اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  شهری

راهکار بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و توسعه مشارکت های اقتصادی در مدیریت شهری

عضو شورای شهر تهران گفت: بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و توسعه مشارکت های اقتصادی در مدیریت شهری، نیازمند بازنگری و اصلاح در سه عرصه تقنینی، اجرایی، حقوقی و پشتیبانی قضایی است.

راهکار بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و توسعه مشارکت های اقتصادی در مدیریت شهری

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهر تهران در برج میلاد تهران به عنوان سخنران ویژه پنل تخصصی باحضور 70 مدیر حوزه سرمایه گذاری و مشارکت های شهرداری های کلانشهرها، در چهار سرفصل کلی با عنوان چالش های بورورکراتیک، چالش های حقوقی، چالش های اقتصادی و چالش های فنی به تبیین 30 عارضه ی پیش رو در عرصه سرمایه گذاری بخش خصوصی با شهرداری ها پرداخت.

وی گفت: در حوزه تقنینی جهت امور سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی با شهرداری ها باید از طریق اصلاح و تصویب لایحه مشارکت پذیری و جذب سرمایه گذاری شهرداری ها در مجلس شورای اسلامی و تنظیم طرح توسط شورای‌عالی استان‌ها اقدام نمود تا قوانین پشتیبان و تسهیلگر جدیدی برای این امر در کشور تنظیم و مصوب گردد. فرض مثال اکنون در آیین نامه معاملات شهرداری ها ، هیج سرفصلی درخصوص چگونگی سرمایه گذاری بخش خصوصی با شهرداری ها وجود ندارد و فقط به مقوله هایی نظیر قواعد حاکم بر مناقصات و مزایدات اشاره شده و اساسا به موضوع سرمایه گذاری در اقسام معاملات اشاره نشده و ضوابطی برای امر سرمایه گذاری در آیین نامه معاملات شهرداری ها تعیین نشده، لذا اهمیت این مسئله، خلأ که وجود دارد و ضرورت اصلاح آن بسیار بالاست.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در وضعیت فعلی مدیران با سرمایه گذاران به توافق می رسند اما به صورت شکلی و صوری، همان شرایط توافق شده را در فراخون عمومی به مناقصه یا مزایده می گذارند تا همان سرمایه گذار برنده و انتخاب شود تا بتوانند در مقابل نهادهای نظارتی پاسخگو باشند درحالیکه این سبک ، عارضه‌ها و مشکلات زیادی را درپی دارد. 

در زمینه تقنینی، مصوبات تسهیل‌گری و حمایتی شوراهای اسلامی شهر نیز می تواند بطور مکمل زمینه‌های رشد و تقویت سرمایه گذاری بخش خصوصی را در مدیریت شهری توسعه و گسترش دهد.

مظفر ضمن بیان ضرورت تسهیل‌گری در امر سرمایه‌گذاری در شهرداری ها‌، به سایر چالش ها اشاره کرد و گفت: شکاف بین قوانین و رویه‌های موجود، ابهام در قوانین، طولانی بودن فرایندهای صدور مجوز، فقدان سند مالکیت در اکثر زمین های در ید شهرداری‌ها، شکاف نگرشی میان تصمیمات مدیران ارشد و زیرمجموعه، بی‌ثباتی مدیریتی و تغییرات متناوب مدیران، عدم دریافت تضامین مناسب و یا سختگیری غیرعادی دراین تضامین ، عدم اجرای به موقع تعهدات شهرداری مانند تحویل زمین و معارضین ملکی، نقص در FS پروژه های تعریف شده و عدم توجیه پذیری اقتصادی مناسب آنها و همچنین مشکلات و موانع انتقال مالکیت بعد از خاتمه پروژه‌ها به عنوان برخی از چالش های مهم سرمایه گذاری در شهرداری ها از جمله شهرداری تهران است.

وی گفت: باید روح شجاعت و جسارت را در مدیران شهرداری تقویت کرد تا ضمن رعایت قوانین، شهرداری های کلانشهرها به فکر کارهای بزرگ و تحولی و جلب سرمایه های بزرگ بخش خصوصی باشند و در این مسیر جهت مانع زدایی و بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و جلب مشارکت‌ها، نیازمند تجربه نگاری وضعیت گذشته و اقدامات اصلاحی جهت مرتفع کردن نقاط ضعف هستند و در گام اول باید با تنظیم نظام سرمایه گذاری توسعه مشارکت‌ها، بهبود فرآیند ها و اصلاحات ساختاری، وضعیت سرمایه گذاری در شهر را بهبود بخشند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول