اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  دانشگاه

فارس من| فرآیند پذیرش و پایش اساتید دانشگاه؛ کلید آرامش دانشگاه‌ها

نقش اساتید در دانشگاه‌ها به اندازه‌ای تاثیرگذار است که برخی معتقدند فرآیند پذیرش و پایش اساتید دانشگاه می‌تواند کلید آرامش دانشگاه‌ها باشد.

فارس من| فرآیند پذیرش و پایش اساتید دانشگاه؛ کلید آرامش دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ «استاد» در فرهنگ ما نقش مهمی دارد به طوریکه پیامبر معظم اسلام و ائمه اطهار بر احترام به معلم و استاد تأکید کرده‌اند و امام علی (ع) خود را بنده کسی دانسته که کلمه‌ای به او آموزش دهد، امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز معلمی را شغل انبیا برشمرده‌اند، این تأکیدات نشان دهنده نقش تاثیرگذار استاد در زندگی فردی و اجتماعی ماست.

این روزها که دانشگاه‌ها گاهی دچار بروز اغتشاش می‌شوند و دانشجویان بیان اعتراض را با ایجاد اغتشاش انجام می‌دهند، نقش اساتید بیش از پیش نمایان می‌شود.

اساتید دانشگاه این روزها می‌توانند در آرامش دانشگاه و به تبع آن در آرامش جامعه تاثیرگذار باشند.

با توجه به نقش مهم اساتید در آرامش جامعه و خانواده‌ها برخی کاربران سامانه فارس من خواستار لزوم بازنگری جدی در فرایند پذیرش و پایش اساتید و دانشجویان شدند.

* لزوم اصلاح شیوه پذیرش اساتید

سردبیر سوژه فارس من در این باره می‌گوید: حوادث اخیر در مراکز آموزش عالی نشان داد که شیوه فعلی در پذیرش و پایش اساتید و دانشجویان دارای ایرادات جدی است و صرف علم یک فرد نباید معیار سنجش و جذب افراد در دانشگاه باشد.

وی معتقد است: تخصص بدون تعهد ممکن است به درد خود فرد بخورد اما یقینا به درد جامعه و مردم نخواهد خورد بنابراین از مسوولان آموزش عالی می‌خواهیم شیوه پذیرش و پایش اساتید و دانشجویان را تغییر داده و اصلاح کنند.

یکی دیگر از کاربران سامانه فارس من نیز در این باره می‌گوید: گزینش و جذب اساتید نباید بر اساس سفارش گردن کلفتان سیاسی باشد، چه بسا تحصیل کردگانی که با تحصیلات عالیه شغل مناسبی ندارند، آنگاه برخی با استفاده از رانت جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها می‌شوند.

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این باره معتقد است: شغل استاد دانشگاه یک تخصص است و افرادی که جذب این شغل می‌شوند باید مهارت انجام آن را داشته باشند، یعنی باید فلسفه تعلیم و تربیت را بدانند.

وی از برنامه‌ریزی‌ها برای جذب و افزایش انگیزش اساتید خبر داده و می‌گوید: براساس برنامه جدید، اساتید پیش از جذب در دانشگاه‌ها باید دوره ۳ ماهه را بگذرانند، همچنین آیین نامه انگیزشی اساتید نهایی شده و برای ویرایش در دفتر حقوقی وزارت علوم است که به زودی اجرایی می‌شود.

قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم نیز از ارزیابی دانشگاه‌ها براساس طرح تحول خبر داده و می‌گوید: استاد محوری یکی از برنامه‌های این طرح است.

 

به گفته وی، استاد محوری، نظام جامع آموزش، برنامه محوری به جای گروه محوری، توجه به رشته‌های بین رشته‌ای و ماموریت گرایی از جمله برنامه‌های طرح تحول ارزیابی است.

کارشناسان و خود اساتید دانشگاه نیز بر این عقیده‌اند که نقش اساتید بجز آموزش در فرهنگ دانشجویان و حتی جامعه تاثیر بسیاری دارد.

در این باره با محمدحسین یادگاری عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت‌وگو کردیم، یادگاری معتقد است: استاد دانشگاه باید در راستای ارزش‌های انقلاب اسلامی جذب شود، استاد دانشگاه باید دانشجوی انقلابی تربیت کند نه دانشجویی که نظام اسلامی را ندارد.

به گزارش فارس، با توجه به برنامه‌ریزی جدید وزارت علوم در آینده نزدیک برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها به شکل گسترده تری صورت می‌گیرد.

پایان پیام/ ت 6

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول