اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

‎موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کرمانشاه مشاهده نشده است

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: تا کنون در این استان موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گزارش نشده است.

‎موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کرمانشاه مشاهده نشده است

علی‌رضا حیدری، رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از حیث بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت است.

وی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را از بیماری‌های مشترک بین انسان و طیور عنوان کرد و افزود: در سنوات گذشته براساس گزارشات بهداشت جهانی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۵ حدود ۸۰۰ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که بیش از ۴۰۰ نفر از آن‌ها فوت می‌کنند، یعنی کشندگی این بیماری بالای ۵۰ درصد است.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی استان کرمانشاه اضافه کرد: این تحت تیپ آنفلوانزای فوق حاد پرندگان زمانی که با ویروس‌های فصلی آنفلوانزا ترکیب شود و سرعت انتشار را از آن‌ها بگیرد و قدرت کشندگی خود را در آن ادغام کند ویروس جدید نوپدید می‌شود که برای بشریت بسیار خطرناک شود.

وی گفت: حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون قطعه پرونده در کشور پرورش داده می‌شود که از آن‌ها یک میلیون و ۲۰۰ هزار تُن گوشت مرغ و بیش از ۹۸۰ تُن تخم‌مرغ تولید می‌شود که اگر صنعت طیور به این بیماری درگیر شود ضرر اقتصادی بالایی به کشور وارد می‌کند.

حیدری خاطرنشان کرد: برای کشورهای که درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شوند محدودیت‌های تجاری و اقتصادیایجاد می‌شود و به تبع در بحث گردشگری و اشتغالزایی مشکلاتی هم به وجود می‌آید.

وی افزود: تا بدین لحظه در استان کرمانشاه موردی از این بیماری گزارش نشده است، اما با توجه به گزارشات بهداشت جهانی دام طی دو ماه اخیر ۱۵ کشور دنیا درگیر این بیماری شده‌اند که اکثرا هم از تیپ‌های هستند که انسان را نیز آلوده می‌کنند.

حیدری ادامه داد: بیماری ویروسی حاد در پرندگان درمان ندارد، براساس پروتکل‌های بهداشتی جهانی دام هر جایی کانون شود موظف هستیم تا شعاع یک‌کیلومتر از نقطه کانون تمامی پرندگان سالم و آلوده معدوم بهداشتی کنیم و محدودیت‌های قرنطینه‌ای نیز به مدت ۲۱ روز در آن‌جا ایجاد کنیم.

وی در توضیح پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، گفت: اهالی روستا که مرغ پرورش می‌دهند در این فصل سال که مهاجرت پرندگان را داریم از آزاد کردن ماکیان خود در فضای آزاد خودداری کنند و از دورگرها به هیچ وجه پرنده بومی برای گله خود خریداری نکنند.

وی گفت: واحدهای صنعتی نیز پروتکل‌های اصول امنیتی زیستی و پروتکل‌های بهداشتی قرنطینه‌ای را کاملا رعایت کنند تا بیماری وارد گله نشوند.

حیدری تصریح کرد: هرگونه تلفات مشاهده شده از پرندگان را به نزدیک‌ترین اداره دامپزشکی یا سامانه تلفنی ۱۵۱۲ یا به شورا، و بهورز و دهیار روستا اطلاع‌رسانی کنند تا با پیگیری دامپزشکی بیماری گسترش پیدا نکند.

انتهای پیام/پ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول