اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمان

رئیس دستگاه قضائی کرمان پای درد دل بازاریان؛ از گلایه‌های اصناف تا توصیه به وجدان کاری و انصاف

رئیس کل دادگستری استان کرمان در دیدار چهره به چهره با بازاریان کرمان پای درد دل آنها نشست، کاسبان از کسادی کسب و کارها گفتند و از افزایش مالیات‌ها گلایه کردند.

رئیس دستگاه قضائی کرمان پای درد دل بازاریان؛ از گلایه‌های اصناف تا توصیه به وجدان کاری و انصاف

خبرگزاری فارس – کرمان؛ مهسا حقانیت: حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان به بازار تاریخی کرمان رفت و با بازاریان چهره به چهره دیدار کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات امروز بازار قرار گرفت.

قدیمی‌ها نگذارند جایگاه بازار از دست برود

هفته قوه قضائیه فرصت خوبی بود تا رئیس کل دادگستری استان کرمان پای درد‌ دل بازاریان بنشیند و از نزدیک در جریان اوضاع و احوال آنها قرار گیرد، بنابراین حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی به همراه جمعی از معاونان خود راهی بازار کرمان شد.

این مقام قضایی با تعدادی از بازاریان در محل مغازه آنها دیدار و گفت‌و‌گو کرد، کاسبان از مشکلات خود گفتند از کسادی کسب و کارها، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش مالیات و عوارض.

حمیدی هم از قدیمی‌های بازار خواست تا به عنوان بزرگتر بر جوانان نظارت داشته باشند تا جایگاه بازار از دست نرود.

وی بر خوش برخوردی با مشتریان تاکید کرد و خطاب به بازاریان گفت: اگر با خدا معامله کنید و انصاف داشته باشید، مطمئن باشید، خدا به زندگی و کسب و کار شما برکت می دهد.

ضربه کرونا و مالیات بر جان بازاریان 

در همین حال رئیس کل دادگستری استان کرمان و هیأت همراه نماز مغرب و عشاء را در مسجد وکیل در دل بازار تاریخی کرمان اقامه کردند.

امام جماعت مسجد وکیل بازار کرمان در سخنانی اظهار کرد: دفتر صلح و سازش در این مسجد تشکیل شده است و خدمات خوبی را ارائه می‌دهد.

حجت‌الاسلام محسن علیزاده با اشاره به اینکه مساجد از قدیم در زمینه صلح و سازش فعال بوده‌اند، ادامه داد: زوج‌های بازاری و غیربازاری به دفتر صلح و سازش مسجد مراجعه می‌کنند و یا مشکل‌شان حل و فصل می‌شود و یا اینکه اگر با مشاوره سازش نشود به سمت طلاق می‌روند.

وی اضافه کرد: دوستانی حتی بدون پرونده به دفتر صلح و سازش مسجد وکیل مراجعه می‌کنند و جواب خوبی هم می‌گیرند زیرا هنوز قبح‌شان ریخته نشده است.

علیزاده با اشاره به اینکه طی شش سالی که امام جماعت مسجد وکیل بازار بوده است، بازاریان را با شرافت‌ترین قشر دیده است، تصریح کرد: بازاریان با مشکلات معیشتی به دلیل شیوع کرونا و مشکلات مالیاتی مواجه هستند و امیدواریم، گره‌ای از بازاریان و مشکلات حقوقی آنها باز شود.
 


گلایه از افزایش چند برابری اجاره مغازه‌ها

در همین حال رئیس اتاق اصناف استان کرمان اظهار کرد: رئیس کل جدید دادگستری استان کرمان وضعیت بازار را به‌خوبی متوجه شده است و در جلسه‌ای که با وی داشتیم به این نکته اشاره کرد که بیشترین ضرر در این دوران را بازاریان و اصناف داشته‌اند.

یوسف جعفری تصریح کرد: هر چه جنس گران‌تر می‌شود، فروش بازار کمتر می‌شود و بازار برای دو سال در زمان شیوع کرونا در حالت تعطیل بوده است و بازاریان حالا که بعد از دو سال می‌خواهند، کار کنند، اجاره مغازه‌های‌شان دو، سه برابر افزایش یافته و در حالی اجاره‌ها بی‌حد و حساب بالا رفته است که از دست ما کاری ساخته نیست.

گرانی داریم نه گرانفروشی

وی با اشاره به اینکه اجناس از پارسال تا امسال بالای ۲۰۰ درصد افزایش داشته‌اند، عنوان کرد: دو بحث گرانی و گرانفروشی را داریم و الان گرانی داریم و ‌نه گرانفروشی، حتی بازاریان ما سود کمتری می‌گیرند تا فروش داشته باشند و چک‌های‌شان پاس شود.

جعفری متذکر شد: ممکن است، تخلف هم در اصناف باشد که با متخلفان برخورد می‌شود. 

دست لطفی به سر بازاریان ‌نمی‌کشند

اما ایرانپور یکی از کاسبان قدیمی بازار کرمان در سخنانی تصریح کرد: مسئله بغرنج برای بازاریان ما بحث مالیات‌هاست و این در حالیست که بازار به مناسبت‌های مختلف باید تعطیل شود، اما دست لطفی به سر بازاریان ‌نمی‌کشند.

وی یادآور شد: قرار بود مالیات کسبه ضعیف سه برابر شود اما میزان مالیات برای ما هفت برابر شده است و همه بازاریان نسبت به این شرایط معترض هستند.

ایرانپور با بیان اینکه شهرداری هم شب می‌خوابد و صبح عوارض را افزایش می‌دهد، خواستار کاهش عوارض شهرداری شد و ابراز داشت: تورم بالا رفته و قدرت خرید مردم ‌پایین است.

وی عنوان کرد: بانک‌ها و مسؤولان ‌حاضر نشدند به بازاریان وام بدهند و ما در راه خدا چیزی نمی‌خواهیم و اگر به ما وام بدهند، ما هم حق بانک را می‌پردازیم‌، فقط تقاضا داریم کاغذبازی نکنند. 
 


عکس شهدای اصناف در بازار نصب شود 

در عین حال رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: در هفته قوه قضائیه بازدیدی را از سطح بازار کرمان انجام دادیم و با کاسبان و بازاریان گفت و شنود کردیم.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه بهشتی و شهدای بازار و اصناف تصریح کرد: شهدای اصناف در دوران دفاع مقدس کسب و کار و تجارت را رها کردند برای دفاع از کیان کشور و نظام اسلامی ‌به جبهه‌ها حق علیه باطل شتافتند و به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به اینکه در بازار ‌قدیم کرمان ‌همه چی هست، فقط عکس شهدای اصناف وجود ندارد خواستار نصب عکس این شهدا در بازار شد.

پیوند مسجد و بازار تفکیک‌ناپذیر است 

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: قرار گرفتن مسجد وکیل در کنار بازار یک ‌پیام برای ما دارد و آن اینکه همیشه پیوندی بین بازار و مسجد طی تاریخ بوده است.

حمیدی اضافه کرد: آبا و اجداد ما مسجد را در بازار تاریخی کرمان ساخته‌اندف زیرا فرهگ بازار و مسجد با هم تلفیق شده و تفکیک‌ناپذیر است.

وی خاطرنشان کرد: همیشه متعهدترین و معتمدترین افراد در بازار بوده‌اند و در عصر ما هم همین است و دفاع از نام انقلاب و مملکت بر دوش بازار بوده و هنوز هم‌ هست و این بار را کسبه بر دوش کشیده‌اند و نقش خود را ایفا کرده‌اند.
 

 

بازاریان برای عبور از شرایط کرونایی تنها بودند

رئیس کل دادگستری استان کرمان متذکر شد: وضعیت اقتصادی کشور بار زیادی بر دوش بازاریان است و کرونا نیز ضربه بزرگی به بازاریان زد و دولت هم در آن شرایط حمایت از بازاریان را به هر دلیلی نتوانست انجام دهد و بازاریان برای عبور از شرایط کرونایی تنها بودند و سیاست‌های کرونایی هرچند لازم بود، اما کافی نبود.

حمیدی تصریح کرد: بازاریان از شرایط کرونایی عبور کردند و بلافاصله بعد از گرانی‌ها پیش آمد و بازاریان و کاسبان اولین قشری هستند که از گرانی متضرر می‌شوند، زیرا قدرت خرید مردم ‌پایین می‌آید و جنس کاسب می‌ماند و چک و قسط و جنس در مغازه می‌ماند و وقتی جنس، گران شود دیگر نقدینگی نیست در حالی که کاسب نیاز به نقدینگی دارد.

وی با بیان اینکه دولت و حاکمیت به بازار و اصناف توجه دارد، ابراز داشت: مالیات یکی از مهمترین دغدغه بازاریان ماست و بحث مالیات در همه کشورهای دنیا هست، اما نکته‌ای که وجود دارد، مالیات باید عادلانه و بر اساس درآمد باشد و باید جلوی افرادی که فرار مالیاتی دارند را بگیریم، زیرا این طور نمی‌شود که از کاسب ما مالیات اخذ شود، اما از افرادی که درآمد کلان دارند دریافت نشود. 

این مقام قضایی عنوان کرد: قبلا هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی در دارایی مستقر بودند و قاضی و دستگاه قضایی نقش پررنگی نداشتند اما هم‌اکنون قانون اصلاح شده است و هیأت‌ها، شخصیت حقوقی و مستقل پیدا کرده‌اند و قاضی تصمیم‌گیرنده است.

حمیدی با تأکید بر اینکه بازاریان همواره مددکار نظام بوده‌اند از کسبه خواست تا به وظیفه قانونی خود برای اظهارنامه‌های مالیاتی عمل کنند و مالیات‌های عادلانه را به موقع بپردازند.

وی همچنین انصاف در بازار را یک اصل مهم در بازار خواند و افزود: اگر وجدان کاری و انصاف در بازار نباشد، مشکلات بازار مضاعف می‌شود در شرایطی که اگر فرهنگ‌ دینی و اسلامی در بازار حاکم ‌باشد، بسیاری از مشکلات ما را رفع می‌کند.

حمیدی خطاب به بازاریان تصریح کرد: سود عادلانه به مبلغ اجناس اضافه کنید و به مشتری بدهید و دلیلی ندارد، جنس با قیمت قبل را با قیمت روز بفروشید.

انتهای پیام/۸۰۰۱۹/ق/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول