اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد کلان و بودجه

پیشنهاد تشکیل شورای عالی دیپلماسی/تعداد دانشجویان ایران نسبت به اول انقلاب 21 برابر شده است

وزیر اسبق امور خارجه در نخستین همایش دیپلماسی اقتصادی گفت: در حالی که جمعیت کل کشور نسبت به اول انقلاب حدود 2.5 برابر شده، اما جمعیت دانشجویان کشور نسبت به انقلاب 21 برابر شده است.

پیشنهاد تشکیل شورای عالی دیپلماسی/تعداد دانشجویان ایران نسبت به اول انقلاب 21 برابر شده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی‌اکبر صالحی وزیر اسبق امور خارجه امروز در اولین همایش دیپلماسی اقتصادی در محل مرکز همایش صداوسیما اظهار داشت: انقلاب اسلامی با تمام فراز و نشیب‌ها به راه خود ادامه می‌دهد که اکنون بعد از 44 سال از انقلاب، همایش دیپلماسی اقتصادی را برگزار می‌کنیم.

وی گفت: ما شرایط سخت جنگ تحمیلی و تحریم‌های فلج‌کننده را گذراندیم، اما با وجود اینها به لطف مردم و تلاش دولت‌ها که هر کدام خشتی را بر روی خشت دیگر گذاشتند، امروز در وضعیتی هستیم که انقلاب هر روز رو به رشد است، گرچه تا رسیدن به قله اهداف انقلاب زمان زیادی باید طی کنیم.

به گفته وزیر اسبق امور خارجه، هر کدام از ما در زمان مسئولیت خود توفیقاتی داشتیم و به تبع آن اشتباهاتی هم داشته‌ایم، چون کشور مستقلی هستیم و یکی از ویژگی‌های  انقلاب، داشتن همین استقلال است.

وی افزود: ممکن است در مقاطعی تصمیم‌هایی بگیریم و براساس سعی و خطا باشد، اما یک ویژگی مهم در انقلاب این است که اصلاح‌پذیر است و هرجا راه اشتباه برود، قابلیت اصلاح دارد و این ویژگی بارز انقلاب اسلامی است. این مسائل نیمه خالی بود، اما نیمه پر آن هم ایجاد زیرساخت‌های قوی برای انقلاب است به گونه‌ای که در بخش آموزش در ابتدای انقلاب کشور با جمعیت 33 میلیون نفر حدود 175 هزار دانشجو داشت. اکنون جمعیت به 85 میلیون نفر رسیده، اما جمعیت دانشجو به 3.7 میلیون نفر رسیده است و در مقطعی تعداد جمعیت دانشجو به 4.5 میلیون نفر هم رسیده بود. یعنی جمعیت کشور دو برابر افزایش یافته و تعداد دانشجویان بیش از 21 برابر شده است و ایران یکی از بهترین رکوردهای تعداد دانشجو در بین 100 هزار نفر جمعیت را دارد. 

وزیر اسبق امور خارجه گفت: از نظر کمیت درست است رشد کرده‌ایم، اما سؤال این است که آیا از نظر کیفیت هم رشد داشته‌ایم؛ بنده از قبل از انقلاب در دانشگاه صنعتی شریف بودم و تاکنون در آن حضور دارم و گواهی می‌دهم از نظر کیفیت هم رشد داشته‌ایم. بالاترین رشد چاپ مقالات در نشریات معتبر و ارجاع به مقالات علمی را داریم. 

صالحی همچنین ادامه داد: در بخش زیرساخت‌ها در انرژی گاز ابتدای انقلاب چند شهر کشور از نعمت گاز برخوردار بود، الان بیش از 95 درصد شهرهای کشور دارای نعمت گاز است یعنی چند صد هزار کیلومتر لوله‌کشی گاز در این سال‌ها انجام شده است.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم به نیمه خالی نگاه کنیم مردم باید همیشه مطالبه‌گر باشند و مطالبه‌گری مردم محرکی برای دولت‌ها به شمار می‌رود و این باعث می‌شود سرعت تحول در دولت بیشتر شود.

رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در زمینه انرژی برق در ابتدای انقلاب تولید برق در پیک آن به 4 تا 4.5 هزار مگاوات رسیده بود. امروز پیک برق از 68 هزار مگاوات فراتر رفته یعنی بیش از 16 برابر شده است. در حالی که جمعیت در این مدت 2.5 برابر شده است. این همه تولید برق از کجا آمده است.

صالحی اظهار داشت: در زمینه جاده‌سازی و سایر زیرساخـت‌ها هم از جمله خانه‌های بهداشت این گونه است در عین حال باید مردم ما مطالبه‌گر باشند. البته ما در جاهایی مانند احداث بی‌رویه چاه‌های آب کشاورزی اشتباه کردیم و نعمت الهی را اسراف‌گونه مصرف کردیم و هرچه کارشناسان گفتند کسی گوش نکرد. الان نشست دشت‌ها را شاهدیم. عمق چاه‌های آب بیشتر شده است و نعمتی که متعلق به نسل‌‌های آینده بود را استفاده کردیم.

وی با اشاره به مقاله‌ای که در یکی از نشریات امارات چاپ شده بود، گفت: در آن مقاله به صراحت می‌گفت برای سرمایه‌گذاری به ایران بروید، چرا به خاطر اینکه اولاً بهترین نیروی انسانی کارآمد در منطقه را دارد، ثانیاً بهتر زیرساخت‌ها در ایران وجود دارد این مقاله مربوط به حدود 12 سال پیش است الان وضع زیرساخت‌ها بسیار بهتر شده است. 

وزیر اسبق امور خارجه ادامه داد: ایران از نظر داشتن موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک و دسترسی به کشورهای آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج فارس اهمیت فراوانی دارد. در  اطراف ایران 400 میلیون نفر جمعیت ساکن هستند. کشورهای پرجمعیتی مانند روسیه، پاکستان و کشورهای دیگری مانند حاشیه جنوبی خلیج فارس همسایه ایران هستند و اگر کسی در ایران سرمایه‌گذاری کند، به راحتی می‌تواند به یک بازی 400 میلیونی دسترسی داشته باشد، راه‌های مواصلاتی و راه‌آهن وجود دارد که البته در راه‌آهن یکسری عقب‌ماندگی داریم که جبران خواهد شد. 

صالحی همچنین با اشاره به وجود دانشگاه‌ها، استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: کشور ایران از نظر سیاسی به پایداری رسیده است تاکنون چندین انتخابات برگزار شده و رؤسای جمهور از طیف‌های مختلف آمده‌اند و هر کدام فکر خاص خود را اجرا کردند اما  انقلاب همچنان پایدار مانده است و اختلاف سیاسی نشان می‌دهد که از نظر رشد سیاسی به بلوغ رسیده است و دولت سیزدهم نیز به راحتی اعلام کرده است در روابط بین‌الملل باید چشم‌ها را شست و به گونه‌ای دیگر نگاه کرد و روابط بین‌الملل را تقویت می‌کند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور صفری معاون دیپلماسی وزارت خارجه عنوان کرد: ایشان زمانی که سفیر ما در چین بود بسیار موفق بود اما ایشان یک فرد است و یک دست صدا ندارد، در حالی که خداوند با جماعت است. باید همه به ریسمان الهی چنگ بزنیم و از خدا برکت بخواهیم. 

وزیر اسبق امور خارجه گفت:‌همانگونه که رئیس جمهور اعلام کرده است ما با 15 کشور همسایه خود می‌خواهیم ارتباط خوبی برقرار کنیم، همچنین با کشورهای عضو اورآسیا و پیمان شانگهای ارتباط برقرار می‌کنیم. البته گشایش‌هایی که ایجاد شده است محصول فعالیت همه دولت‌ها است و هیچکس نمی‌تواند بگوید فقط من بودم که آن را به نتیجه رساندم. همانطور که نیوتن گفت من روی شانه دیگر دانشمندان قرار گرفتم و افق بلندتری را دیدم. ما هم به داشتن نظام اسلامی افتخار می‌کنیم و این مرهون خدمات همه دولت‌ها است.

صالحی در زمینه ارتباط با دیگر کشورها عنوان کرد:‌اول باید دیپلماسی اقتصادی برقرار شود و با محوریت وزارت امور خارجه، وزارتخانه‌های اقتصادی مانند صنعت، نفت و گاز، اقتصادی و سایر وزارتخانه‌ها با یکدیگر هماهنگ شوند تا بتوانند دیپلماسی اقتصادی را فعال کنند.

وی افزود: ممکن است عده‌ای بگویند دیپلماسی اقتصادی در قالب یک سازمانی باشد که رئیس آن معاون وزیر خارجه باشد حتی پیشنهاد می‌کنیم شورای عالی دیپلماسی تشکیل شود و رئیس جمهور در رأس آن قرار گیرد و ما نمی‌خواهیم بنشینیم و بگوییم آنقدر درب دیپلماسی را باید بکوبیم تا به روی ما باز شود، بلکه باید اهداف روشن باشد و نقشه راه رسیدن به اهداف مشخص شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول