اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

سیل ۷۱۵ میلیارد تومان به بخش کشاورزی و عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت زد

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: مجموع خسارت‌های سیل در بخش کشاورزی ۳۴۰ میلیارد تومان و در بخش عشایری ۳۷۵ میلیارد تومان است.

سیل ۷۱۵ میلیارد تومان به بخش کشاورزی و عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت زد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، حسین برزگر صبح امروز در جلسه ستاد بحران چهارمحال و بختیاری گفت: از آنجایی که در فصل برداشت محصولات زراعی هستیم و در سیل اخیر حرکت آب‌های روان در استان شدت بیشتری گرفت خسارت‌های بسیاری را به بخش کشاورزی و عشایری وارد کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: خسارت در شهرستان کوهرنگ بیشتر در منطقه بازفت و بیرگان بود، در شهرستان لردگان بیشتر در پشتکوه میلاس و شیلات‌ها، در شهرستان‌ شهرکرد نیز در مرغملک، سودجان و اوج بغاز، در شهرستان بن بیشتر در بارده، شیخ‌شبان و حیدری، در شهرستان اردل بیشتر در سرخون، لندی، مناطق عشایری دیناران، رستم‌آباد و آلیکوه، در شهرستان بروجن نیز تعدادی از شیلات‌های شمس‌آباد و اراضی امام قیس دچار آسیب شدند و در شهرستان‌های فارسان، سامان و خانمیرزا شدت خسارت کمتر بوده است.

۸۵ تیم ارزیابی از دامپزشکی، امور عشایر و جهاد در حال ارزیابی خسارت‌ها هستند

وی ادامه داد: نزدیک ۸۵ تیم ارزیابی از دامپزشکی، امور عشایر و جهاد در حال ارزیابی خسارت‌ها هستند.

برزگر بیان کرد: مکان و نوع خسارت‌های این سیل با خسارت‌های سال ۹۸ متفاوت بود و محل‌هایی که در سال ۹۸ دچار آسیب شدند امسال خسارت نداشتند.

وی ادامه داد: تنها در چند شیلات که محل استقرار شیلات مشکل داشت و محل‌هایی که حرکت روان‌آب‌ها زیاد شد آسیب‌ها تکرار شد وگرنه با پیش‌بینی‌های انجام گرفته از تکرار بسیاری آسیب‌ها جلوگیری شد.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار داشت: ۲۵ هزار خانوار عشایری و ۱۲۴ هزار نفر جمعیت عشایر استان است که ۳۸ هزار هکتار از مراتع، بیش از یک هزار هکتار از زراعت، ۱۵۰ هزار هکتار باغ و بیش از ۴ هزار دام سبک، بیش از هزار کیلومتر راه و ایل‌راه‌های عشایری، ۲ هزار و ۶۰۰ جایگاه گوسفند عشایری و مقداری از کانال‌ها آسیب دیده است.

وی افزود: همچنین بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن محصولات شیلات، یک هزار و ۱۳ هکتار از اراضی، یک هزار و ۵۰ هکتار از باغات و ۷۵۰ رأس دام سبک روستایی آسیب دیده است.

برزگر ادامه داد: بیشترین خسارت‌ها در زیرساخت‌های عمومی بخش کشاورزی شامل کانال‌ها، جاده بین مزارع، قنوات، سردهنه‌ها و سربندها، پمپاژها و سرریز ۱۸ سد خاکی است که مجموع خسارت‌ها در بخش کشاورزی ۳۴۰ میلیارد تومان و در بخش عشایری ۳۷۵ میلیارد تومان است.

وی در پایان گفت: از آنجایی که در فصل آبیاری مزارع و باغات هستیم نیاز ضروری به بیل مکانیکی برای تمیز کردن کانال‌ها است که در حال حاضر ۱۲ بیل در حال فعالیت هستند.

برآورد اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای مرمت بندهای خاکی

اصغر احمدی در ادامه این جلسه گفت: بندهای خاکی و سازه‌های سنگی ملاتی به عنوان ضربه‌گیر در سیلاب اخیر نقش خود را نشان داد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: این بندها اراضی زیردست بارده را از خسارت‌های جبران ناپذیر نجات داد و حتی در برخی نقاط مانع سرعت گرفتن سیلاب‌ها شد لذا توجه به اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آب‌خوان‌داری ضرورت دارد.

وی ادامه داد: برخی بندها به دلیل شدت بالای سیلاب آسیب‌‌ دیدند که مرمت پروژه‌های آبخیزداری حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد.

آرد، نهاده دامی و چادر مهمترین مشکلات عشایر پس از سیل

یحیی حسین‌پور نیز در ادامه گفت: عشایر در ۸۰ درصد استان مستقر هستند که با توجه به اطلاع‌رسانی‌های انجام شده در خصوص خروج از دره‌ها خسارت چندانی به این قشر وارد نشد.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری افزود: به غیر از یک مورد چوپان گمشده که بیشتر به خاطر بی‌احتیاطی خودش بوده مورد مفقودی و یا خسارت جانی در استان گزارش نشده که این یک برگ برنده برای استان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: سرکشی‌ها بعد از بارندگی در مناطق عشایری آغاز شد و نبود آب‌ شرب و مسدودی ایل‌راه‌های عشایری از جمله مشکلات عمده بود که به کمک نیروهای امدادی با سرعت بالا رفع شد و نگذاشتیم ایل‌راهی در طول بارش برای تسریع امدادرسانی‌ها مسدود شود.

حسین‌پور بیان کرد: کمبود آرد، نهاده دامی و کمبود چادر عشایری و سرپناه در مناطق عشایری از جمله مشکلاتی است که هنوز رفع نشده و از مسئولان درخواست کمک داریم.

محیط زیست استان بیش از سه میلیارد تومان خسارت دیده است

سعید یوسف‌پور در ادامه جلسه گفت: در بخش محیط زیست، آبشخورها در برخی مناطق به کلی تخریب شد همچنین دو پست دیده‌بانی و یک دکل بی سیم دچار خسارت شد.

سرپرست اداره‌کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نیروهای محیط زیست در سه مرحله نسبت به پاکسازی امام‌زاده بارده اقدام کردند، اظهار داشت: با برآوردهای اولیه صورت گرفته محیط زیست استان بیش از سه میلیارد تومان خسارت دیده است.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول