اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

امکان اهدای خون برای جمعیت روستایی کشور باید فراهم شود / ضرب‌الاجل سازمان انتقال خون ایران به پایگاه قوچان

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: راه‌اندازی اتوبوس‌های خون‌گیری بهترین راه برای فراهم کردن امکان اهدای خون برای جمعیت روستایی در سطح کشور است که متأسفانه تاکنون این مسئله تنها در خراسان شمالی محقق شده است.

امکان اهدای خون برای جمعیت روستایی کشور باید فراهم شود / ضرب‌الاجل سازمان انتقال خون ایران به پایگاه قوچان

مصطفی جمالی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در حاشیه بازدید از پایگاه انتقال خون قوچان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قوچان، اظهار کرد: طی چند ماه گذشته اتفاق مناسبی برای ذخایر خونی کشور رخ‌داده و میزان ذخایر بی‌نظیر است که این مسئله نشان از مراجعه بالای مردم و فعالیت‌های شبانه‌روزی در سازمان دارد.

وی بیان کرد: امروز کشور با اوج‌گیری دوباره کرونا روبرو شده است اما اهداکنندگان خون باید روند مراجعه خود را کاهش ندهند تا کشور با کمبود ذخایر خونی روبرو نشده و پاسخگوی بیمارستان‌ها برای تأمین خون و فرآورده‌های آن باشیم تا هیچ هم‌وطنی به این دلیل از بین نرود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران میزان ذخایر خونی را مهم‌ترین رکن در تصمیم‌گیری این سازمان دانست و خاطرنشان کرد: اگر درگذشته میزان ذخایر خونی را 5 روز در نظر می‌گرفتیم طی 3 ماه اخیر میانگین کشوری به حدود 10 روز رسیده است.

امکان اهدای خون برای جمعیت روستایی کشور باید فراهم شود

جمالی با یادآوری این موضوع که برای راه‌اندازی اتوبوس‌های سیار خون‌گیر باید طی سال‌های گذشته پیگیری این مسئله انجام می‌شد، گفت: امروز تنها استان خراسان شمالی توانسته است از مصوبات سفر ریاست جمهوری، اتوبوس خون‌گیری تهیه کند اما متأسفانه برای دیگر استان‌ها موفق نبوده‌ایم.

وی تأکید کرد: جمعیت روستایی بسیار مهم بوده و ایجاد ساختمان در هر روستایی توجیه ندارد پس بهترین راه، اتوبوس‌های خون‌گیری است که می‌تواند امکان اهدای خون را برای این جمیعت فراهم کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به این موضوع که طی چند ماه اخیر بیماران خاص که نیاز به خون‌دارند با مشکلی از نظر تأمین روبرو نبودند، تصریح کرد: مهم‌ترین کار برای این افراد که مرتب به آن‌ها خون تزریق می‌شود توسط سازمان انتقال خون فراهم کردن کیسه‌های فیلتردار است تا خون سالم برای آن‌ها تهیه شود.

جمالی ادامه داد: البته آزمایش‌های اختصاصی نیز باید برای این افراد راه‌اندازی شود تا سلامت خونی که به این افراد تزریق می‌شود به‌ حد اعلا برسد و این مسئله نیازمند اعتبار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران فاقد فنّاوری پالایش خون است، یادآور شد: بر اساس قرارداد بسته‌شده با کشور آلمان، پلاسمای مازاد بر نیاز، به شرکت‌های پالایشگر خارجی فرستاده‌شده و پس از تبدیل‌شدن به دارو به داخل بازمی‌گردد تا برای مردم استفاده شود.

ضرب‌الاجل سازمان انتقال خون ایران به پایگاه قوچان

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به بازدید انجام‌شده از پایگاه انتقال خون قوچان گفت: این شهرستان دارای شرایط کامل و استانداردی بوده و قابل‌قبول است اما انتظار می‌رفت روزانه میزان اهدا به حدود 50 نفر برسد که این رقم در حال حاضر حدود 15 نفر در روز است و سازمان انتقال خون از این مسئله رضایت ندارد.

وی بابیان اینکه باید مسؤولان استانی و شهرستان از این ظرفیت خوب به‌درستی استفاده کنند زیرا مردم کشور به‌ویژه شهرهای مذهبی مثل قوچان همیشه پای‌کار بوده و حس نوع‌دوستی دارند، افزود: به‌طور حتم در این میان مشکلی وجود دارد که با توجه به جمعیت بالای این شهرستان، میزان اهدای روزانه پایین است زیرا برخی شهرهای هم‌جوار قوچان علیرغم کمبود امکانات در پایگاهشان 2.5 برابر در روز مراجعه‌کننده دارند.

جمالی تأکید کرد: دستوری در این زمینه صادرشده است تا مشکلات بررسی شود و اگر پایگاه انتقال خون قوچان نتواند ظرفیت را بالا ببرد ممکن است با توقف در فعالیت روبرو شود چون بهره‌وری حال حاضر آن پایین بوده و این مسئله تبدیل به هدر رفت منابع و امکانات می‌شود.

انتهای پیام/ 70043

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول