اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

نجات‌ یک‌ روستا با اقدامات به موقع و پیشگیرانه دهیار

اقدامات پیشگیرانه دهیاری روستای حکیم باشی از توابع شهرستان کوهچنار، باعت جلوگیرای از وقوع سیل و آبگرفتگی در این منطقه شد.

نجات‌ یک‌ روستا با اقدامات به موقع و پیشگیرانه دهیار

دهیار روستای حکیم‌ باشی ده بالا شهرستان کوه چنار در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، ضمن اشاره به بارش های شدید و بی سابقه اخیر گفت: در بارش های شدید اخیر در منطقه که از طرف کارشناسان  هواشناسی نیز اعلام‌ هشدار و خطر شده بود به لطف الهی هیچ گونه مشکل و خسارتی نداشتیم.

عیسی محمدی اقدامات پیشگیرانه از وقوع سیل در این‌ منطقه را دلیل این مهم دانست و تصریح کرد: از ابتدای ورود در حوزه دهیاری در فکرحل  مشکل بزرگی که در  روستا وجود داشت بودم  و به همین‌ دلیل سالهای قبل با پیگیری های مکرر، کانالی به طول ۲۱۰ متر در دره احداث شد و سال گذشته نیز اقداماتی در این‌ کانال صورت گرفت.

محمدی با اشاره به اهمیت کانال سیل بر احداث شده  گفت: این‌ کانال با زحمات زیادی در دره ای که از وسط ده می گذشت، احداث شد ودر  سال گذشته نیز توسط بیل میکانیکی آزاد، مرحله لایکوبی انجام گرفت و جاهایی که احتمال زیاد سیل بود را  آب پرس بستیم  تا کاملا پیشگیری شود.

محمدی، آبگرفتگی بعضی از منازل در مواقع بارش را از دیگر مشکلات و معضلات روستا عنوان کرد و گفت: در گذشته ،با کوچکترین بارندگی مشکل آبگرفتگی معابر و منازل را داشتیم‌ که این‌ مشکل نیر در سال۱۳۹۷ رفع شد.

وی افزود: احداث ۱۰‌ چاه جذبی در کوچه ها از دیگر اقدامات پیشگیرانه بود که انجام‌ گرفت و مشکل آبگرفتگی حل شد.

دهیار روستای حکیم باشی، حفر چاه های جذبی را بهترین روش جهت جلوگیری ازبحران‌ آبگرفتگی عنوان کرد و گفت: این چاه های جذبی،علاوه بر رفع مشکل آبگرفتگی  به عنوان مکان‌های ذخیره آب نیز محسوب می شوند  که از هدر رفت آب باران‌ جلوگیری می شود.

محمدی با اشاره به شرایط خاص و مشکلات اقتصادی فعلی در کشور و به تبع آن‌ مشکلات اقتصادی و عدم‌ بودجه در استان گفت: در اکثر مناطق و  روستا ها مشکلات زیادی وجود دارد اما بودجه های اختصاصی مربوطه فقط صرف هزینه های جاری میشود و برای هزینه های عمرانی هبچ‌ بودجه ای نیست.

وی یکسان سازی بودجه دهیاری  در استان ها و توزیع عادلانه هزینه در دهیاری ها را تنها دلیل حل مشکلات و معضلات دانست و گفت: در حوزه دهیاری با کمبود بودجه مواجه هستیم و در حوزه راه اندازی طرح درامد زا  نیز هیچ بودجه ای نبست و این‌کار را بدای ما دهیار ها سخت کرده است.

محمدی گفت: در مقایسه استان فارس با دیگر استان ها  متوجه کمبود بودجه در استان می شویم.هر استانی بر اساس  منابع و مالیات ارزش افزوده، بودجه دریافت می کند که این‌ مبلغ در استان فارس بسیار کم‌ و ناچیز است.

وی افزود: درامد معیشتی ۶۰ درصد از  مردم روستای حکیم‌ باشی با کشاورزی و باغداری است که اگر اقدامات پیشگیرانه جلوگیری از وقوع سیل و آبگرفتگی انجام‌ نمی شد خسارات جبران‌ ناپدیری به آنها وارد شده بود.

محمدی در پایان‌ ابراز امیدواری کرد که با نگاه عادلانه از طرف مسئولین‌ در تخصیص بودجه به دهیاری ها در جهت رفع و یا به حداقل رساندن مشکلات، دهیار ها بتوانند با خدمات ارزنده و  گام‌های مثبت، موثرتر واقع شوند.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول