اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

مصر: موضوع استخراج گاز از« غزه مارین» مورد توافق کلی است

وزیر انرژی مصر می‌گوید که با تشکیلات خودگردان درباره استخراج گاز از میدان گازی در سواحل غزه توافق کلی داشته، اما هنوز رژیم صهیونیستی اعلام رضایت نکرده است.

مصر: موضوع استخراج گاز از« غزه مارین» مورد توافق کلی است

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از عرب48، طارق الملا، وزیر نفت و منابع معدنی مصر اعلام کرد که رژیم صهیونیستی و فلسطین به «توافق چارچوبی» برای توسعه میدان گازی فراساحلی در سواحل غزه نزدیک هستند.

الملا گفت: در حال حاضر مذاکراتی بین مقامات مصری، اسرائیلی و فلسطینی از تشکیلات خودگردان فلسطین در مورد توافق نهایی در جریان است و یک توافق‌نامه چارچوبی بین تشکیلات خودگردان و مصر امضا شد، در حالی که اسرائیل رضایت خود را با آن هنوز اعلام نکرده است.

وی با اشاره به اینکه مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی در حال انجام است، تاکید کرد: جزئیات توافق نهایی نشده، بلکه فقط چارچوب آن مورد توافق قرار گرفته و ما از دو سال پیش با اسرائیل در این باره صحبت کردیم.

این در حالی است که مقامات تشکیلات خودگردان وجود هر گونه توافقی بین رام الله، تل‌آویو قاهره برای استخراج گاز از میدان غزه مارین را رد کرده بودند.

در اوایل ماه جاری، مقامات مصری و فلسطینی گفتند که در چارچوب توافقنامه امضا شده بین مصر و تشکیلات خودگردان، شرکت گاز مصر EGAS به دنبال کنترل توسعه میدان گازی است؛ به این معنی که این شرکت مسئول استخراج گاز از میدانی که است، حفاری خواهد شد و از طریق شرکت‌های خصوصی در آنجا عملیات انجام می‌شود و کل فرآیند تحت نظارت مقامات قاهره خواهد بود و بخشی از سود آن به تشکیلات خودگردان فلسطین منتقل می‌شود.

به عقیده کارشناسان، اسرائیل هرگز نمی‌تواند مدعی سهمی از میدان مارین غزه باشد، زیرا این میدان در آب‌های اقتصادی فلسطین است و مصر از جهت روابط خود با سه طرف (اسرائیل، تشکیلات خودگردان فلسطین و حماس)، می‌تواند مذاکرات را به موفقیت رسانده تا توسعه و بهره برداری از میدان مجددا از سر گرفته شود.

اما تلویزیون رژیم صهیونیستی هفته گذشته اعلام کرده بود، مصر، اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین با توسعه میدان گاز طبیعی در سواحل نوار غزه موافقت کردند و منافع این میدان گازی برای تشکیلات خودگردان فلسطین و اسرائیل خواهد بود.

با این حال اظهارات وزیر انرژی مصر درباره اینکه هنوز رژیم صهیونیستی موافقت خود را در موضوع استخراج گاز از میدان غزه مارین اعلام نکرده و مذاکرات ادمه دارد،می‌تواند این معنا را دهد که این رژیم اشغالگر هم به دنبال امتیازگیری و کسب منافع از بهره‌برداری از این میدان گازی است که در آب‌های سرزمینی فلسطین واقع است.

در سایه بحران انرژی در جهان، کشورهای حوزه مدیترانه شرقی هم شاهد مجموعه تحولاتی بزرگ در زمینه راه‌اندازی توافق‌نامه‌هایی برای استخراج گاز از این حوزه غنی از سوخت‌های فسیلی هستند.

تازه ترین این تحولات، مذاکرات مصر با فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی با هدف دستیابی به توافقی است که به آن امکان توسعه میدان گازی «غزه مارین»  واقع در ۳۵ کیلومتری ساحل غزه و در عمق ۳۰۶ متری را می‌دهد که قدیمی‌ترین میدان کشف شده در منطقه از دهه ۱۹۹۰ است.

مذاکرات در حال انجام یک سال پس از امضای یک یادداشت تفاهم بین مصر و فلسطین صورت گرفته است، مشروط بر اینکه شرکت مصری بهره‌بردار این میدان ۴۵ درصد از سهم این میدان فراساحلی را با هدف تامین نیازهای فلسطین به گاز طبیعی و صادرات با بخشی از تولید در اختیار گیرد.

یکی از موارد مورد توافق کلی در این قرارداد این است که گاز باید برای تامین نیازهای بازار فلسطین به ویژه شرکت‌های تولید برق فلسطینی در نوار غزه که از مشکل برق رنج می‌برد، در اولویت قرار گیرد و همچنین گاز به نیروگاه جنین در شمال کرانه باختری که روی آن کار می‌شود، هم تعلق گیرد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول