اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

تاکید پاکستان بر توسعه همکاری‌های مخابراتی و حمل‌ونقلی در چارچوب شانگهای

وزیر امور خارجه پاکستان گفت: ما خواستار تسریع به هم پیوستگی و شکوفایی منطقه‌ای هستیم.

تاکید پاکستان بر توسعه همکاری‌های مخابراتی و حمل‌ونقلی در چارچوب شانگهای

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه پاکستان در نشست شورای وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر «تاشکند» گفت: ما خواستار تسریع به هم پیوستگی و شکوفایی منطقه‌ای هستیم. 

وی بر حمایت «اسلام آباد» از ابتکارات گسترش همکاری‌های حمل و نقلی و مخابراتی در چارچوب سازمان همکاری شانگهای تاکید کرد. 

وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: به هم پیوستگی در منطقه سازمان همکاری شانگهای از طریق ساخت خطوط ریلی و زمینی، افتتاح جاده‌های دریایی و هوایی در اجرای طرح‌های مشترک یک مسئله کلیدی محسوب می‌شود. 
زرداری ادامه داد: در این راستا ما از «استراتژی توسعه به هم پیوستگی و ایجاد کریدورهای حمل و نقل موثر حمایت می‌کنیم. پاکستان در طرح ساخت خط ریلی ترانس افغان با کشورهای برادر ازبکستان و افغانستان به طور فعال شرکت می‌کند. 

وی خاطرنشان کرد: این خط ریلی برای آسیای مرکزی دسترسی به بنادر دریایی پاکستان را فراهم می‌کند و به یکی از حلقه مهم سیستم حمل و نقل منطقه سازمان همکاری شانگهای تبدیل خواهد شد. ما خواستار دستیابی به توافقات متقابل سودمند در چارچوب سازمان همکاری شانگهای در زمینه لجستیک، انبارداری، حمل و نقل چندوجهی و دیگر هستیم. 

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.

در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای‌ شدند. هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.

اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند. در نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر «دوشنبه» در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی مراحل و فرایندهای ارائه مقام شریک گفت وگو به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شده است.
انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول