اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

30 درصد مواد غذایی به ضایعات تبدیل می‌شوند

متخصص بهداشت غذایی گفت: به طور متوسط ۳۰ درصد مواد غذایی به دست مصرف کننده نهایی نمی‌رسد و به ضایعات تبدیل می‌شوند.

30 درصد مواد غذایی به ضایعات تبدیل می‌شوند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، هدایت حسینی، متخصص بهداشت غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، گفت: روز جهانی غذا به واسطه تاسیس سازمان خواربار و کشاورزی(FAO) نامگذاری شده است،در این روز به مردم تاکید می‌شود به غذایی که می‌خورند توجه ویژه داشته باشند.

وی گفت: زنجیره تولید غذا از مزرعه آغاز می‌شود و وزارت جهاد کشاورزی متولی اصلی تولید و تامین مواد غذایی در مزرعه است؛ چه مواد غذایی با منشا گیاهی مانندگندم، جو و ذرت و یا مواد غذایی با منشا حیوانی، مانند گوشت مرغ، گاو و گوسفند.

حسینی افزود:‌ پس از وزارت جهاد کشاورزی،نقش صنایع غذایی در فرآوری و نگهداری مواد غذایی پررنگ تر است. کشور ما پتانسیل بسیار خوبی در تهیه، تولید و نگهداری مواد غذایی دارد. در ایران، بیش از ۱۴ هزار تولید کننده مواد غذایی وجود دارد که حاصل تلاش مجدانه صنایع غذایی در کشور است.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: بهداشت،کنترل و کیفیت غذا، تحت نظارت سازمان غذا و دارو در کشور است و اجازه عرضه مواد غذایی توسط این سازمان صادر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: گوشت، مرغ، تخم مرغ و شیر خام تا زمانی که فرآوری نشده‌اند، تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور قرار دارند.پس از آن، مواد غذایی آماده مصرف،تحت نظر سازمان غذا و دارو قرار دارد و این نظارت تا لحظه‌ای که مواد غذایی به دست مصرف‌کننده برسد، ادامه خواهد داشت.

کارشناس برنامه به نقش مهم واحد بهداشت محیط جهت دمای صحیح و شرایط نگهداری مناسب مواد غذایی اشاره کرد.

 حسینی در پاسخ به این سوال که وضعیت تولید مواد غذایی در کشور در چه مرحله‌ای است،گفت: با توجه به تنوع آب و هوایی کشور و مساحت بسیار خوبی که داریم در تامین بسیاری از مواد غذای خودکفا هستیم و حتی در تولید بعضی از مواد غذایی، مانند پسته و زعفران جزو بهترین تولید کنندگان محسوب می‌شویم.

وی گفت: در کشور بین ۱۲۰ تا ۱۲۵ میلیون تن مواد غذایی اولیه تولید می‌شود که شامل مواد غذایی با منشاء گیاهی و دامی است. عوامل محدود کننده غذا در دنیا وجود دارد که البته کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست، مهمترین آن تغییرات آب و هوایی است که بر تولید غذا تاثیرات جدی دارد.

کارشناس برنامه کمبود آب را یکی از موانع و مهارکننده های تولید غذا در کشور به شمار آورد؛به عنوان مثال برای تولید هر کیلو گوشت گاو حدود ۱۵ هزار لیتر آب مصرف می‌شود، یا تولید هر کیلو گوشت مرغ که حدود ۴ الی ۵ هزار لیتر آب مصرف می‌کند. البته گرم شدن زمین و آلوده کردن محیط زیست توسط انسان بر این مسئله نیز، تاثیر گذار است.

حسینی گفت: انسان مجبور است با تغییرات آب و هوایی، مدل کشاورزی را تغییر دهد، امروزه مزارعی طراحی می‌شوند که با حداقل آب اداره می‌شوند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با وجود این همه زحمت که برای تولید مواد غذایی متحمل هستیم، به طور متوسط ۳۰ درصد مواد غذایی به دست مصرف کننده نهایی نمی‌رسد و به ضایعات تبدیل می‌شوند. اگر بتوانیم درصد ضایعات را کاهش دهیم هم در میزان مصرف آب و هم در انرژی و غذا،صرفه جویی می‌شود و در نهایت به کمبود غذا در دنیا کمک کرده‌ایم‌.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که ضایعات غذا چه مفهومی دارند، گفت:این مسئله از ابتدای زنجیره تولید غذا اتفاق می‌افتد، مانند آفت‌های محصولات کشاورزی و همچنین تلفات حیوانات و...

وی گفت:اگر درباره نگهداری و حمل و نقل مواد غذایی اصول علمی رعایت نشود، ضایعات افزایش می‌یابد که البته بخشی از این ضایعات مربوط به فرآوری مواد غذایی است و بخش دیگر زمانی است که غذا توسط افراد خریده می‌شود و در منزل دچار تخریب می‌شود. نگهداری نامناسب مواد غذایی در منزل، ماندگاری مواد غذایی را کاهش خواهد داد و ضایعات افزایش می‌یابد.

حسینی تصریح کرد: وضعیت بهداشت و سلامت غذا در کشور از شاخص‌های استاندارد مناسبی پیروی می‌کند. همکاران سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو مجوزهای بعد از کنترل کیفیت و صحت مواد غذایی را صادر می‌کنند و در آخر، تدوین استانداردها و مقررات بهداشتی توسط سازمان ملی استاندارد انجام می‌شود.

وی گفت: صادرات محصولات غذایی کشور به دیگر نقاط جهان، نشان دهنده وجود استانداردهای کافی در این زمینه است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول