اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

مزارع پرورش میگو به سمت روش‌های متراکم حرکت کنند/ افزایش بهره‌وری تا 10 برابر

با ایجاد روش‌های کشت متراکم در مزارع پرورش میگو می‌توان تولید را تا 10 برابر افزایش داد و از عوارض زیست محیطی مزارع سنتی نیز کاست.

مزارع پرورش میگو به سمت روش‌های متراکم حرکت کنند/ افزایش بهره‌وری تا 10 برابر

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، مناطق ساحلی هرمزگان و نیز سواحل قشم در طول چند ساله اخیر به یکی از کانون‌های تولید میگو تبدیل شده به طوری که بنا بر اعلام مسؤولان 35 هزار هکتار از این اراضی زیر کشت رفته و یا در آستانه بهره برداری است.

روش اصلی فعالیت مزارع پرورش میگو در هرمزگان سنتی است به طوری که افراد پس از اختصاص زمین از سوی دستگاه‌های مسؤول، اقدام به تسطیح و استخربندی خاکی زمین‌ها نموده و برای ورود و خروج آب دریا نیز محفظه‌ای طراحی و کار را با آبگیری از دریا و رهاسازی لارو میگو و تغذیه دهی به بچه میگوها آغاز می‌کنند.

 

در برخی مزارع پرورش میگو نیز هوادهی معمولی نیز به استخرها داده می‌شود تا لاروهای میگو در سن کم و جثه ریز دچار کمبود اکسیژن نشوند و بتوانند زنده بمانند و رشد کنند.

ضرورت تغییر الگوی تولید میگو از روش سنتی به روش متراکم

پس از توسعه قابل توجه سطح مزارع پرورش میگو در هرمزگان و اشتغال قابل توجه این بخش در طول سال‌های اخیر، حالا مراکز کشاورزی و تحقیقاتی در استان و نیز دانشگاهها به میدان عمل آمده و در تلاشند تا بهره‌وری در این زمینه را افزایش و با بهره گیری از روش‌های علمی، بر میزان تولید و کیفیت محصولات بیافزایند.

در این زمینه جزیره قشم که در وسعت بالایی در سواحل خود اقدام به واگذاری اراضی پرورش میگو کرده، مجموعه اقداماتی را تدارک دیده تا تولید پروتئین حول محور پرورش آبزیان را افزایش داده و سطح تولید در ازای هر هکتار مزرعه پرورش میگو را نیز افزایش دهد.

مزرعه سنتی پرورش میگو

 

منصور آزاد مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم در این زمینه می‌گوید: برای حفظ دسترسی فعلی جمعیت دنیا به پروتیین در سال 2030 باید سهم پرورش تولید پروتیین دریایی از 48 درصد کنونی به 60 درصد افزایش پیدا کند تا بتوان نیاز مردم به پروتیین را در اندازه معمول حفظ کرد.

افزایش تولید تا 10 برابر روش سنتی

به گفته وی، در جزیره قشم تولید 32 هزار تن میگو در سال هدف گذاری شده که برای رسیدن به این سطح از تولید در سال باید در تمامی بخش‌های مولدسازی، تکثیر، پرورش، عمل آوری و ... مورد بازنگری و توجه علمی قرار بگیرد و از مرحله تولید به روش سنتی و در سدهای خاکی به سمت کشت متراکم و فوق متراکم حرکت کنیم که تولید تا 10 برابر افزایش یابد.

 

مدیر شیلات و کشاورزی قشم می‌افزاید: بهره وری چند برابری و کاهش عوارض زیست محیطی از مزایای روش‌های متراکم و فوق متراکم است به طوری که تولید را تا 100 تن به ازای هر هکتار افزایش می‌دهد.

آزاد خاطرنشان کرد: از 32 هزار تن میگوی هدف گذاری شده برای تولید تاکنون 4 هزار تن به مرحله تولید رسیده و مصمم هستیم تا با استفاده از روش‌های علمی و فنی دقیق تا سال 1404 میزان تولید میگوی پرورشی در جزیره قشم را به بیش از 5 تا 6 برابر میزان فعلی برسانیم.

به گزارش فارس، تولید میگو به شیوه فوق متراکم برای اولین بار در کشور در جزیره قشم کلید خورده و یک شرکت با سرمایه گذاری 24 میلیارد تومانی در سطح 10 هکتار توانسته به توان تولید 64 تن در هر هکتار برسد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول