سارا شاهآبادی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: تاکنون موردی از بیماری وبا در استان ثبت نشده، اما با توجه به گزارش این بیماری در استان کردستان و اقلیم عراق مردم باید برای جلوگیری از ابتلا و شیوع آن نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: بیماری وبا قابل پیشگیری است و میتوان آن را کنترل کرد عامل ایجاد کننده این بیماری باکتری است و درمان آنتی بیوتیکی میتواند از مرگ افراد جلوگیری کند.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: بیماری وبا بیماری گوارشی است که از طریق آب و مواد غذایی آلوده و تماس با ترشحات و وسایل فرد آلوده منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: شستشوی مکرر دستها قبل از غذا خوردن و پس از دستشویی با آب و صابون بسیار تاثیرگذار است در ضمن مواد غذایی باید به صورت کاملا پخته شده مصرف شود مواد غذایی سرد و خوب پخته نشده میتواند عامل انتقال بیماری باشد، لذا از مصرف غذاهای بیرون پرهیز شود سالاد، سبزیجات و میوهها براساس اصول بهداشتی شسته و بعد مصرف شود.
شاهآبادی خاطرنشان کرد: برای شستشوی سبزیجات ابتدا باید آن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار داد تا گل و لای آن جدا شود بعد آبکشی شود و بار دوم برای انگلزدایی چند یک تا دو قطره مایع ظرفشویی به سه لیتر آب اضافه و ۵ دقیقه سبزی در آن قرار گیرد و پس از آن آبکشی شود.
وی یادآور شد: برای انگل زدایی از سبزیجات کاهو میتوان از قرص کلر، پرکلرین، مایع ضدعفونی سبزیجات استفاده کرد.
شاهآبادی در خصوص علائم وبا، اظهار کرد: علائم این بیماری با اسهال شدید آبکی و بد بود شروع میشود که باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه شود تا اقدامات لازم برای کنترل آن انجام شود.
وی گفت: زمان مراجعه بیمار به پزشک بسیار مهم است چراکه در این بیماری مایعات بدن در مدت کوتاهی از بین میرود و میتواند منجر به مرگ شود.
شاهآبادی خاطرنشان کرد: ملحفه و وسایل مورد استفاده بیمار باید از سایر اعضای خانواده جدا شود و با آبجوش و مواد شوینده شستشو شود حمام دستشویی و سایر مکانها نیز باید ضدعفونی شود تا بیماری به افراد دیگر خانواده منتقل نشود.
انتهای پیام/پ