

رئیس آژانس بین المللی انرژی باز هم تصمیم اوپک پلاس را غیرمفید دانست و گفت، اوپک پلاس احتمالا باید در مورد تصمیم خود برای کاهش تولید 2 میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر بازنگری کند.

اصرار رئیس‌ آژانس بین‌المللی انرژی برای بازنگری در تصمیم کاهش تولید اوپک پلاس

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس، فاتح بیرول، رئیس آژانس بین المللی انرژی به بلومبرگ گفت، با توجه به افزایش بیشتر نرخ تورم و بدتر شدن چشم انداز اقتصادی کشورها در حال توسعه واردکننده نفت، اوپک پلاس احتمالا باید در مورد تصمیم خود برای کاهش تولید 2 میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر بازنگری کند.

بیرول در حاشیه اجلاس آب و هوایی مصر گفت: «تصمیم اخیر اوپک پلاس برای کاهش تولید به میزان 2 میلیون بشکه در روز قطعا مفید نیست.»

آژانس بین المللی انرژی در گزارش بازار نفت ماه اکتبر خود اعلام کرد، این کاهش تولید، خطرهای امنیت انرژی در سراسر جهان را افزایش می دهد و می تواند به افزایش قیمت نفت منجر شود که می تواند نقطه عطفی برای رکود جهانی باشد. این گزارش، تصمیم اوپک پلاس را یکی از «عوامل بر هم زننده بازار» توصیف کرد.

این نهاد بین المللی در گزارش خود آورده است: «درحالی که جهان در حال دست و پنجه نرم کردن برای عبور از بدترین بحران انرژی جهان در تاریخ است، عوامل برهم زننده بازار در حال افزایش است. برنامه اوپک پلاس برای کاهش شدید عرضه خود، مسیر رشد عرضه نفت را در باقی سال جاری و سال بعد از ریل خارج کرده است زیرا افزایش قیمت ، نوسانات بازار و نگرانی در مورد امنیت انرژی را تشدید می کند.»

در ادامه این گزارش آمده است: « با توجه به فشارهای تورمی بی ‌امان و افزایش نرخ بهره، قیمت‌ بیشتر نفت ممکن است نقطه عطفی برای اقتصاد جهانی باشد که در آستانه رکود قرار دارد.»

بیرول به بلومبرگ گفت، امنیت انرژی در جهان مستلزم سرمایه گذاری پیوسته در سوخت های فسیلی، به همراه سرمایه گذاری های بزرگ در انرژی های تجدیدپذیر است.

این سخن بیرول با هشدار آژانس بین‌المللی انرژی در سال 2021 کاملا مغایرت دارد که اعلام کرد، اگر جهان تا سال 2050 به «صفر خالص» برسد (یعنی تعادل میان مقدار گاز گلخانه ای تولید شده و مقدار حذف شده از جو)، پس از سال 2021 نیازی به سرمایه‌گذاری جدید در عرضه نفت و گاز نخواهد داشت.

به دنبال تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید از ماه نوامبر، واکنش کشورهای از جمله این بود که این تصمیم سیاسی است و به ضرر بازار است اما اعضای این گروه اصرار دارند که این تصمیم بر اساس شرایط بازار و با هدف ایجاد توازن و متعادل کردن قیمت ها گرفته شده است.

از آن زمان رئیس آژانس بین المللی انرژی بارها سخنانی مبنی بر اینکه این تصمیم مفید نیست بیان کرده است.

گروه اوپک پلاس که از اعضای اوپک و هم پیمانانش نظیر روسیه تشکیل شده است، در سال 2020 به علت کاهش تقاضا تصمیم گرفتند تا میزان تولید خود را با هدف تقویت قیمت نفت و متعادل کردن بازار به رقم بی سابقه 10 میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

با بهبود تقاضا، این گروه به تدریج شروع به افزایش تولید کردند اما از ماه سپتامبر با توجه به کاهش قیمت نفت دوباره اندکی از میزان تولید خود کم کردند. در نهایت این گروه در ماه اکتبر تصمیم گرفتند که از ماه نوامبر 2 میلیون بشکه از میزان تولید خود کم کنند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول