اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

اسهال خونی «شیگلا» علت فوت دختر اسدآبادی/ اگر آب مشکل داشت تمام روستا باید درگیر می‌شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه اسهال خونی «شیگلا» علت فوت دختر ۱۶ ساله در روستا چنارعلیای اسدآباد تشخیص داده شده است، گفت: طبق بررسی آب روستا سالم بود چراکه در غیر این صورت تمام اهالی باید درگیر این بیماری می‌شدند.

اسهال خونی «شیگلا» علت فوت دختر اسدآبادی/ اگر آب مشکل داشت تمام روستا باید درگیر می‌شد

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدمهدی مجذوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا ظهر امروز در جمع خبرنگاران حاضر شد و به توضیحاتی در خصوص مسمومیت مردم در روستای چنارعلیای اسدآباد پرداخت و به سئوالات نیز پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه هفته گذشته تقریبا ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خبر رسید که مسمومیت فراگیر در روستای چنارعلیای اسدآباد اتفاق افتاده و در کودکان نیز این مسئله شدید است، گفت: دانشکده علوم پزشکی اسدآباد از دانشگاه علوم پزشکی استان مستقل است اما با توجه به درخواست‌ها نسبت به ورود به حوزه درمان و کنترل وضعیت از دانشگاه علوم پزشکی استان، ما نیز وارد عمل شدیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه اقدامات در این حوزه به سرعت آغاز شد و ارسال دارو و سرم باعث شد، کمبود احساس نشود، افزود: تشخیص بیماری نیز بسیار حائز اهمیت بود و به همین خاطر ورود جدی نیز در این زمینه داشتیم.

مجذوبی با اشاره به اینکه شخصا در محل این اتفاق حضور یافتم تا با کمک اساتید و اعضای هیات علمی بررسی‌های لازم انجام شود، عنوان کرد: با تحقیقات معلوم شد بر اثر نوشیدن شربت، این اتفاق رخ داده و ادامه بررسی‌ها محتمل‌ترین آن علل میکروبی یا باکتریال بود.

وی با تاکید به اینکه به اینکه عامل میکروبی به شکل قطعی نبود چون مستنداتی نداشتیم و تنها از لحاظ بالینی منطبق بود، یادآور شد: در همان وضعیت تعدادی از بیماران به بیمارستان بعثت اعزام شدند تا خدمات تخصصی‌ ارائه و وضعیت بهتر بررسی شود.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه بررسی نمونه‌‌گیری‌ها از بیماران بیمارستان بعثت و اسدآباد انجام شد و نمونه‌هایی نیز آزمایشگاه‌های خصوصی داشتند و در این حین متوجه فوت یک دختر نوجوان هم شدیم، افزود: احتمال اسهال خونی دختر نوجوان به خاطر باکتری شیگلا بود که بعدا به طور قطعی نیز اثبات شد.

مجذوبی با اشاره به اینکه وقتی موضوع سم را مطرح کردند وارد عمل شدیم هرچند اگر سم واقعیت داشت اسهال خونی اتفاق نمی‌افتاد اما باز هم آزمایش‌هایی برای قطعیت انجام گرفت و در هیچ کدام از افراد هم این موضوع ثابت نشد، تصریح کرد: به این هم اکتفا نکردیم و از طریق پزشکی قانونی نیز بررسی‌ها انجام شد و نتایج حاکی از آن بود چیزی از سم در بدن فرد متوفی نیست و از طرفی هم «شیگلا» اثبات شده بود.

وی با تأکید به اینکه «شیگلا» در برخی از افراد بدون علامت، برخی اسهال خفیف و برخی اسهال شدید خونی نشان می‌دهد، گفت: «شیگلا» می‌تواند توکسین تشرح کند و وارد جریان خون شود و در دو ناحیه بدن یعنی مغز و کلیه نفوذ کند که نسبت به فرد متوفی نیز این اتفاق افتاده بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با اشاره به اینکه در سایر کودکان نیز بررسی لازم انجام و خوشبختانه خطری آنها را تهدید نمی‌کرد، اضافه کرد: در این نوع بیماری احتمال زیاد فردی به باکتری آلوده باشد و بتواند همه را درگیر کند، وجود دارد و کافی است یک نفر بهداشت فردی را رعایت نکند و به دیگران این باکتری منتقل شود.

مجذوبی با بیان اینکه طبق بررسی آب روستا سالم و طبیعی چراکه اگر بنا بود آب روستا آلوده باشد کل اهالی باید درگیر این بیماری می‌شدند، ابراز کرد: طبق آخرین آمار ۲۶۰ نفر از اهالی روستا درگیر این مسمومیت بودند.

وی با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع از سوی دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت اما شایعاتی هم بود، اعلام کردد: عامل بیماری کرونا هم احتمال داده می‌شد و بالاخره افرادی درگیر بیماری بودند اما کرونا نبود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه ۱۷ نفر از این بیماران از اسدآباد به همدان منتقل شدند که تقریبا 8 نفر باقی ماندند و حال عمومی اکثر آنها خوب است و به خاطر احتیاط فعلا بستری هستند، ادامه داد: در حال حاضر وضعیت کنترل شده و شرایط خوب است اما باید همچنان بهداشت فردی رعایت تا زنجیره انتقال قطع شود.

مجذوبی از خانواده‌ها خواست نظارت دقیق روی فرزندان خود نسبت به رعایت بهداشت فردی داشته باشند و در ادامه نسبت به گلایه یک نفر از  اعضای خانواده بیماران نسبت به خدمات بیمارستان بعثت و انتشار فیلمی در این زمینه، عنوان کرد: کادر بیمارستان بعثت از ابتدا رسیدگی خوبی نسبت به بیماران داشتند و شاید در موردی ضعف‌هایی هم دیده شود و شرایط همواره ایده‌آل نیست.

وی بیان کرد: البته دستور رسیدگی این موضوع هم داده شد و با صحبتی که با آن فرد در بیمارستان داشتم نارضایتی‌اش از خدمات نبود بلکه می‌گفت «سم داده شده و به ما نمی‌گویید!» که با ارائه توضیحات سعی کردیم، قانع شود.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا در پایان حفظ آرامش در شرایط اضطراری و عدم ایجاد بدبینی در جامعه را مهم دانست و خواستار توجه به این موضوع شد.

انتهای پیام/89026/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول