اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

اصول فنی برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات/ از رطوبت و دمای انبار تا راهنمای مصرف سموم

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران به لزوم رعایت اصول فنی برداشت، انباری و ذخیره‌سازی مرکبات برای کاهش ضایعات و خسارت‌های احتمالی ناشی از بیماری‌های انباری میوه تاکید کرد.

اصول فنی برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات/ از رطوبت و دمای انبار تا راهنمای مصرف سموم

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، عبدالرحمن زاغی در بازدید از باغات مرکبات مازندران با اشاره به فرارسیدن زمان برداشت میوه مرکبات (ارقام پرتقال) به لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی برای کاهش ضایعات و خسارت‌های احتمالی ناشی از بیماری‌های انباری میوه تاکید و اظهار کرد: میوه هایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات به‌باغی مانند آبیاری، تغذیه، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی ( آفات، بیماری‌ها و علف های هرز)، آبیاری و تغذیه در باغات به خوبی رعایت شده باشد.

وی با بیان اینکه میوه‌های دامنه درخت برای مصرف تازه‌خوری به بازار عرضه و برای ذخیره سازی میوه‌هایی که از سطح زمین حدود یک متر فاصله دارند، انتخاب شوند،گفت: برای پیشگیری از صدمات مکانیکی به میوه، اصول فنی برداشت اعم از استفاده از دستکش، قیچی مخصوص، جعبه‌های مناسب و دقت کافی در جابجایی میوه‌ها رعایت شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه میوه‌های زخمی و آسیب دیده ناشی از صدمات مکانیکی و میوه‌های با علائم خسارت مگس میوه مدیترانه‌ای باید از میوه‌های سالم جداسازی شود، اضافه کرد: برای کاهش خسارت ناشی از بیماری‌های انباری ضروری است انبار و جعبه ها قبل از ذخیره سازی با سموم قارچکش مناسب کاملا ضدعفونی شوند.

وی به رعایت نکات فنی، استاندارد بسته‌بندی، ایجاد راهروها و خالی گذاشتن یک سوم فضای انبار و جعبه، استفاده از پالت و جعبه‌های مناسب برای برقراری تهویه مطلوب و جلوگیری از انباشت گازهای تولید شده در محیط انبار تاکید و تصریح کرد: تنظیم دما و رطوبت انبار برابر ضوابط و تنظیم رطوبت ۸۰ تا ۸۵ درصد و دمای ۴ تا ۵ درجه سانتیگراد برای حفظ کیفیت میوه ضروری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نصب تهویه (فن) در قسمت‌های پایین دیوار جنوبی و شمالی انبار برای خروج گازهای تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچ‌های انباری بسیار موثر خواهد بود، افزود: بستن دریچه‌های ورودی و خروجی هوا در روز برای ثابت نگه داشتن دمای انبار ضروری است.

وی به ضدعفونی میوه های سالم جداسازی شده با قارچکش‌های توصیه شده نظیر تیابندازول (تکتو ۶۰) به میزان یک تا ۱.۵ کیلو در یک هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه یا استفاده از قارچ کش روال تی اس (ایپرودیون+کاربندازیم) به میزان یک کیلو در یک هزار لیتر آب به مدت یک دقیقه تاکید کرد.

زاغی تصریح کرد: در صورت استفاده از تیمار آب گرم همراه با سموم ضدعفونی، مشاوره با کارشناسان برای تنظیم دما و ثابت نگه داشتن دمای آب با توجه به نوع رقم و میزان رسیدگی میوه‌ها ضروری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه محققان پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری در صورت استفاده از واکس‌های محافظ انباری، استفاده از پوشش پلاستیکی میوه‌ها را توصیه نمی‌کنند، به باغداران توصیه کرد بازدید دوره‌ای حداقل دو هفته یکبار از میوه‌های انبار شده برای بررسی وضعیت سلامت میوه‌ها انجام شود.

وی گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی آماده ارائه راهنمایی‌های لازم به باغداران و بهره‌برداران هستند.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول