اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

ممنوعیت کشت دوم در فامنین/ لزوم تغییر الگوی کشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین از برنامه ریزی در راستای تغییر الگوی کشت خبر داد و گفت: کشت دوم پس از برداشت محصولاتی نظیر غلات آبی، سیر و سیب زمینی تابستانه ممنوع است و با کشاورزان متخلف برخورد می‌شود.

ممنوعیت کشت دوم در فامنین/ لزوم تغییر الگوی کشت

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، منصور خزایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر علاوه بر کاهش منابع آبی با تغییرات در اقلیم منطقه روبرو هستیم اظهار کرد: تغییرات در دمای شب و روز، تغییر کیفیت آب و خاک و سایر عواملی که در رشد گیاهان موثر است لزوم شناسایی و معرفی الگوی کشت سازگار با اقلیم جدید را بیش از پیش آشکار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت  در حوزه محصولات باغی شامل ترویج کشت‌های جدیدی نظیر پسته، زعفران و گل محمدی است افزود: این گیاهان  علاوه بر مقاوم بودن در برابر کم‌آبی و کیفیت پایین خاک، بازار خوبی دارند و جزو محصولات با درآمد مناسب محسوب می‌شوند.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با تاکید بر اینکه کشت آنها طی سال‌های اخیر در منطقه  مورد توجه قرار گرفته است ادامه داد: ۲۴ هکتار از اراضی شهرستان در سال‌های اخیر  به احداث باغات پسته اختصاص یافته و  بالغ بر ۱۲ هکتار از این سطح عملیات پیوند زنی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: کشت زعفران نیز به عنوان یک فعالیت جانبی مورد توجه قرار گرفته به طوری که ۱۳.۵ هکتار از اراضی شهرستان به کشت زعفران اختصاص یافته و محصول تولیدی به شکل سنتی برداشت، بسته‌بندی و عرضه می‌شود.

خزایی با اشاره به اینکه بخشی از سطح زیر کشت زعفران شهرستان متعلق به زنان روستایی و در سطوح اندک خانگی است یادآور شد: با وجود سطح اندک، به دلیل مشارکت زنان در فرآیند تولید، مشارکت اجتماعی و  افزایش درآمد خانوار  ارزشمند و قابل توجه است.

وی در ادامه افزود: طی سال‌های اخیر کشت گل محمدی در شهرستان مورد توجه قرار گرفته و ۶.۵ هکتار از اراضی به کشت این محصول اختصاص یافته که در حال حاضر به صورت سنتی فرآوری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با تاکید بر اینکه تغییر در  الگوی کشت روندی تدریجی است متذکر شد: تغییر الگوی کشت علاوه بر بیشترین سازگاری با تغییرات اقلیمی  از نظر ملاحظات  اقتصادی و اجتماعی نیز قابل قبول است.

وی از برگزاری کلاس‌های آموزشی کشاورزان در راستای این تغییرات خبر داد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی خاص در سال زراعی جاری و کاهش شدید منابع آبی کشاورزان باید نسبت به برنامه‌ریزی کشت در هر سال زراعی برای کسب بیشترین درآمد با کمترین آسیب به منابع آبی و خاکی اقدام کنند.

خزایی بیان کرد: کشت دوم پس از برداشت محصولاتی نظیر غلات آبی، سیر و سیب زمینی تابستانه و... ممنوع است و با کشاورزان متخلف بدون هیچ اغماضی برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر کشت دوم محدود نشود، وضعیت منابع آبی شهرستان به ویژه آب‌های زیرزمینی بحرانی‌تر خواهد شد عنوان کرد: در راستای افزایش بهره وری، باید آبیاری با توجه به مراحل رشد فنولوژیکی گیاه و نیاز آبی کشت انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین خاطرنشان کرد:  جهاد کشاورزی همواره  با ارائه آموزش‌های ترویجی درصدد افزایش  میزان بهره‌وری آب در بخش کشاورزی  و گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین است به نحوی که توصیه به محدود کردن کشت‌های پر آب‌بر دارد.

وی در ادامه به اهمیت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری نظیر نوار تیپ تاکید کرد و گفت: سطح اجرای آبیاری با نوار تیپ در این سال زراعی در شهرستان فامنین بیش از  ۳۰۰ هکتار است که ۱۰ هکتار از این سطح مربوط به آبیاری غلات با نوار تیپ است.

خزایی با اشاره به  اینکه  بیش از ۲۵۰ هکتار از  کشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای  و کشت‌های زیر پلاستیکی نظیر هندوانه و خربزه  با سیستم آبیاری نوار تیپ آبیاری می‌شود اظهار کرد:  میزان هدررفت آب در روش آبیاری بارانی در این شهرستان به ویژه در مواقع وزش باد بالاست لذا استفاده از سیستم آبیاری تیپ به عنوان جایگزینی مناسب باعث افزایش بهره‌وری مصرف آب خواهد شد.   

انتهای پیام/89033/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول