اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

پهلوانک‌های ایران‌زمین نوید عصر جدید/ یادآوران آداب جوانمردی+فیلم

گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین در برنامه عصر جدید با رفتاری پهلوان منشانه و ادبی تحسین‌برانگیز نشان‌دهنده حلقه مفقوده جامعه و ورزش امروز بوده و ارزش این رفتار را بر همگان نشان داده‌اند.

پهلوانک‌های ایران‌زمین نوید عصر جدید/ یادآوران آداب جوانمردی+فیلم

خبرگزاری فارس- گروه هنر و رسانه: فصل سوم مسابقه استعدادیابی عصر جدید با اجرای احسان علیخانی به نقطه پایانی خود رسیده و بعد از اجرای فینال در انتظار آرای مردمی است تا نفرات برگزیده خود را بشناسد. در طول برنامه گروه هنر خبرگزاری فارس در گزارش‌های مختلفی به اجراهای خاص و پر طرفدار این برنامه پرداخت. از اجرای احساس یاسین گرفته تا وحید موسوی و همچنین اهمیت حضور خانم‌های کودک و نوجوان و... گاه هم برای بهتر شدن و پیشرفت برنامه با نگاهی انتقادی به برخی از موضوعات پرداخته شده‌است. در این میان جای پرداختن به باستانی کاران کوچک یا همان گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین خالی بود، که در این گزارش تلاش خواهیم کرد به اهمیت و جایگاه این گروه بپردازیم.

فینالیست‌های این فصل عصر جدید در اتفاقی معنادار اغلب از کودکانی هستند که استعداد خود را در رشته‌های مختلف نشان داده و باعث شگفتی داوران شده‌اند، از ساینا شیخی با اجراهای فوق‌العاده‌اش گرفته تا خواننده خوش‌صدای این رقابت‌ها علی طولابی که با سن کم خود همه را در شگفت‌زده کرد.

در این رقابت گروهی از خردسالان و نوجوانان حضور دارند که علاوه بر شگفتی در اجرا و توانایی آن‌ها در اجرای ورزش زورخانه‌ای نکات دیگری را هم موردتوجه قرار می‌دهند.
گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین که در تمامی اجراهای خود از مراحل ابتدایی برنامه عصر جدید تا مرحله فینال، داروان و تماشاگران را با میزان هماهنگی و استعداد خود در انجام فعالیت‌های ورزشی به وجد آورده‌اند؛ ویژگی مهم دیگری را هم در اجراهای خود به نمایش درآورده‌اند.

منش پهلوانی و ادب بدون شک یکی از حلقه‌های مفقوده ورزش حرفه‌ای امروز است. ورزشی که با تأثیرپذیری از مدرنیته و ورود سرمایه‌های اقتصادی فراوان به آن، بیشتر تبدیل به صنعتی بی‌رحم شده و از شاخصه‌های جوانمردی فاصله بسیاری گرفته است.
اما در این میان و در بحبوحه وزرشی که بیشتر باهدف قهرمانی و پیروزی به حیات خود ادامه می‌دهد؛ رفتار پهلوان منشانه اعضا گروه پهلوانک‌های ایران‌زمین تلاشی است تا رفتار ورزشکارانی چون غلامرضا تختی و پوریا ولی به افسانه و داستان‌های دور از ذهن تبدیل نشده و اهمیت رفتار پهلوانی شعاری نشود که لقلقه زبان بزرگان ورزش باشد در بازدید از ورزشکاران رشته‌های مختلف که سالی چند بار بروند و توصیه کنند که اول پهلوان باشید و سپس به قهرمانی فکر کنید!
شاید همین چند دوره گذشته لیگ برتر فوتبال ایران بود که جشن پایانی آن با تقدیر از ابراهیم صادقی بازیکن آن روزهای تیم سایپا به‌عنوان بازیکن اخلاق همراه شد، روزی که صادقی به روی سن رفت و بعد از دریافت جایزه بازیکن اخلاق به نکته‌ای مهم و قابل‌تأمل در ورزش کشور اشاره کرد و گفت: «متأسفانه رسانه‌ها بیشتر به بازیکنانی که حاشیه بیشتری داشته باشند اهمیت می‌دهند و یک ورزشکار بی‌حاشیه و بااخلاق دیده نمی‌شود.»

کافی است مرحله به مرحله اجراهای مختلف این باستانی کاران کوچک کشورمان را دنبال کرده باشید، تا شاهد پیشرفت چشم‌گیر آن‌ها بوده باشید. آن‌ها با استعداد ذاتی خود روز به روز بهتر و هماهنگ‌تر شدند و شاید از این منظر هیچ گروهی را نتوان با آن‌ها مقایسه کرد. حرکت تکاملی گروه پهلوانک‌های کوچک در اجرای فینال به اوج خود رسید، وقتی در سطحی کلان‌تر و با رویکردی نمایشی‌تر فضای سالن را به تسخیر خود در آوردند.

البته این رشد و پیشرفت فقط در اجراهای آن‌ها نبود، بلکه دیالوگ‌های این کودکان باهوش کشورمان نشان از تاثیرپذیری رفتار و منش آن‌ها از آداب ورزش زورخانه‌ای داشت. به گونه‌ای که خردسال‌ترین آن‌ها همزمان دست یکدیگر را به عنوان قهرمان بلند کردند و به نفع دیگری کنار کشیدند. هر کدام از رفتارهای این بزرگ‌مردان کوچک یادآور قصه‌های فراموش شده‌ای بود که حالا بر سن «عصر جدید» دوباره جانی تازه می‌گرفت.

در نهایت اینکه به نظر می‌رسد یکی از راه‌های ترویج منش پهلوانی، برجسته‌کردن کارهای اخلاقی در ورزش و تقبیح ورزشکاران بی‌اخلاق و ناهنجار است امری که امروزه بااهمیت دادن به رفتار و اخلاق پهلوانک‌های ایران‌زمین می‌تواند زمینه اتفاقی فرهنگی برای انتقال ارزش منش پهلوانانه و القای ارزش ادب به نسل بعدی نیز مؤثر باشد.

البته که جدای از ورزش زورخانه‌ای هر ورزش دیگری هم می‌تواند یادآور و الگویی برای رفتار جوانمردانه و تعلیم ادب به جامعه باشد اما در این میان وجه تمایز و افتخار ورزش زورخانه‌ای آمیختگی آن بافرهنگ غنی ایران باستان و همچنین تعالیم والای اسلام و تشیع است، ورزشی که با نام علی (ع) آغاز شده و ادامه پیدا می‌کند.
باید بپذیریم که فضای امروزه ورزش در ایران با هوایی که درگذشته‌ای نه‌چندان دور در این ورزش قابل استشمام بود فاصله گرفته و به نظر این منش پهلوانی است که حلقه گمشده این روزهای ماست و به نظر ترویج فرهنگ زورخانه‌ای یکی از راه‌های تثبیت اخلاق و منش مردانگی در نسل‌ها خواهد بود. نکته‌ای که ادب و رفتار پهلوانک‌های ایران‌زمین بر صحنه عصر جدید یادآوری کرده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول