اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  مسئولیت های اجتماعی

روایت دستان گرم خیرین بر تن سرد مردم «اندیکا»

اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیکا برگزارش و طی آن خیرین برای محرومیت‌زدایی از منطقه اندیکا اعلام آمادگی کردند.

روایت دستان گرم خیرین بر تن سرد مردم «اندیکا»

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، شهرستان اندیکا یکی از شهرستان‌های استان خوزستان است و مرکز آن، شهر قلعه خواجه است.

این شهرستان پیش از این بخشی از شهرستان مسجدسلیمان بود. جریان تبدیل شدن بخش اندیکا به شهرستان از سال ۱۳۸۴ آغاز و در نیمه دوم سال ۸۶ نهایی شد. این شهرستان دارای ۵۹۵ روستا و آبادی پراکنده، ۶ دهستان، ۳۳ هزار هکتار زمین کشاورزی و ۲۰۰ آثار تاریخی است.

اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیکا با حضور جمعی از مسؤولان برگزار شد.

در این مراسم عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس، سنگدوینی، رییس و احمد نادری، دبیر  فراکسیون خیرین و امور خیریه مجلس شورای اسلامی و تعدادی از اعضای این فراکسیون، جمعی از خیرین و نیکوکاران و نیز نمایندگان گروه‌های جهادی، حضور داشتند.

حسن حمزه‌زاده، دبیر اجرایی اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیکا در آغاز این نشست با بیان سخنانی، اظهار کرد: این تشکل با زحمات ورناصری، نماینده مجلس و حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ تشکیل شده است. 

وی در ادامه با خیر مقدم به نمایندگان مجلس و خیرین حاضر در این نشست، درباره علت تشکیل این مجمع، گفت: اندیکا را از سیل آبان ماه سال قبل شناختیم؛ شهری محروم که کسی با آن آشنایی نداشت. منطقه اندیکا منطقه محرومیت‌خیزی نیست.‌ روی آب هستند اما آب ندارند، تمدن چند هزار ساله دارند اما در زاغه‌ها زندگی می‌کنند. این شهر مظهر تناقض است.

حمزه‌زاده ادامه داد: زلزله خانه‌های اندیکا را خراب می‌کند اما دو روز بعد این خانه‌ها ساخته می‌شود؛ چون خانه‌ها زاغه‌های ساده‌ای هستند که با گذاشتن چند سنگ درست می‌شود.

وی تاکید کرد: مردم اندیکا عشایری هستند که زمانی جلوی پرتغالی‌ها ایستادند و در مقطعی در جنگ از کشور دفاع کردند و الان در صف دریافت کمک هستند و دیدن این وضعیت ناراحت‌کننده است.

 دبیر اجرایی اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیکا افزود: در اثر ‌رفت و آمدهای مرتبط با بنیاد فجر به منطقه اندیکا با آنچه در این شهر می‌گذرد آشنا شدیم. بضاعتی در مجموعه خیری در کشور داریم که مساله‌ها را حل می‌کنند و مسایل باید مطرح شود تا حل شوند.

حمزه‌زاده با بیان اینکه کارهای کوتاه‌مدت دارای اثرگذاری موقت هستند، ادامه داد: برای کارهای بلندمدت باید از توان خیرین و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مانند مرکز پژوهش‌های مجلس استفاده کنیم تا مسایل اندیکا حل شود.

وی ادامه داد: با ظرفیت خیرین آشنا هستم و از گروه‌های مختلف خیرین دعوت کردیم و حتی از خیرین که نوآوری‌هایی دارند و در کار خیر خلاقیت به خرج داده‌اند درخواست کردیم تا برای استفاده از توان آنها اینجا حضور یابند. الان عصاره خیرین کشور در این جمع حضور دارند و می‌توان با هم‌افزایی آنها را به میدان آورد تا یک کار به صورت دسته جمعی انجام و مشکلات اندیکا مرتفع شود.

علیرضا ورناصری، نماینده مردم لالی، هفتکل، مسجد سلیمان و اندیکا در خانه ملت با بیان سخنانی در این نشست اظهار کرد: به نیابت از مردم صبور اندیکا قدردان لطف مردم از بدو حادثه در ۱۰ ماه پیش هستم که شاهد محبت‌های شما بوده‌ایم.

وی افزود: شاید اگر این حادثه اتفاق نمی‌افتاد کسی با اندیکا و مشکلات آن آشنا نبود. زلزله‌ای در اندیکا اتفاق افتاد و سه روز بعد تمام مردم را تحت تاثیر قرار داد و حتی همشهریان من به عمق فاجعه پی نبرده بودند. وقتی عمق حادثه مشخص شد از مدیر رادیو فرهنگ استمداد خواستم و ساعتی بعد شبکه خبر و به ساعتی بعد همکاران مجلس و رییس مجلس و رییس جمهور تماس گرفتند.

وی افزود: اعلام کردم که بدون ریالی هزینه دولتی کمتر از یک هفته همه را به جای خودش برگردانیم. با چند سنگ و تیر خشک از درختان بلوط خانه‌ها ساخته می‌شود.

اندیکا، پرآب ترین شهرستان کشور

ورناصری ادامه داد: ما ثروت زیادی داریم، پرآب‌ترین شهرستان کشور هستیم اما به مانند گنج نهان است که قابل استفاده نیست. زلزله سال قبل عمق محرومیت اندیکا را مشخص کرد. اندیکا باعث شد گستره پهناوری از ایران در حاشیه جنوب و شمال زاگرس دیده شود. این منطقه سرشار از ثروت و فرصت است و ثروت عجیبی می‌توان بهره‌برداری کرد مانند نفت که ۱۱۰ سال است از آن منطقه استخراج می‌شود.

شهری بدون تخت بیمار و متخصص

نماینده مردم اندیکا در مجلس گفت: در این شهرستان یک تخت بیمار و یک متخصص در این شهرستان وجود ندارد. مطمئن هستم خداوند حکمتی در آن زلزله گذاشته است. ۱۳۰ روستا در این حادثه بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند و به ۱۲۲ روستا راه ندارند که به آنها مصالح برسانیم و فقط ۸ روستا بازسازی شدند.

وی تأکید کرد: به ذهن اینطور تصور می‌شود که کسی کار نکرده اما بدانید که هر چه کار شده بعد از استقرار جمهوری اسلامی بوده اما عمق محرومیت نیازمند کار زیاد است که باید خیرین در آن حاضر شوند و البته با سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی درست طرح‌ها را پیش ببریم. دولت برای اندیکا سند توسعه تاسیس کرده و إن‌شاء الله خیرین در کنار دولت برخی‌از نیازها را تامین کنند.

وی تأکید کرد: به نمایندگی از مسئولین شهرستان، آمادگی خود را برای اجرای برنامه‌های خیرین برای رفع مشکلات اندیکا و منطقه زاگرس جنوبی در استان‌های خوزستان، لرستان و کهکیلویه و بویراحمد اعلام می‌کنم.

 عبدالرضا مصری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی در این مراسم اظهار کرد: قرار بود قالیباف در این مجلس حضور ‌داشته باشد که به دلیل شرکت در جلسه‌ای برای ساختار بودجه امکان حضور نیافتند و به نمایندگی از ایشان حاضر شدم تا سلام رییس مجلس را خدمت شما ابلاغ کنم.

وی افزود: روایتی است که در ایام ماه محرم مبنی بر اینکه؛ ملائکی که بعد از مراسم عزاداری به آسمان بازمی‌گردند، نورانی هستند و باقی ملائک حسرت آنها را می‌خورند و گلایه‌مند می‌شوند. ندا می‌آید که بروید و پرهای خودتان را به دیوارهای مراسم عزاداری بمالید و نورانی شوید. ما الان برای حضور در این جمع همان بهره را خواهیم بود و قلوب ما نورانی می‌شود.

 نایب رییس مجلس شورای اسلامیبا اظهار اینکه به واسطه بیست سال مدیرکلی در کمیته امداد، تجربه آشنایی با خیرین را دارم، گفت: تجربه‌ام می‌گوید که خیر برگزیده شده است و خدا او را خواسته است و کسی به‌صورت اتفاقی خیر نمی‌شود.

مصری ادامه داد: در ایامی توفیق یافتم در این جمع حضور داشته باشم که ایام بزرگی است، عید قربان و عید غدیر و روز مباهله را داشتیم. در این ایام حضرت ابراهیم با اسماعیل خود آمد و پیامبر اسلام با هر چه داشت در مباهله حاضر شد. 

وی‌ با اشاره به آیه قرآن در باب دستگیری از مسکین و یتیم و اسیر، گفت: جواب اینکه خیرین چه کردند که انتخاب شدند باید گفت حضرت زهرا چه کرد که لایق اطعام بهشتی شد؟ خداوند در قرآن می‌فرماید؛ آن چه دوست داشت و برای عزیزانش تهیه کرده بود وقتی مسکین در زد آن را تقدیم کرد، روز بعد از آن را به یتیم تقدیم کرد و شب سوم هم به اسیر بخشید. او در امتحان‌های الهی قبول شد و خداوند آنچه خودش دوست داشت را به او تقدیم کرد.

نایب رییس مجلس ادامه داد: در هیچ آیه‌ای نیست که اجر خدا برابر با اجر انسان باشد. آنچه انسان دوست دارد خیلی ضعیف است و آنچه خدا دوست دارد خیلی بزرگ است و آن نصیب خیر می‌شود. خیر آنچه دوست دارد را می‌بخشد نه آنچه مازاد است. به شما خیرین تبریک می‌گویم که از آنچه دوست دارید می‌گذرید و خدا اجز شما را با آنچه دوست دارد خواهد داد.

وی تأکید کرد: زلزله برای مردم اندیکا امتحان بود برای صبر مردم آن شهر و امتحانی بود برای کسانی است که خبر زلزله را شنیدند. به‌ مانند غدیر که امتحان مردم آن زمان بود و الان ما در معرض امتحان ولایت هستیم. وقتی در اندیکا تصاویر زلزله را می‌بینیم دیگر‌ چه حجتی مانده است که به موضوع ورود کنیم. شما خیرین حاضر در این جلسه در این امتحانات قبول شدید که یاریگر اندیکا هستید.

مصری  اعلام کرد: پیامبر گفت کسی پیش خدا عزیزتر است که نفعش بیشتر به مردم برسد.

 رمضان علی سنگدوینی، رئیس فراکسیون خیرین و امور خیریه مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این نشست بود،گفت: انسان‌های عاشق که آنها را با نام خیر می‌شناسیم باید از سوی مردم تشویق شوند. شما خیران عاشق هستید. از بیش از یک سال پیش در جمع شما عاشقان هستم که انسان‌هایی بزرگ هستید و بدون هیچ خواسته‌ای وارد این کار می‌شوید.

وی ادامه داد: خیرین برای این در اینجا گرد هم آمده‌اند تا برای آخرت خود کاری کنند. برای اولین بار است که این حرکت انجام می‌شود تا خیرین از یک شهر محرومیت‌زدایی کنند، حرکت خوبی است و انتخاب اندیکا شروع خوبی است.

از خیرین کم استفاده می‌کنیم

سنگدوینی  با بیان اینکه پیش رؤسای سه قوه گفته‌ام که از ظرفیت خیرین کم استفاده می‌کنیم، تاکید کرد: خیرین خودشان یک دولت هستند و وقتی عاشقانه وارد این عرصه می‌شوند باید از آنها استفاده کنیم. هر جای کشور را بخواهید بسازید، می‌توانید از ظرفیت آنها استفاده کرد. حتی رییس جمهور باید از خیرین در سفرهای استانی استفاده کند. یک بار به آقای قالیباف گفتم که خیرین ظرفیت مادی و معنوی دارند چه در داخل کشور باشند و چه آنها که خارج از کشور هستند. خیرین فقط به دنبال آخرت هستند و هیچ خواسته‌ای هم ندارند.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: عشق به مردم است که خیرین را در این نشست جمع کرده است. باید شرایطی را فراهم کنیم تا خیرین اقدامات خود را همچنان عاشقانه ادامه دهند و نباید در این عرصه اذیت شوند. آنها آبادانی و دستگیری می‌کنند و از کارهای خیر خود خسته نمی‌شوند.

خیری که هزینه تحصیل 2 هزار نیازمند را متقبل شد

وی اظهار کرد: یک زمانی شخص ‌خیری که نمی‌خواهد نامی از او مطرح باشد، اعلام امادگی کرد که هزینه تحصیل ‌۲ هزار محصل نیازمند و یتیم را از ابتدایی تا دانشگاه متقبل شود. ما دست او را گذاشتیم روی دست مسئول ولی متاسفانه کاری انجام نشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول