اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

اجرای طرح بین‌المللی ترسیب کربن برای حفظ منابع طبیعی در مازندران

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: پروژه ترسیب کربن یک طرح بین المللی برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست است.

اجرای طرح بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، اسحاق عطایی امروز در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه پروژه ترسیب کربن از سال ۱۳۹۵ بصورت نمونه در مناطق هزار جریب بهشهر در سطحی حدود ۱۸ هزار هکتار شروع شده  و در حال اجرا است، افزود:  جذب دی اکسید کربن ، ایفای سهم کشور در جامعه جهانی در خصوص کاهش گازهای گلخانه ای ، افزایش سطح تحت مدیریت و ارتقاء ضریب حفاظتی ، کاهش تخریب عرصه های منابع طبیعی از طریق توانمندسازی جوامع محلی و تضمین معیشت پایدار، بهبود کسب و کار بومی، بالا بردن سطح اقتصاد خانوار روستایی به عنوان اهداف بین الملل، ملی و محلی پروژه ترسیب کربن است.

وی خاطر نشان کرد: محدوده پروژه ترسیب کربن در شهرستان بهشهر  ۲۷ روستا مدنظر بوده که فاز اول در ۱۰ روستا در حال اجرا  و در تمامی این ۱۰ روستا کارگاه های آموزشی انجام و گروه های توسعه‌ای روستاها مشخص و در هر روستا یک صندوق خرد تشکیل شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری ادامه داد: از مجموعه این ۱۰ صندوق یک شرکت تعاونی روستایی تشکیل شد که در سطح اداره کل منابع طبیعی استان دارای رتبه بوده و در عملیات های اجرایی و پیمانکاری حوزه ترسیب کربن ار قبیل جنگل کاری ، حفاظت  و عملیات مراقبتی و ... در حال اجرا پروژه های منابع طبیعی است.

عطایی گفت: پروژه ترسیب کربن  در صورت اجرای کامل اولاً باعث مشارکت جوامع محلی در پروژه منابع طبیعی و حفظ و حراست منابع طبیعی (جنگل و مرتع) توسط خود مردم می شود و در ادامه باعث کاهش تخریب عرصه و افزایش در آمد روستایی و در نهایت افزایش پوشش گیاهی و جذب بیشتر کربن خواهد بود.

به گزارش فارس، ترسیب کربن به روند ذخیره کربن موجود در هوا در خاک و گیاهان گفته می‌شود و این روند با جذب دی اکسید کربن توسط کاشت گیاهان و ذخیره کربن از هوا باعث می‌شود که از میزان کربن که گازی گلخانه‌ای است کاسته شده و به بهبود کیفیت هوا کمک می‌کند.

کاهش آثار سوء پدیده گرم شدن زمین، ظرفیت سازی جوامع محلی ، توانمند سازی زنان و مردان از لحاظ اقتصادی و فرهنگی،‌ تشکیل و توسعه صندوق های کوچک خرده اعتباری توسط مردم و واگذاری مدیریت آن به خودشان، استفاده از انرژی های نو و در نهایت مشارکت جوامع محلی در مدیریت و احیاء عرصه های منابع طبیعی از اهداف این طرح بین المللی است.

پروژه ترسیب کربن با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، برنامه عمران ملل متحد، تسهیلات جهانی زیست محیطی و مهم تر از همه مردم اجرا می شود و می تواند در رسیدن به سه هدف ملی، محلی و جهانی برای پروژه یاری رسان باشد.

انتهای پیام/۸۶۰۴۱/ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول