اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

افزایش 10 میلیون بشکه‌ای صادرات نفت روسیه به چین در نیمه نخست 2022/ صادرات آمریکا 45 درصد کاهش یافت

طبق آمار رویترز، صادرات نفت ایران و ونزوئلا به چین با 50.5 درصد افزایش، بیشترین رشد را ثبت کرده و صادرات نفت آمریکا با 45.7 درصد کاهش، بیشترین افت را داشته است.

افزایش 10 میلیون بشکه‌ای صادرات نفت روسیه به چین در نیمه نخست 2022/ صادرات آمریکا 45 درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، نظم جدیدی بر بازار نفت حاکم شد، بدین صورت که صادرات نفت روسیه از اروپا و آمریکا به سمت بازارهای شرق آسیا شامل هند و چین تغییر مسیر داد و این موضوع تغییر آرایش کشورهای عرضه‌کننده نفت در بازارهای مقصد شد.

حال سوال اساسی این است که در نظم جدید بازار نفت، آرایش کشورهای عرضه‌کننده به چه صورت است؟

*صادرات نفت عربستان و آمریکا به چین کاهش یافته است

خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «Russia is China's top oil supplier for 2nd month, Saudi volumes tumble» به بررسی تغییر وضعیت صادرات نفت کشورهای عرضه‌کننده به چین در 6 ماهه اول سال‌های 2021 و 2022 (سال جاری میلادی) پرداخته است.

طبق تصویر 1، تناژ صادرات نفت روسیه، عراق، مالزی و امارات به چین افزایش داشته و در عوض از تناژ صادرات عربستان، آنگولا، برزیل، آمریکا و عمان کاسته شده است.

تصویر 1

طبق گزارش رویترز، صادرات نفت ایران و ونزوئلا به دلیل شرایط تحریمی به از مالزی به مقصد چین صادر می‌شود.

*افزایش صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت روسیه به چین در 6 ماه نخست 2022

در تصویر 2، میزان تجمیعی صادرات نفت کشورها به چین در 6 ماهه نخست سال 2021 و 2022 بر حسب میلیون بشکه آورده شده است. نکته جالب توجه اینکه صادرات نفت روسیه به چین با وجود تخفیف‌های هجومی تنها 10 میلیون بشکه در طول 6 ماه افزایش داشته است.

تصویر 2

*افت 45 درصدی صادرات نفت آمریکا به چین

تصویر 3، درصد تغییرات صادرات نفت کشورها به چین در دو سال 2021 و 2022 مقایسه شده است. طبق آمار رویترز، صادرات نفت آمریکا با 45.7 درصد کاهش، بیشترین افت را داشته است.

تصویر 3

*مقصد اصلی صادرات نفت روسیه به بازار شرق آسیا هند بود نه چین

طبق گزارش رویترز، صادرات نفت روسیه به چین تنها حدود 4 درصد نسبت به سال گذشته میلادی افزایش داشته است معادل روزانه 66 هزار بشکه. این موضوع در حالی است موسسه مطالعات انرژی آکسفورد نیز در گزارشی عنوان کرده است که مقصد اصلی صادرات نفت روسیه در بازار شرق آسیا، کشور هند بوده است نه چین.

در تصویر 4، تغییرات میزان صادرات نفت روسیه به هند و چین آورده شده است. همانطور که مشخص است، صادرات نفت روسیه به چین، رشد قابل ملاحظه‌ای نداشته است، اما صادرات نفت روسیه به هند جهش چشمگیری پیدا کرده است.

تصویر 4

انتهای پیام/ ت 21

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول