اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

جوانان گلستانی هیچ شناختی از مشاهیر و مفاخر تاریخی استان ندارند

مدیرپایگاه میراث جهانی گنبدقابوس گفت: با اینکه شهر تاریخی جرجان مرکز تمدن و زادگاه بسیاری از مفاخر و مشاهیر بنام جهانی بوده اما متاسفانه جوانان ما هیچ شناختی از آن‌ها ندارند.

جوانان گلستانی هیچ شناختی از مشاهیر و مفاخر تاریخی استان ندارند

به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، عبدالمجید نورتقانی مدیر پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس یکشنبه شب در جلسه هماهنگی شورای اسلامی شهر با موضوع برگزاری بخشی از همایش بزرگداشت عبدالقاهر جرجانی در گنبدکاووس اظهار کرد: با همکاری دانشگاه گستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان همایش بزرگداشت عبدالقاهر جرجانی در اواخر آذرماه در استان گلستان برگزار می شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه زادگاه این دانشمند بزرگ دوره اسلامی در شهر تاریخی جرجان، گنبدکاووس فعلی بوده از شورای شهر گنبدکاووس تقاضا می شود تا بخشی یا یک روز از برگزاری این همایش در شهرستان گنبدکاووس برگزار شود.

مدیرپایگاه میراث جهانی گنبدقابوس خاطرنشان کرد: پیشنهاد این است که فراتر از مراسم برگزاری همایش در گنبدکاووس برنامه ریزی شود و صرفا برای برگزاری همایش به تنهایی تلاش نکنیم بلکه در کنار برگزاری همایش بخشی از طرح محوطه ۴۰۰ مترمربعی  برج جهانی اجری قابوس به عنوان اسطرلاب و صنایع افتتاح و یا سردیس و تندیسی از مشاهیر یا عبدالقاهر جرجانی رونمایی شود.

وی ادامه داد: با اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان رایزنی شده تا همانطور که جشنواره خوارزمی و ابوریحان بیرونی در سطح ملی برگزار می شود، گنبدکاووس به عنوان تثبیت علم بلاغت معرفی شده و هرساله جشنواره هایی برگزار شود و به عنوان یکی از بخش های علمی و فرهنگی باشد.

شهرتاریخی جرجان یکی از خاستگاه اصلی خط و خوشنویسی در ایران

نورتقانی با اشاره به اینکه گنبدکاووس به عنوان شهر تاریخی جرجان یکی از خاستگاه اصلی خط و خوشنویسی در کشور بوده است گفت: قابوس بن وشمگیر سازنده تنها برج اجری جهان یکی از خوشنویسان مطرح کشور در زمان خود بوده و گنبدکاووس به عنوان شهرتاریخی جرجان در زمان خود یکی از خاستگاه اصلی خط و خوشنویسی در کشور بوده است.

وی بیان کرد: شهر تاریخی جرجان در ان زمان پیش قراول خط و خوشنویسی کشور شناخته شده و بسیاری از خوشنویسان عصر ان زمان در این شهر می زیستند.

عبدالقاهر جرجانی پدر علم بلاغت در جهان اسلام

مدیرپایگاه میراث جهانی گنبدقابوس ابراز کرد: عبدالقاهر جرجانی یکی از مشاهیر و مفاخر شهر تاریخی جرجان بوده و پایه گذار تفسیر بلاغی قران محسوب می شود و پدر علم بلاغت در جهان اسلام شناخته شده است.

وی افزود: گنبدکاووس در حوزه ظرفیت علمی و مشاهیر و مفاخر جهانی شهرت خاص داشته و در ان زمان زادگاه بسیاری از دانشمندان عصر خود بوده و زادگاه بلاغت جهان اسلامی بوده است.

نورتقانی گفت: با همکاری مجمع نمایندگان استان به ویژه دکتر منتظری نماینده مردم گرگان و اق قلا در مجلس شورای اسلامی قرار است، روزی به عنوان  روز بلاغت در تقویم کشور ثبت شود.

وی ادامه داد: تاریخ مشخصی از ولادت و وفات عبدالقاهر جرجانی به صورت قطعی پیدا نشد و قرار شد از روی قدیمی ترین نسخه خطی تاریخی از اثار وی در مورد روز بلاغت و تعیین ان دفاع کنیم و بر این اساس دو نسخه خطی تاریخی مربوط به ۸۰۲ و ۸۵۰ سال پیش پیدا شد که در کتابخانه مرعشی نجفی نگهداری می شود. 

مدیرپایگاه میراث جهانی گنبدقابوس خاطرنشان کرد: در نسخه تاریخی ۸۰۲ این دانشمند تاریخ ذکر شده دهم محرم است که با برگرداندن ان بتاریخ شمسی برابر با ۱۶ تیرماه است.

تدریس بلاغت جرجانی توسط اساتید تراز اول مصر

وی بیان کرد: قرار است در شورای انقلاب فرهنگی و وزارتخانه از این تاریخ به عنوان روز بلاغت در تقویم کشور دفاع شود.

نورتقانی ابراز کرد: در حال حاضر بلاغت جرجان قدیم توسط اساتید تراز اول مصر در دانشگاه ها و مدارس دینی انها تدریس می شود.کتاب دلائل اعجاز قران به زبان عربی از اثار این دانشمند بزرگ بوده که بفارسی هم ترجمه شده است.

وی درباره تقاضا پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس از شهرداری و شورای اسلامی شهر گنبدکاووس برای برگزاری همایش گرامیداشت عبدالقاهر جرجانی گفت: از شهرداری و شورای اسلامی شهر تقاضا داریم تا با برگزاری جلسه ای با دانشگاه گلستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یک روز و یا بخشی از این همایش را با توجه به زادگاه این دانشمند در گنبدکاووس برگزار شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس ادامه داد: محوطه چهار هزار مترمربعی به عنوان یک محوطه دایره ای شکل محوطه و سایت مشاهیر، اسطرلاب و صنایع که با پیش بینی ۶۸۵ میلیون تومان نیز طراحی شده در دستور کار شورای شهر قرار گیرد تا بخشی یا همه ان در این همایش افتتاح شود.

وی گفت: ساخت تندیس یا سردیس عبدالقاهر جرجانی و ۱۲ مشاهیر شهرتاریخی جرجان که توسطگروه مهندسی مشهد از کتاب های اصلی طراحی شده که  هزینه ساخت ان توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر گنبدکاووس انجام شود.

نورتقانی خاطرنشان کرد: گنبدکاووس خاستگاه اصلی خط و خوشنویسی، بلاغت، مشاهیر و مفاخر بزرگ در عصر خود بوده که متاسفانه نسل جدید و جوانان ما هیچ شناختی از انها نداشته و باید در این زمینه هویت سازی شود تا علاوه بر مردم ایران و کشورهای اسلامی، جوانان منطقه نیز تاریخ خود را بشناسند و به ان اگاهی پیدا کنند.

انتهای پیام/۸۳۰۲۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول