اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

پست برق ۴۰۰ کیلوولت نهبندان احداث می‌شود/ نبود زیرساخت‌ اساسی‌ترین مشکل معادن نهبندان

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: احداث تفاهم‌نامه پست برق ۴۰۰ کیلوولت نهبندان، امضاء می‌شود.

پست برق ۴۰۰ کیلوولت نهبندان احداث می‌شود/ نبود زیرساخت‌  اساسی‌ترین مشکل معادن نهبندان

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، خراسان‌جنوبی یکی از استان‌های کویری کشور محسوب می‌شود که خشکسالی‌های چندین ساله تاب و توان را از آن ربوده است.

وجود معادن مختلف در این استان در این شرایط نقطه امیدی برای مردم این استان است که بتوانند در برخی موارد از این راه به اقتصاد استان کمک کرده باشند.

نهبندان یکی از شهرستان‌های محروم خراسان‌جنوبی است که از ظرفیت معدنی خوبی برخوردار است و دارای ۱۴۶ معدن است که بیش از نیمی از آن‌ها به سبب نبود زیرساخت‌ها غیرفعال هستند.

در رابطه با فراهم کردن زیرساخت‌ها و تأمین برق معدن شاهکوه برآن شدیم با مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت‌و‌گو کنیم.

فارس: ضمن عرض خیرمقدم خدمت شما از آخرین خبرهای مجلس بفرمائید؟

نخعی: بعد از یک هفته سرکشی از حوزه استحفاظی خود در مجلس در زمینه صندوق‌های بازنشستگی بحث می‌کنیم و در حال حاضر در زمینه صندوق‌های بازنشستگی کمیسیون‌ها، کار تخصصی خود را انجام می‌دهند و مجلس با جدیت این موضوع را پیگیری می‌کند.

مجلس افزایش حقوق بازنشستگان را پیگیری می‌کند

فارس: جایگاه و زیرساخت‌های معدنی نهبندان را بیان بفرمائید؟

نخعی: پیرو سفر آقای نیکزاد به خراسان‌جنوبی و بازدیدی که از حوزه انتخابی نهبندان و سربیشه داشتند، تفاهم‌نامه احداث پست برق ۴۰۰ کیلوولت، گر مشکل خاصی پیش نیاید امضاء می‌شود.

این امر اتفاق بزرگی برای منطقه نهبندان است، چراکه یکی از زیرساخت‌های بسیار مهم برق است و یکی از مهمترین ظرفیت‌های خراسان‌جنوبی معادن است و شهرستان نهبندان ظرفیت معدنی فوق‌العاده‌ای در بخش‌های مختلف معدنی دارد.

یکی از اشکالات اساسی که ما در نهبندان داریم زیرساخت‌ها است و در همین فاصله که بنده مشغول به خدمت به مردم نهبندان هستم بارها شاهد بودم و برخورد کردم با افرادی که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌های معدنی بودند ولی کمبود و نبود زیرساخت‌ها سبب شده فعالیتی آغاز نشود و ظرفیت‌های مردمی آن‌ها به ثمر نشیند و به فعالیت در نیاید.

یک اقدام مهم که در سال گذشته بعد از پیگیری‌های متعدد انجام دادیم و عملیاتی شد انتقال برق معادن شاهکوه است که این منطقه معدنی فوق‌العاده برای نهبندان، خراسان‌جنوبی و کشور است.

نبود برق مشکلات زیادی برای معدن‌کاران ایجاد کرده بود و با مطالبه چندین ساله معدن‌کاران، پیگیری زیادی را انجام دادیم و به نتیجه رسید و تفاهم‌نامه بین ایمیدرو قرار بر این شد که در بخش معدنی صنایع معدنی وزارت صنعت و توانیر خط انتقال را آغاز کند و برق را توانیر عملیاتی کند و کار آغاز شده و این می‌تواند ظرفیت بسیار خوبی را به عنوان زیرساخت ایجاد کند.

کمبود زیادی در بحث برق داشتیم و یکی از پیگیری‌هایی که باید انجام می‌شد، ایجاد پست ۴۰۰ کیلوولت بود که با سفر آقای نیکزاد نهایی شد و منجر به اخذ تفاهم‌نامه خواهد شد.

این پست برق در کنار طرح انتقال آب از جمله مهمترین زیرساخت‌هایی است که می‌تواند سبب شکوفایی صنایع معدنی در منطقه نهبندان، سربیشه و خراسان‌جنوبی شود.

فارس: بحث جاده، برق و نیروی انسانی برای معادن بسیار مهم است و در زمینه برق پیگیری شما قابل توجه است، نتیجه این پیگیری‌های شما چه بوده است؟

نخعی: ما شش جلسه داشتیم برخی رسانه‌ای شده و پیگیری زیادی در دو سال گذشته داشتیم در این چند ماه اخیر هم به همراه استاندار پیگیری جدی داشتیم و امید است به نتیجه برسد.

فارس: بحثی که در رسانه استان مطرح است چرا این پروژه حدود ۲۰ سال مطالبه معدن‌کاران بوده است و در آذرماه سال گذشته با فرماندار وقت پیگیر بودید و آغاز کار با خبرهای خوشی همراه بود ولی وقفه هفت ماهه ایجاد شده، شما به عنوان نماینده مردم نهنبدان و سربیشه علت تأخیر را چه می‌دانید؟

نخعی: اکنون پروژه در حال انجام است و معمولاً آن تاریخ‌هایی که مشخص می‌شود برای اتمام و طول پروژه‌ها به خصوص پروژه‌های دولتی که دستخوش اتفاقات زیادی از جمله کمبود و ابلاغ اعتبارات قرار می‌گیرد، متأسفانه این رویه در همه پروژه‌هایی که حضور دولت را داریم هست و همیشه این اتفاقات می‌افتد و ریشه آن در مسائل مالی و ابلاغ با تأخیر اعتبارات است یا مشکلاتی در فرآیندهای مالی به وجود می‌آید و این پروژه، هم مباحث مالی را داشت هم مسئله فنی داشت.

برج‌هایی که باید نصب می‌شد باید تست‌های خاصی روی آن انجام می‌شد و این تست را فقط یک جا در کشور پژوهشگاه نیرو انجام می‌دهد که زمان‌بر است و با رایزنی با وزیر نیرو و تأکیدی که وزیر داشت این بار خارج از نوبت انجام دادند و بخشی از تأخیر فنی بود و بخشی هم مسائل مالی بود.

پیمانکار پروژه کار را سریع دنبال می‌کند و فاز یک خط انتقال تا پست شاهکوه ادامه دارد و فاز دوم در مرحله مطالبه است.

فارس: این بحث مطرح است که فاز یک حدود ۵۰ معدن و فاز دوم ۴۰ معدن را پوشش می‌دهد، نظر شما در این زمینه چیست؟

نخعی: فاز دوم با وضعیت فعلی به لحاظ فنی قابل انجام نبود اگر فاز یک انجام نشود فاز دوم بی‌معنی می‌شود و فاز یک روند آن خوب است و کار پیش می‌رود ولی فاز دو مستلزم این است که منابع برق ایجاد شود و امید است این امر عملیاتی شود.

فارس: آیا سفر آقای نیکزاد به نتایجی هم رسید؟

نخعی: بله این پست ۴۰۰ کیلوولت حاصل آن سفر است، قبل از این مجموعه‌ها پای کار نمی‌آمدند بعد از آن سفر صورتجلسه‌ای تنطیم شد و مجموعه‌ها پذیرفتند این کار انجام شود، سفر خوبی بود و در بخش‌های مختلف اتفاقات خوبی را رقم زد.

فارس:یکی از نگرانی‌ها نبود مشوق‌ها بوده است، چه کاری باید کرد تا مشوق‌ها بیایند پای کار و استان روند توسعه را طی کند؟

نخعی: مشوق‌هایی که تعریف شده برای مناطق محروم آنقدر برای بخش خصوصی جذابیت ندارد که بخواهد حضور پررنگی در این مناطق داشته باشد، در تعریف مناطق محروم گسترده عمل کردیم در اطراف کلان شهرهایی مانند تهران و مشهد هم باز مناطق محرومی را داریم که اگر سرمایه‌گذار از جذابیت‌های خیلی محدود و ناچیز فعلی استفاده کند در حاشیه کلان‌شهرها سرمایه‌گذاری می‌کند تا همین محدود مشوق‌ها را استفاده کند.

نکته بعد اینکه ما در قوانین بیمه سهم کارفرما، در مشوق‌های گمرکی و مشوق‌های مالیاتی جاهایی که می‌توانیم کارهایی را انجام دهیم، آئین‌نامه‌هایی تنظیم کنیم که مشوق‌های جذابتری را ایجاد کنیم تا بخش خصوصی تمایل بیشتری داشته باشد و مناطق محروم را باید دسته‌بندی کنیم.

دولت باید قوی‌تر عمل کند و اگر بخواهد استان‌های محروم توسعه پیدا کند، باید به استان‌های محروم‌تر که استعدادهای بسیاری دارند به لحاظ جغرافیای یا به هر دلیل دیگر رسیدگی کند و  یکی از دلایل کمبود مشوق‌ها و هزینه بالای تولید است.

واقعیت این است که هزینه تولید در استان ما بالا است، در حمل و نقل مشکل داریم و خیلی از زیرساخت‌ها و هزینه تولید در استان را باید جبران کرد، در استان ظرفیت‌های خوبی داریم اما سرمایه‌گذاران کمتر ترغیب می‌شوند سرمایه‌گذاری کنند و اولین نکته که مدنظر او است سودی است که باید داشته باشد.

فارس: تعداد ۳۱ شهرستان محروم در کشور داریم و با پیگیری نمایندگان مجلس قرار شد اعتبار ویژه برای کمبود زیرساخت‌ها بیاید که برخی از نمایندگان مخالف هستند، تحلیل شما چیست؟

نخعی: رقابت‌های منطقه‌ای است ولی درک دوستان از مناطق محروم خوب است ولی این رقابت‌های منطقه‌ای بلای جان تصمیم‌گیری در بسیاری از مسائل شده است که امیدواریم با عدالت گستری شاهد رشد و توسعه مناطق محروم‌تر باشیم.

انتهای پیام/۶۹۰۷۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول