اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان غربی

تولید بیش از667 هزار تن ذرت علوفه ای از مزارع آذربایجان غربی / پیش بینی تولید بیش از11 هزار تن ذرت دانه ای در استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از برداشت667 هزار و 550 تن ذرت علوفه ای از سطح ده هزار و 270هکتار از مزارع استان در سال جاری خبر داد.

تولید بیش از667 هزار تن ذرت علوفه ای از مزارع آذربایجان غربی / پیش بینی تولید بیش از11 هزار تن ذرت دانه ای در استان

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، جعفر وحدت اظهارداشت: در بهار امسال زارعین استان ۹۷۴ هکتار از زمین های کشاورزی خود را به کشت ذرت دانه ای و ده هزار و ۲۷۰هکتار به کشت ذرت علوفه ای (سیلوئی) اختصاص داده اند.

وحدت تصریح کرد: عملکرد تولید ذرت دانه ای در هر هکتار از مزارع استان به طور میانگین 11.5تن و ذرت علوفه ای 65 تن است وطبق براوردهای انجام شده امسال ۱۱ هزار و ۲۰۱ تن ذرت دانه ای از مزارع استان برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: همه ساله برداشت محصول ذرت علوفه ای از اواسط شهریورماه آغاز شده و تاپایان مهرماه ادامه می یابد و زمان برداشت ذرت دانه ای نیز اوایل مهر ماه است .

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، شهرستانهای میاندوآب، مهاباد و نقده را ازعمده مراکز تولید ذرت دانه‌ای و شهرستانهای ارومیه ، میاندوآب ،خوی، مهاباد ، نقده سلماس و پلدشت را از عمده شهرستانهای تولید کننده ذرت علوفه ای در استان برشمرد.

وی گفت: ذرت دانه ای همه ساله به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری می شود که متولی خرید ذرت دانه ای شرکت پشتیبانی امور دام است.

وحدت ارقام کشت شده در استان را ۷۰۳،۷۰۴به عنوان ارقارم دیررس وسیمون ، بی سی۶۷۸، مای و...را به عنوان ارقام میان رس عنوان کرد که دومنظوره و برای مصارف علوفه ای و دانه ای استفاده می شود و علت کم اب بر بودن ارقام میان رس ، سیاست سازمان توسعه کشت ارقام مذکوراست.

وی با اشاره به کشت مستقیم توام با جایگزینی ارقام میان رس و زود رس به روش کشاورزی حفاظتی در سطح ۵۵۰۰ هکتاراز مزارع استان، تاکید کرد: توسعه کشت ذرت دانه ای در خارج ازحوضه ابریز دریاچه ارومیه و در شمال استان در دستورکار قرار دارد.

وی با بیان اینکه کشت نشایی مصرف آب را ۲۰ تا۳۰ درصد کاهش می دهد ، ادامه داد: به منظور صرفه جویی در مصرف آب ،سیاست سازمان توسعه کشت نشائی بوده و امسال بصورت الگوئی در سطح یک هکتار از مزارع ذرت دانه ای به صورت نشایی کشت شده است که امیدواریم در سال های پیش رو این روش جایگزین کشت بذری شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول