اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

کهن‌ترین نسخه‌های خطی تألیف علامه حلی در ایران، معرفی و رونمایی شد

کهن‌ترین نسخه‌های خطی تألیف علامه حلی در ایران، موجود در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، در یکصد و سی‌امین برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی معرفی و رونمایی شد.

کهن‌ترین نسخه‌های خطی تألیف علامه حلی در ایران، معرفی و رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از آستان نیوز، دکتر محمد باغستانی عضو هیأت علمی پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلام، علامه حلی را نخستین کسی معرفی کرد که به «آیت‌الله» ملقب شد و ورودش به فضای علم تغییر عظیمی ایجاد کرد.

وی، مجموعه کوشش‌های علامه حلی را باعث پیشرفت در حوزه فقه و اجتهاد عنوان کرد و گفت: کتاب‌های این عالم بزرگ به گونه‌ای منظم و فکورانه تنظیم شده، آثار وی با حجم بزرگ در فقه مانند المختلف الشیعه برای مخاطبان خاص، در حجم متوسط همچون قواعد الحکام برای مخاطبان نخبگان و کتاب‌های مختصر مانند ارشاد الاذهان برای عموم نگارش شده است که این امر از تیزبینی و اندیشه پویای وی حکایت دارد. 

این استاد دانشگاه، وجود آثار متعدد در شاخه‌های مختلف علوم اعم از کلام، حدیث، رجال، ادبیات، ادعیه، منطق و غیره را حاکی از همه جانبه بودن شخصیت علمی ایشان بیان کرد و روش معلمی علامه حلی را بر پایه تسامح، تساهل و اعتدال در بیان اعتقادات خارج از تعصب دانست.

باغستانی با بیان اینکه رفتارهای اخلاقی علامه حلی که برگرفته از آموزه‌های اهل بیت(ع) است بزرگان اهل سنت را به ستایش از ایشان وا داشته است، افزود: خروجی رویکرد تمدنی علامه حلی در پدیده‌های کلان اجتماعی دیده می‌شود و این خروجی تشیع را وارد مرحله جدیدی کرد که در عصر صفویه به بار نشست. 

انتهای پیام/ س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول