اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

سمرقند میزبان ششمین کنگره بین المللی «میراث فرهنگی ازبکستان»

ششمین کنگره بین المللی جامعه جهانی «میراث فرهنگی ازبکستان – پایه رنسانس جدید» به میزبانی شهر «سمرقند برگزار شد.

سمرقند میزبان ششمین کنگره بین المللی «میراث فرهنگی ازبکستان»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، ششمین کنگره بین المللی جامعه جهانی «میراث فرهنگی ازبکستان – پایه رنسانس جدید» در کاخ خلاقه جوانان شهر «سمرقند برگزار شد.

«عزیز عبدالحکیم اف» معاون نخست وزیر، وزیر گردشگری و میراث فرهنگی ازبکستان در این مراسم به صورت ویدئو کنفرانس گفت: ازبکستان از نظر تاریخی در قلب جاده ابریشم قرار دارد و از نظر تنوع مذهبی، فرهنگی و قومی متمایز است. در قلمرو ازبکستان معاصر شخصیت‌های برجسته جهانی زندگی و فعالیت کردند.

وی افزود: آثار تاریخی معروف تا به امروز باقی مانده‌اند. 200 اثر تاریخی در فهرست میراث فرهنگی «یونسکو» ثبت شده‌اند.

وزیر گردشگری و میراث فرهنگی ازبکستان همچنین از تمام دست اندرکاران حفظ و توسعه میراث فرهنگی کشور تشکر کرد.

«فردوس عباالخالق اف» رئیس جامعه جهانی در آموزش، حفظ و تعمیم میراث فرهنگی ازبکستان نیز در این  مراسم گفت: از پیش نویس «میراث فرهنگی ازبکستان در مجموعه‌های جهان» می‌توان به عنوان یکی از درخشان ترین نتایج سیاست ازبکستان جدید، اصلاحات انجام شده توسط «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور در زمینه فرهنگی تلقی کرد.

وی افزود: بر اساس استراتژی توسعه ازبکستان، از سال 2016 میلادی موضوع آموزش، حفظ و تعمیم میراث فرهنگی ازبکستان در اولویت سیاست دولت قرار گرفت و این برخورد و توجه رئیس جمهور و دولت نتایج مثبت را به بار آورد و جامعه جهانی به آن اعتراف کرده‌اند.

رئیس جامعه میراث فرهنگی ازبکستان ادامه داد: کنگره امروزه و مجموعه‌ای از کتاب‌های «میراث فرهنگی ازبکستان در مجموعه‌های جهان» یکی از این نتایج است. این کار برای تمام جامعه جهانی، برای کشور و برای جوانان ما بسیار مهم است.

عبالخالق اف همچنین عنوان کرد: رونمایی 10 جلد جدید کتاب آلبوم از مجموعه «میراث فرهنگی ازبکستان در مجموعه‌های جهان» رویداد کلیدی این کنگره شد. بدین ترتیب مجموعه کتاب‌های مصور که بیش از 350 دانشمند از بیش از 25 کشور جهان، 100 کتابخانه و موزه معروف جهانی روی آن کار کرده‌اند، به 60 جلد رسیده است.

در این کنگره بیش از 250 خاورشناس برجسته جهان شرکت کردند که در میان آنها 33 مدیر موزه‌های معروف بین المللی، 15 مدیر موزه‌های ملی، بیش از 15 پژوهشگر، بیش از 20 پروفسور و بیش از 20 متخصص علوم وجود دارند.

این کنگره توسط جامعه جهانی در آموزش، حفظ و تعمیم میراث فرهنگی ازبکستان با حمایت بیش از 10 سازمان بین المللی و 5 سازمان ملی برگزار شد.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول