سارا شاهآبادی معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: وبا از جمله بیماریهای واگیردار است که معمولا در فصول گرم سال شایع میشود، عامل ایجاد کننده این بیماری باکتری است و معمولا در آب و غذای آلوده وجود دارد و افراد را آلوده میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در اقلیم کردستان عراق مواردی از این بیماری مشاهده شده و با توجه به مردواتی که استان از طریق مرزها با این اقلیم دارد بنابراین امکان ورود بیماری به کشور وجود دارد و هم استانیها باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه تصریح کرد: تا بدین لحظه مورد مثبتی از وبا در استان کرمانشاه گزارش نشده، البته متأسفانه در استان مجاور (کردستان) مواردی از ابتلا به وبا مشاهده شده است.
وی ادامه داد: عامل ایجاد کننده بیماری وبا در آب و غذا وجود دارد، بنابراین این بیماری به راحتی قابل پیشگیری است در واقع یک بیماری است که بیشتر علامت اصلی آن اسهال جدید و عوامل گوارشی همراه است که باید بهداشت فردی و شست و شوی مرتب دستها قبل از خوردن غذا رعایت شود.
شاهآبادی خاطرنشان کرد: سعی کنیم در محیط خارج از منزل مواد غذایی خام مانند سبزیجات و سالاد استفاده نشود و مواد غذایی باید کاملا پخته و گرم باشند چون عامل ایجاد کنننده بیماری در مقابل حرارات مقاومت ندارد.
وی با تأکید بر سالم بودن مواد غذایی، یادآور شد: خوردن آب آشامیدنی سالم خیلی مهم است اگر به آب مصرفی اطمینان نداریم، حتما به مدت یک دقیقه آب را بجوشانیم و ترجیحا از آب جوشیده سرد شده در مناطقی که احتمال آلودگی آب وجود دارد، استفاده شود.
انتهای پیام/پ