اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

فارس من| چشم امید اهالی کهگیلویه‌ به وزارت نیرو/ آقای محرابیان! مردم پاسخ می‌خواهند+فیلم

احداث سد آبریز مهم‌ترین مطالبه مردم شهرستان کهگیلویه است، این در حالی است مجوز این سد در وزارت نیرو مانده و با ارسال آن به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بلافاصله مجوز صادر می‌شود و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

فارس من| چشم امید اهالی کهگیلویه‌ به وزارت نیرو/ آقای محرابیان! مردم پاسخ می‌خواهند+فیلم

 خبرگزاری فارس کهگیلویه، سیده مریم پیروزان_ احداث سد آبریز از مطالبات جدی و به حق مردم این شهرستان است و بارها چه در فضای مجازی و چه در میان مسؤولان این مطالبه خود را فریاد زدند.

در همین خصوص در سامانه فارس من تعدادی از مخاطبان درخواست پی‌گیری ساخت سد آبریز را با عنوان درخواست « احداث سد مارون 2 (آبریز) » داشته و نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور و مسؤولان به این مضمون نوشته‌اند:

بسمه تعالی
ریاست محترم جمهوری اسلامی، جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
وزیر محترم نیرو جناب آقای علی اکبر محرابیان

با سلام و احترام
مستحضرید استان کهگیلویه و بویراحمد، استانی محروم با پایین‌ترین سطح توسعه پایدار است. با توجه به منابع آب فراوان و خاک حاصلخیز، اغلب مردم این خطه به کشاورزی مشغولند. متاسفانه در طول سالیان اکثر منابع آب این استان با احداث سدهای مختلف و ممنوعیت برداشت آب، به استان‌های دیگر سرازیر شده است. یکی از این حق‌ها، حقابه ۳۵۰ میلیون متر مکعبی این استان از رودخانه مارون است.

با این که مطالعات سد مارون ۲ (ابریز)، حاکی از اقتصادی بودن این سد، کم خطر بودن برای محیط زیست و تنها راه حل برای نجات مردم منطقه از بیکاری و بسیاری از مشکلات اجتماعی است.

اینجانبان تقاضامندیم ضمن به رسمیت شناختن حقابه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد که به گواه تاریخ به نسبت جمعیت، پررنگ‌ترین حضور در جبهه به خاطر دفاع از کشور و علی‌الخصوص استان خوزستان را داشته، مقدمات احداث سد مارون۲ (آبریز) را فراهم آورید تا استانی که با ۶۵۳ میلیمتر متوسط بارندگی، رتبه دوم بارش در کشور را دارد و سهم بسیار ناچیزی از صنعت را داراست و اقتصاد مردمش بر پایه کشاورزی دیم است نیز از نعمت خدادادی و حق قانونی‌اش محروم نماند.

به گزارش فارس در سفر اخیر دکتر قالیباف به شهرستان کهگیلویه مردم بار دیگر در حضور نماینده مجلس تنها مطالبه خود از دکتر قالیباف را احداث سد آبریز عنوان کردند.
 


فریادهای سیدحاجی محمد موحد نماینده کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در این سفر برای احداث سد آبریز باعث جاری شدن اشک وی شد و گفت: التماس می‌کنم کاری کنید این سد به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه شما غیر از رئیس مجلس شورای اسلامی، بالاترین مدال شما بسیجی بودن شما است، اظهار کرد: فرزندان کهگیلویه و بویراحمد اعضا و جوارح آن‌ها در جبهه‌های جنگ جا مانده است و افتخارات زیادی را رقم زدند اما الان فرزندان همین افراد در بهبهان، ماهشهر و عسلویه غیربومی و ویلان و بلاتکلیف هستند، به کجا متوسل شوند؟ دردشان را کجا فریاد بزنند؟

نماینده مجلس شورای اسلامی اولین خواسته خود را احداث سد آبریز عنوان و با بیان اینکه یک میلیارد و صد میلیون متر مکعب حق‌آبه شهرستان کهگیلویه از این سد است گفت: ما طبق تخصیص وزارت نیرو فقط ۱۳۵ میلیون متر مکعب می‌خواهیم، اگر این حرف من بی‌قانونی است ما را به قانون وادارید.

موحد گفت: مردم حوزه انتخابیه در عذاب هستند و من موظف هستم فریاد مردم را به شما برسانم.

وی بیان کرد: حرف ما این است می‌خواهیم از حق‌آبه قانونی خود استفاده کنیم.

هم‌چنین در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به شهرستان کهگیلویه، امام جمعه دهدشت از احداث سد آبریز به عنوان مطالبه به حق مردم این شهرستان نام برد و گفت: کهگیلویه به مصداق این می‌ماند که آب در کوزه و ما تشنه‌لبان می‌گردیم.
 


حال مجددا امروز مردم کهگیلویه طی اعتراضی خواستار احداث این سد شدند.

مردم با در دست داشتن پلاکاردهای با این مضمون «آب در کوزه و ما تشنه‌لبان می‌گردیم»، «آبریز آینده کهگیلویه» و «آبریز را سیاسی نکنید کهگیلویه مظلوم است» خواسته خود را از مسؤولان به نمایش گذاشتند.
 


سید عبدالعزیز موسوی فرماندار شهرستان کهگیلویه در میان تجمع مردم مطالبه‌گر این احساس مسؤولیت مردم را ستودنی عنوان و اظهار کرد: این سد ارتباط مستقیم با معیشت و زندگی مردم دارد.

وی با بیان این که بحث سد آبریز مربوط به امروز و دیروز نیست گفت: مخالفت‌های که با سد آبزیز شد طبق نظریه کارشناسان همه مخالفت‌ها نابجا و و غیرکارشناسی و غیرمنطقی بوده و همه مسؤولانی که با این سد در ارتباط هستند به جد پیگیری می‌کنند.

فرماندار کهگیلویه مانع اصلی احداث این سد را مجوز زیست محیطی آن عنوان و تصریح کرد: این مهم با تلاش‌های نماینده کهگیلویه در مجلس شورای اسلامی و استاندار اخذ شد.
 


موسوی افزود: برای این که بتوانیم مجوز احداث سد را به طور کامل بگیریم و ردیف بودجه در سازمان مدیریت برای آن تخصیص داده شود، لازم است که مجوز زیست محیطی به سازمان وزارت نیرو ارسال شود و بعد از طی کردن این فرآیند نتیجه نهایی به سازمان مدیریت برای کددار شدن آن داده شود.

وی گفت: مجوز زیست‌محیطی گرفته شده و در وزارت نیرو است و بدون این که به سازمان مدیریت برود در بودجه سال۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق برای این سد اعتبار گذاشتند.

فرماندار کهگیلویه ابراز کرد: اگر بحث سد از وزارت نیرو با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برود بلافاصله مجوز آن صادر می‌شود و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
 


موسوی با بیان این که ما مسؤولان همراه و همگام با مردم هستیم، عنوان کرد: این دغدغه شما از دید مسؤولان پنهان نیست، استاندار، نماینده مردم در مجلس، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرستان همه در تلاش برای احداث این سد هستند.

وی افزود: اگر این سد احداث شود تحول عظیمی در بحث اشتغال به وجود خواهد آمد.

فرماندار شهرستان کهگیلویه با بیان این که توسعه بدون همراهی و پشتیبانی مردم امکان‌پذیر نیست، یادآور شد: این مطالبه شما هیچ‌گاه از دستور کار خارج نشد و تا آخرین نفس پیگیر آن هستیم و امیدواریم این کار به سرانجام برسد.
 


به گزارش فارس،  احداث سد آبریز فرصت‌های زیادی را برای اشتغال، تولید و رونق اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می‌کند.

رودخانه مارون از ظرفیت‌های مهم استان کهگیلویه وبویراحمد است که از رشته‌کوه زاگرس سرچشمه می‌گیرد و حوزه  آبریز آن مناطق غربی بویراحمد سفلی و منطقه دشمن‌زیاری در شهرستان کهگیلویه را در برمی‌گیرد.

این رودخانه با حجم یک میلیارد و 190 میلیون متر مکعب در سال، با عبور از دشت‌های شهرستان کهگیلویه، اما تاکنون هیچ‌گونه استفاده‌ای از آن برای ظرفیت‌های کشاورزی منطقه انجام نمی‌شود و با عبور از بهبهان و آغاجاری در استان خوزستان جریان می‌یابد و به نامرود جراحی، تالاب شادگان و در فصل‌های پرآب به خلیج فارس می‌ریزد.

بر اساس تخصیص وزارت نیرو 150 میلیون مترمکعب آب از این سد برای آبیاری بیش از 30 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان‌های کهگیلویه و چرام پیش بینی شده است و مطالعات فاز اول و دوم این طرح از سوی منابع آبی اجرا شده و با رایزنی‌های انجام گرفته مجوز زیست محیطی آن هم اخذ شده است.

با ساخت این سد، آب به‌طور ثقلی از یک تونل به طول چهار هزار ۹۰۰ متر به لوله‌هایی به طول 7 هزارو ۴۰۰ متر انتقال و با احداث تونلی به طول شش هزار و ۴۵۰ متر آب به دشت‌های شهرستان های کهگیلویه و چرام انتقال می‌یابد.

احداث این سد و تخصیص حق‌آبه از آن قطعا باعث انقلاب در توسعه کشاورزی و تامین آب آشامیدنی برای شهرستان‌های کهگیلویه و چرام را در پی خواهد داشت و دشت‌های تشنه این دو شهرستان به شبکه‌های نوین آبیاری مجهز خواهند شد.

این سد با ارتفاع 150 متر و به طور آر سی‌سی اجرا و از دیگر مزیت‌های آن می‌توان به تولید 28 هزار مگاوات برقی اشاره کرد که برای منطقه سودآوری خوبی به همراه دارد.

آن گونه که کارشناسان می‌گویند احداث سد آبریز نه تنها هیچ‌گونه ضرری برای سد مارون ندارد، بلکه علاوه بر تنظیم و کنترل سیلاب‌های ورودی، مقادیر متنابهی از رسوبات ورودی مارون را نیز مهار خواهد کرد و باعث ازدیاد عمر این سد بزرگ یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعبی خواهد شد.

حال جوانان چشم‌انتظار دشت‌های خشکیده کهگیلویه و چرام بیش از هر زمان دیگری خواهان احداث این سد برای رخت بر بستن واژه محرومیت از این منطقه هستند و انتظار می‌رود وزارت نیرو با ارسال مجوز زیست محیطی به سازمان مدیریت و برنامه بودجه به شبهه‌های غیرکارشناسی در خصوص این سد پایان دهد و تمام تلاش خود را برای احداث این سد به کار ببندد.

انتهای پیام/۸۲۰۱۶/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول