اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

برخی که تندروی‌های خاصی می‌کنند همان کسانی هستند که لابه‌لای صفوف رخنه می‌کنند

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:اینکه برخی تندروی‌های خاصی می‌کنند اینها همان کسانی هستند که لابه‌لای صفوف رخنه می‌کنند؛ یعنی متأثر از افراد دیگری هستندکه از جای دیگری دستور می‌گیرند.

برخی که تندروی‌های خاصی می‌کنند همان کسانی هستند که لابه‌لای صفوف رخنه می‌کنند

حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره بروز اغتشاشات اخیر،گفت: یکی از عوارض دوران پُست پاندمی‌ کرونا یا دورانی که پاندمی‌های طولانی‌مدت و تهدیدکننده در جامعه ایجاد می‌شود مشکلات سیاسی است که در جامعه ایجاد شده و خاص کشور ما نیست و در کشورهایی که خیلی اقتصاد پایدار نیست، دچار چنین مشکلاتی شده‌اند یا خواهند شد.

وی ادامه داد:‌مقالات مختلفی در مورد عوارض سیاسی - اجتماعی بعد از دوران بحران‌های اینچنینی وجود دارد که این موضوع را تأیید می‌کند. البته ما در کشورمان گزارش مبسوطی انجام نداده‌ایم تا این را تأیید کنیم اما مطالعات کشورهای دیگر نشان دهنده این موضوع است و این یک بخشی از مسئله است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد:‌بخش دیگر مسئله این است که از منظر اپیدمیولوژی سیاسی در چنین شرایطی سلامت مردم چه سلامت جسمی، اجتماعی و معنوی به هر حال خدشه‌دار می‌شود و فرقی هم نمی‌کند در کدام جناح‌ها باشد. بالاخره سلامت جامعه از این به هم خوردن نظم اجتماعی متأثر می‌شود.

سوری خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم جلوگیری کنیم باید از تجربه موفق کشورهای دیگر استفاده کنیم. معمولاً  افرادی هستند که هیجان‌زده می‌شوند یا خوب توجیه نیستند یا به سؤالات‌شان خوب پاسخ داده نشده و شفاف‌سازی وجود ندارد یا انتظاراتی دارند که این انتظارات باید شنیده شود.

باید یک تحلیل عمیق از  مسائل مربوط داشته باشیم

وی افزود:‌بنابراین باید از چنین عوارضی پیش‌گیری کنیم. مهم این است که یک تحلیل عمیق از این مسائل مربوط و از گروه‌هایی که مطالبه‌گر هستند داشته باشیم تا بتوانیم قضاوت درستی کنیم؛ والا با برخوردهای احساسی از سوی هیچ جناحی کار درست شدنی نیست. 

صدای جامعه باید به خوبی شنیده شود 

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اینها معلول است و نباید خیلی به آن نگاه کنیم و باید به علت‌ها نگاه کنیم و الزاماً همه به حق یا الزاماً همه ناحق نیست. به نظر می‌آید صدای جامعه باید به خوبی شنیده شود و این صدها غربال شود و به آنچه مطالبات منطقی و درست و به حق است پاسخگویی صورت گیرد.

اقلیتی هستند که دارند از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند

وی اضافه کرد: آنها که منطقی نیستند اقلیتی هستند که دارند از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند. آب را نباید گل‌آلود کنیم و باید شفاف باشد و برای شفاف بودن ابتدا باید خودمان شفاف باشیم و پاسخ شفاف به سؤالات بدهیم. 

سوری ابراز کرد: اینکه برخی تندروی‌های خاصی می‌کنند اینها همان کسانی هستند که لابه‌لای صفوف رخنه می‌کنند و تعداد معدودی هستند؛ یعنی یا هیجان‌زده شده‌اند و متأثر از افراد دیگری هستند که از جای دیگر دستور می‌گیرند؛ اما اکثریت قریب به اتفاق موافق آسیب رساندن نبوده و به دنبال تشنج کشاندن جامعه نیستند.

وی بیان داشت:‌البته یکسری سؤالات وجود دارد که باید جواب داده شود. باید رفتارهای خودمان را نیز ببینیم. ما هزار کار درست انجام دهیم اما اگر کاری انجام دهیم که عملاً شعور جهانی، دینی و اجتماعی تحت تأثیر قرار گیرد، همان یک کار را برای ما علم می‌کنند.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متذکر شد:کسانی که در مقابله مستقیم با مردم هستند باید آموزش ببینند و مقابل بی‌تابی مردم تاب‌آوری داشته باشند؛ شکیبا و صبور باشند و بتوانند خود را در چنین شرایطی کنترل کنند.اگر کسی نمی‌تواند نباید در این کارها گمارده شود و باید از افرادی که صبور و ظرفیت برخورد با رفتارهای تند را دارند استفاده شود تا شاهد چنین مسائلی نباشیم.

سوری تاکید کرد:‌البته هر جامعه‌ای قانون و مقررات دارد. همچنین جامعه باورهایی دارد که طبیعتاً باید به آن توجه شود. از نظر دینی هم اجازه نداریم با مردم با خشونت رفتار کنیم و اصول امر به معروف و نهی از منکر نیز بیان می‌کند که با ملایمت و با بیان آرام این کار را انجام دهید.

تاب آوری جامعه پایین آمده است

وی خاطرنشان کرد:جامعه ملتهب است و این رفتارهای نسنجیده نیز ملتهب‌تر می‌کند. بنده شخصاً آدم سیاسی نیستم، اما از نظر علمی می‌گویم جامعه‌ای که دوران سخت 2-3 ساله اپیدمی کرونا را پشت‌سر گذاشته تاب‌آوریش پایین آمده و حساس‌تر شده و باید با احتیاط بیشتری با آن رفتار کرد؛ حتی کسانی که کرونا می‌گیرند تا چند ماه بعد از آن آسیب‌پذیرتر از دیگران هستند.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:‌در تهران براساس تحقیقی که انجام داده‌ایم 49.3درصد کل افرادی که مبتلا به کرونا و بستری شده بودند و حالا به سلامتی بازگشته بودند تا ماه‌ها از نظر روحی و روانی شکایت داشتند و خانواده‌های‌شان با آنها مشکل داشتند. درک این شرایط خیلی مهم است.

سوری گفت: مسائل باید با ظرافت، روشنگری با درک شرایط و نگاه علمی حل شود. بنده یک طرف را حق و طرف دیگر را ناحق نمی‌دانم؛ البته قاضی نیستم اما به نظرم هم اشتباهاتی از نظر اجرای قوانین و مقررات  داریم و هم آن طرف اشتباهش این است که بالاخره کم‌طاقت است و صبوری‌اش کم است.

وی یادآور شد:‌بنده فکر نمی‌کنم کسی با اصل ارزش‌های جامعه مخالفتی داشته باشد؛بلکه با روش‌های جامعه بیشتر مشکل داریم و این روش‌ها باید اصلاح شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول