اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

بانوی لرستانی عضو تیم ملی: حجاب را افتخار و اولویت اولم در ورزش می‌دانم/ نگاه جهان به کشتی زنان ایرانی مثبت است

نگین نظری، بانوی کشتی‌گیر لرستانی توانست با وجود مشکلات شخصی اما قهرمان جهان را خاک کند و همین موفقیت سبب ورودش به تیم ملی شود، وی که این روزها خود را برای مسابقات جهانی آماده می کند، افتخار و اولویت نخست خود در عرصه ورزش را حفظ حجاب عنوان می‌کند.

بانوی لرستانی عضو تیم ملی: حجاب را افتخار و اولویت اولم در ورزش می‌دانم/ نگاه جهان به کشتی زنان ایرانی مثبت است

خبرگزاری فارس لرستان-پریسا قربانی نژاد، مگر دختر هم کشتی‌گیر می‌شود؟! شاید نخستین جمله‌ای باشد که مردم عادی هنگام روبه‌رو شدن با یک بانوی کشتی‌گیر به ذهنشان خطور می‌کند.

اغلب ما کشتی را ورزشی مردانه می‌بینیم، چرا که یک قدرت بدنی بالایی برای خاک کردن حریف لازم است و این نیرو در خانم‌ها شاید کمتر به نظر برسد، اما هستند دخترانی که علاقه آن‌ها به ورزش کشتی، توانایی بدنشان را دو چندان کرده و توانسته‌اند در میادین مختلف حرف‌ها برای گفتن داشته باشند.

نگین نظری، بانوی کشتی‌گیر لرستانی توانست با وجود مشکلات شخصی اما قهرمان جهان را خاک کند و همین موفقیت سبب ورودش به تیم ملی شود.

با این بانوی ملی‌پوش که این روزها خودش را برای مسابقات جهانی ترکیه آماده می‌کند گفت‌وگویی کردیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

 

فارس: لطفا یک بیوگرافی مختصر از خود برای خوانندگان داشته باشید؟

نگین نظری هستم، ۲۴ ساله از استان لرستان، از کودکی شروع به ورزش کرده و در سن ۱۰ سالگی علاقه‌ زیادی به رشته‌های رزمی پیدا کردم، از همان ابتدا به مسابقات کشوری جودو نونهالان راه یافتم اما به دلیل استعداد بالا به اردوی تیم ملی دعوت شدم.

بزرگتر که شدم با تمریناتی که مربیان تیم ملی با من داشتند، توانستم به مسابقات کشوری و آسیایی راه پیدا کنم که در این رقابت‌ها عناوین مختلف قهرمانی را کسب کردم.

در مسابقات کشوری به عنوان تکنیکی‌ترین ورزشکار کشور شناخته شدم، ضمن اینکخ در سن ۱۷ سالگی نیز ستاره بازی‌های لیگ بزرگسالان لقب گرفتم.

فارس: شروع ورزش از دوران کودکی به درس شما لطمه نزد؟ پدر و مادر مخالفتی در این زمینه نداشتند.

پدر و مادرم مشوق و حامی اصلی من در ورزش بودند، همواره در روزهای سخت تمرین با امید و حمایت بالایشان انگیزه ادامه کار را به من می‌دادند و در یک کلمه اگر موفقیتی امروز هست مرهون حمایت همیشگی والدینم است.

پدرم ۱۲ سال است که بر اثر تصادف قطع نخاع شده، با این وجود تمام هزینه‌های سفر و اردو‌های تیم ملی من را به سختی فراهم می‌کرد و هیچ وقت پشتم را خالی نکرد.

 

حادثه قطع نخاع پدر، انگیزه‌ات را نگرفت، چگونه با این مشکل کنار آمدی؟

قبل از برگزاری اولین مسابقه آسیایی، پدرم تصادف کرد، کاملا روحیه‌ام را از دست داده بودم، چرا که وابستگی عجیبی به پدر داشتم.

وقتی پدرم هوشیاری خود را به دست آورد و پرسید که مسابقه را چه کرده‌ام، هیچ جوابی برایش نداشتم، چرا که نمی‌خواستم دیگر ورزش را ادامه دهم و دوست داشتم بیشتر وقتم را برای پدرم صرف کنم.

پدر اما به هیچ عنوان موافقت نکرد و به اجبار من را راهی مسابقات و تمرین کرد، من هم با تمام تلاشم ادامه دادم تا بتوانم برای یک لحظه هم که شده، لبخند را بر روی لب پدر و همچنین مادرم که دلسوزانه و مهربانانه کنار پدر ایستاد تا من مانعی برای تمرین کردن نداشته باشم، بیاورم.

فارس: چطور شد که از جودو به سمت کشتی رفتی، واکنش اطرافیان به این تغییر رشته چه بود؟

متاسفانه جودو ایران که بی‌رحمانه تعلیق شد، من نمی‌توانستم از دنیای قهرمانی خداحافظی کنم و از آنجا که عاشقانه کشتی را دوست داشتم به سمت این ورزش رفتم.

سال اول ورودم به این رشته، به دلیل تجربه پایین، نائب قهرمان شدم، اما امسال با تمام دشواری و قهرمان‌های جهانی که در وزن من قرار داشتند، توانستم لباس تیم ملی را بر تن کنم.

همه به من می‌گویند دختر هم مگر کشتی‌گیر می‌شود؟ بله ما بانوان کشتی‌گیر با تمام محدویت‌ها و رعایت حجاب اسلامی و با تمام سختی و نفس‌گیر بودن، این رشته را ادامه می‌دهیم و عاشقش هستیم.

 

فارس: با حجاب در عرصه ورزش حاضر شدن دشوار نیست؟ حس شما از اینکه به عنوان یک بانوی محجبه در میادین بین‌المللی حاضر می‌شوی، چیست؟

خیر، حجاب افتخار و اولویت نخست من در ورزش است و قطعا اگر روزی دوراهی ورزش بدون حجاب و حجاب داشتن سر راهم قرار گیرد، ورزش را کنار می‌گذارم، چرا که برای حجابم ارزش فوق‌العاده‌ای قائل هستم.

از اینکه با حجاب روی تشک رفته و دین و مذهبم را به رخ جهانیان می‌کشم، احساس خوب و زیبایی دارم که قابل توصیف نیست.

فارس: نگاه ورزشکاران دیگر کشورها به کشتی بانوان ایرانی چگونه است، کشتی زنان ایران در عرصه بین‌المللی در چه سطحی است؟

کشتی اگرچه رشته بسیار سختی برای بانوان بوده و پتانسیل بالایی می‌خواهد، اما به نظر من هر کسی با تلاش می‌تواند موفقیت‌هایی را در این رشته کسب کند، کما اینکه تاکنون ورزشکاران بانوی بسیاری تواتسته‌اند در رشته‌ها و رقابت‌های مختلفی برای ایران افتخارآفرینی کنند.

خوشبختانه از نظر امکانات و تجهیزات و سواد مربیان در حد خوبی هستیم و کمتر مشکلی در این زمینه پیش روی بانوان کشتی‌گیر است، در عرصه‌های بین‌المللی نیز کشتی ایران چه در رده آقایان و چه خانم‌ها حرف‌های بسیاری برای گفتن داریم.

فارس: تا کنون از اینکه وارد حوزه ورزش شدید پشیمان شدید؟ با توجه به اینکه ورزش درآمد و آینده مالی خوبی برای ورزشکار ندارد، چه انگیزه‌ای موجب شده همچنان در این عرصه فعالیت کنید؟

بارها به دلیل مشکلات مالی با توجه به اردوها و هزینه‌های رفت‌وآند ناراحت شدم، اما دادم تا بتوانم نتیجه‌ای بگیرم و دل مردم ایران را شاد کنم.

ضمن اینکه از مسوولان می‌خواهم با دید بازتری به ورزش بانوان نگاه کنند و حمایت‌های خود را از رشته‌های ورزشی بانوان بیش از گذشته داشته باشند.

 

فارس: فکر می‌کنید در مسابقات پیش‌رو چه عنوانی را کسب کنید؟

تمام تلاشم را برای کسب مدال طلا خواهم کرد، هدف من از قهرمان شدن، قهرمان ماندن است و برای تحقق این مهم تلاش‌های بسیاری باید کرد.

فارس: پایان کار ورزش حرفه‌ای نگین نظری چه زمانی خواهد بود؟ مربی‌گری را دوست داری؟

تا زمانی که بتوانم برای کشورم موفقیت کسب کنم، ورزش حرفه‌ای را ادامه خواهم داد.

بله امید دارم بعد از پایان دوران ورزشکاری، قهرمان پرور شوم و بانوان کشتی‌گیر بسیاری را تحویل جامعه دهم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول