اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

روایت تجربه‌ها و چالش‌های مادر شدن در مستند «الفبای ما»/ هر بچه قصه‌ای برای پدر و مادر دارد!

کارگردان مستند «الفبای ما» گفت: این مستند یکی از قسمت‌های مجموعه مستند «پا به ماه» است، مجموعه‌ای 10 قسمتی که با موضوع قصه‌های روزهای پایانی انتظار برای تولد بچه و چالش‌های آن تولید شده است.

روایت تجربه‌ها و چالش‌های مادر شدن در مستند «الفبای ما»/ هر بچه قصه‌ای برای پدر و مادر دارد!

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، مستند «الفبای ما» اثری به کارگردانی علی نیکبخت است که در قالب ششمین جشنواره تلویزیونی مستند از شبکه مستند پخش شد. این مستند یکی از قسمت‌های مجموعه مستند «پا به ماه» است، مجموعه‌ای 10 قسمتی که با موضوع قصه‌های روزهای پایانی انتظار برای تولد بچه و چالش‌های آن تولید شده است.

علی نیکبخت درباره انتخاب سوژه مستند «الفبای ما» گفت: این مستند به زندگی خانواده پرجمعیت یک زوج جوان می‌پردازد و داستان زندگی داوود منیری و همسرش خانم صادقی را روایت می‌کند. آقای منیری پزشک است و همسرش نیز داروسازی می‌کند. 

او ضمن معرفی بیشتر این خانواده ادامه داد: مادر این بچه‌ها که یک خانم دهه شصتی است از اینکه فرزندان زیادی دارد خوشحال است و آن را فضیلتی برای خود می‌داند. با این حال معتقد است که این سبک زندگی، آن چیزی است که او و همسرش انتخاب کرده‌اند و هیچ وقت آن را به صورت دستورالعمل برای دیگر خانواده‌ها توصیه نمی‌کند.

کارگردان «الفبای ما» ضمن اشاره به مجاب کردن این زوج برای ساخت مستند افزود: متقاعد کردن این زوج برای ورود من به زندگی‌شان کمی سخت بود و نزدیک به 4-5 ماه کار پژوهشی می‌کردم و با آنها حرف می‌زدم تا بتوانم اعتمادشان را جلب کنم. برخی پرداخت‌های رسانه‌ای اشتباه به این خانواده زمینه‌ساز بی‌اعتمادی آنان به دوربین شده بود. همچنین باعث شده بود که اصل ماجرا که موضوع فرزندآوری است به حاشیه برود. بنابراین تمام تمرکز من این بود ضمن مدیریت این موضوع شیوه‌ای متفاوت را انتخاب کنم. برایم بسیار مهم بود که به گونه‌ای به این خانواده بپردازم که متفاوت با سایر گزارش‌های خبری باشد و حاشیه‌ای برایشان ایجاد نشود. 

وی ادامه داد: از این رو برای ماه‌ها به منزل دکتر منیری می‌رفتم و با او و خانم صادقی ساعت‌ها بدون دوربین گفت‌وگو می‌کردم؛ بعد از همین گپ و گفت‌ها این ایده به ذهنم رسید که اگر می‌خواهم فیلم موفقی بسازم، باید از اینکه این خانواده چه تعداد بچه‌ای دارند دست بردارم و به اینکه هر کودک چه قصه‌ای دارد متمرکز شوم.

نیکبخت درباره فرم روایی این مستند گفت: برهمین اساس سراغ داستان‌های هر فرزند این خانواده رفته و از زبان پدر و مادر قصه به دنیا آمدن و بزرگ شدن هرکدام را روایت کردم. این شیوه همراه با جذابیت‌ها و شیرینی‌های زیادی بود که باعث می‌شد مخاطب خسته نشده و از سویی دیگر، به شیوه‌ای غیرمستقیم بر موضوع فرزندآوری تاکید کنم. درحقیقت، براساس شخصیت فردی و تعلق خاطر والدین به هر کدام از بچه‌ها قصه‌ای ساختم و اسم این قصه را «الفبای ما» گذاشتم که نام فیلم نیز همان شد. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول